Může přijít exekutor?

Anonymní
24.3.12 21:03

Může příjd exekutor ?

Mám takový dotaz. V listopadu roku 2009 jsem si brala UPC v domnění, že to přítel bude platit ( bydlely jsme tehdy každý zvlášť ). Bohužel to neplatil, takže to v březnu roku 2010 šlo na vymáhací agenturu. Celkem dlouho se nikdo neozval až v létě roku 2011 stím, že pokud to nezaplatím ( částka cca 15.000 ,– kč ) tak to jde k soudu. Bohužel jsem to nezaplatila a v listopadu 2011 mi paní napsala email, že to šlo k soudu a je tam navýšení o 16.000 ,– kč a že mi domů příjde dopis a zaplacení, je březen a nic mi nepřišlo. Paní jsem několikrát psala a vždy mi napsala to samé, že mi dopis příjde co nejdříve.....

Myslíte, že mi může domů příjd exekutor bez předchozího upoznění , jak právníka tak exekutora???

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2858
24.3.12 21:06

Ahoj, myslím,že určitě ne :) Měl by ti přijít stopro dopis do vlastních rukou :) A měla by si dostat ještě šanci to zaplatit nebo se domluvit na splátkovém kalendáři :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.3.12 21:07
@Klovasa píše:
Ahoj, myslím,že určitě ne :) Měl by ti přijít stopro dopis do vlastních rukou :) A měla by si dostat ještě šanci to zaplatit nebo se domluvit na splátkovém kalendáři :)

Taky si myslím :roll: . Docela mě zaráří to, že mi stále ten dopis nepřišel …

• Citovat
  • Upravit
zichisek
24.3.12 21:12

No, mě já ččkala podobný dopis a stále jsem to urgovala ale oni mají na vše čas a poslali mi ho skoro po roce s tím, že na mně teprve přišla řada. :zed: :pocitac:
Zkoušela bych to stále urgovat a obepisovat a nechávat si potvrzení o zaslání mailu nebo pošty.

• Citovat
  • Upravit
mag
12868
24.3.12 21:12

No nemusí ti přijít žádná výzva, může ti přijít rovnou platební rozkaz a tam už to bude i s náklady na soud (soudní poplatek a poplatek za právní zastoupení).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.3.12 21:29

taky mam dotaz.splacim notebook pres cetelem a chybi mi splatit posledni dve splatky,cca 2000,pani uz mi psala meil,ze mam castku okamzite uhradit jinak to predaj vymahaci firme.ja ted ale nejsem schopna tuto castku zaplatit.kazdou chvili porodim a nejdriv to pujde za 3 tydny,nevite jak se v tomto pripade postupuje?diky

• Citovat
  • Upravit
6529
24.3.12 21:41

jestli to plaíš přes účet tak si tam na ty dvě splátky mužeš dát předem příkaz na platbu, určíš si datum splatnosti a banka ti to strhne až v tom termínu

pak už je jedno jestli budeš v porodnici nebo na dovolený pět neděl :mrgreen: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.3.12 21:45

platim to pres slozenky celou dobu:(uz mi naskocilo navic 400 a nevim jak rychle jdou uroky nahoru,nechci se vratit ze spitalu a byt v soku ze dluzim deset tisic :zed:

• Citovat
  • Upravit
6529
24.3.12 21:47

i slozenku muzes poslat pres bankovni prevod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.3.12 21:51

ale i kdyz to poslu pres banku tak dokud jim penize neprijdou,budou se prece nacitat uroky ne? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.3.12 22:17
@Anonymní píše:
taky mam dotaz.splacim notebook pres cetelem a chybi mi splatit posledni dve splatky,cca 2000,pani uz mi psala meil,ze mam castku okamzite uhradit jinak to predaj vymahaci firme.ja ted ale nejsem schopna tuto castku zaplatit.kazdou chvili porodim a nejdriv to pujde za 3 tydny,nevite jak se v tomto pripade postupuje?diky

Taky jsem měla nábytek od Cetelemu na splátky, poslední dvě složenky jsem zapomněla někde doma, když jsem se stěhovala… Dopisy s upomínkou, že jsem nezaplatila poslední dvě splátky mi ale chodily na adresu trvalého bydliště, kam jsem zase tak často nejezdila, a navíc ani nechodily doporučeně… Až pak mě paní kontaktovala telefonicky (zhruba v únoru), posl. splátka byla prosinec, ať částku (i s tím navýšením, jak píšeš ty) okamžitě uhradím… Ale zrovna jsem u sebe ani na účtě neměla cca 6000,– , tak jsem čekala co bude… Zaplatila jsem to až za více než další měsíc a v pohodě, od toho prvního navýšení už se částka nezvýšila…a už mám klid :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.3.12 22:25
@Anonymní píše:
Taky jsem měla nábytek od Cetelemu na splátky, poslední dvě složenky jsem zapomněla někde doma, když jsem se stěhovala… Dopisy s upomínkou, že jsem nezaplatila poslední dvě splátky mi ale chodily na adresu trvalého bydliště, kam jsem zase tak často nejezdila, a navíc ani nechodily doporučeně… Až pak mě paní kontaktovala telefonicky (zhruba v únoru), posl. splátka byla prosinec, ať částku (i s tím navýšením, jak píšeš ty) okamžitě uhradím… Ale zrovna jsem u sebe ani na účtě neměla cca 6000,– , tak jsem čekala co bude… Zaplatila jsem to až za více než další měsíc a v pohodě, od toho prvního navýšení už se částka nezvýšila…a už mám klid :)

dekuji,to me trosku uklidnilo.spis ted nevim,jestli se na to vykaslat a nechat to tak a nebo jim napsat,jaka je situace a ze se budu snazit dat vse do poradku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.3.12 22:37
@Anonymní píše:
dekuji,to me trosku uklidnilo.spis ted nevim,jestli se na to vykaslat a nechat to tak a nebo jim napsat,jaka je situace a ze se budu snazit dat vse do poradku.

Nemáš za co, hlavně ať to dobře dopadne! Zkusit napsat jim můžeš, ale co mě tehdy volala ta paní, tak to nebylo nic příjemného… Prostě ZAPLATIT HNED TEN DEN DO URČITÉ HODINY a tečka…a nezajímalo ji, že jsem v práci, že je pátek a radši bych to zaplatila až v pondělí (kdybych náhodou někde těch pár tisíc splašila :) ) …tak jsem se na to vykašlala, odmítla jsem jí brát telefon a až jsem penízky měla tak jsem to zaplatila a už mě ani nikdo nevolal, neposílal maily, nic… Ale musíš se rozhodnout ty, já bych možná raději myslela na hezčí věci (mimi, …), ale uvidíš jak uznáš za vhodné…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.3.12 09:15
@mag píše:
No nemusí ti přijít žádná výzva, může ti přijít rovnou platební rozkaz a tam už to bude i s náklady na soud (soudní poplatek a poplatek za právní zastoupení).

Ano, to vše mi ta paní psala i poplatek za právníka i soudní výlohy, ale mě je divné, že mi to domů stále nepřišlo :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.3.12 09:17
@zichisek píše:
No, mě já ččkala podobný dopis a stále jsem to urgovala ale oni mají na vše čas a poslali mi ho skoro po roce s tím, že na mně teprve přišla řada. :zed: :pocitac:
Zkoušela bych to stále urgovat a obepisovat a nechávat si potvrzení o zaslání mailu nebo pošty.

Tak to je mazec … Docela mě to štve, přece na to nemohu čekat měsíc … :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel