Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Neporadím, co může znamenat ta částka, ale jen mě zarazila věta: Manžel nemá majetek. Podle mě můžou sebrat i to, co vlastníš ty. Jednou jste manželé a tak je všechno VAŠE, nebo se pletu? Znám totiž pár lidí, který se kvůli dluhům rozvedli i když spolu dál žili.
Jinak doporučuju se co nejdřív domluvit s ČIK. My takhle tahali z chlapa 90 tisíc a když jsme to dali právníkovi, tak už je z dluhu 130 + každý den 0,01% úroku, takže už docela slušnej ranec.
záleží na tom zda ten dluz je z dob před manželstvím nebo ne. Pokud až po manželství tak by to mohl být i váš problém. Ale určitě bych to začala řešit co nejdřív páč vám můžou zabavil věci v domácnost i když by to byl dluh před manželstvím a ty by jsi musela složitě dokládat že to patří jen tobě.A taky dluh mu bude furt naskakovat.
je to nějaký divný
obrátila bych se radši někam na poradnu, právníka a podobně
vím, že tu je jedna diskuze (název nevím, jde o nějaké podvodníky ve vymáhání) a je tam kontakt na paní, která umí poradit
taky je tam hodně kladných ohlasů na její pomoc, tak snad je to opravdu „funkční“ paní.
zkus pohledat v diskuzích
Nějak nechápu, ze dostal na dluh exekuci a ted KB prodala pohledávku? není to nejaký jiný dluh? U KB často bývá, ze je dluh například z úvěru a ještě měl třeba nedoplatek na běžném úctu. Spis si myslím, ze to je jen ten běžný ucet, ze tam měl ještě nejake poplatky neuhrazene a úvěr se vymáhá zvlášť. I ta částka by odpovídala spíše BU.
Ještě se kdyžtak podívejte do toho dopisu o postoupeni pohledávky. Někdy se tam píse, ze postupují dluh ze Smlouvy o běžném úctu nebo Smlouvy o úvěru apod. To by mohlo objasnit. A jinak doporučuji zaplatit okamžitě. Tyto agentury kupuji pohledávky, aby mohly žalovat a vydělávají na nákladech řízení za advokáta, což je dnes tuším minimalne kolem 6tis, tak at nemá rázem z třech stovek takovou raketu.
Dluh si udělal ještě před manželstvím, má ho 8 let, když skončila doba splatnosti (tj. 7let) tak mu přišla exekuce. Kdyby jsme měli z čeho to zaplatit tak to zaplatíme, to je jasný ale nemáme ![]()
Je tam jen napsáno: Postupník nastoupil jako věřitel na místo věřitele původního. Není tam napsáno ani o jakou částku se jedná nebo tak, prostě jen že oni to převzaly…
Já nemyslela platit těch 300tis, ale těch 300 korun co ted přišlo. A tak at tam zkusí zavolat o co se jedna. To vám těch 300 korun ani nikdo v okolí nepujci?
Já myslela že myslíš ten celkovej dluh. S těma třema stovkama problém není, jen nás dost zarazilo že chtějí 300 a nic víc nenapíšou…
Řekla bych, že chtějí 308 tisíc, ne? Dluh 300 a odměna exekutora.
Ne, je tam napsáno 308,37kč, kdyby chtěli celej dluh tak tam napíšou přesnou cenu, cca 25tis už je splacených takže dluh je pod 300tis. Tady jsde jen o tři stovky…a nemyslím si že by tam měli chybu a chyběla jim jedna nula
A volala jsi tam? Já bych se určitě poptala, co a jak. Ono se totiž 308,37Kč dost blbě platí
A určitě bych si zjistila aktuální výši dluhu. Ono ze 300 tisíc je to za chvilku 350. Naskakuje to dost rychle.
Neznáte nějakou firmu, dobrou, se kterou máte zkušenosti ze středních Čech nebo Prahy? Děkuji.
@Lenka512 píše:
Neznáte nějakou firmu, dobrou, se kterou máte zkušenosti ze středních Čech nebo Prahy? Děkuji.
Jakou firmu?
Ahoj, potřebovala bych poradit.
proč jen tři stovky? Nic jiného nepsali, jen že chtějí toto zaplatit. Dopis byl doručený normálně, nebyl ani do vlastních rukou nebo tak.
Manžel má už nějakou dobu dluh u Komerční Banky, nesplácel dostal exekuci a pak přišel o práci. V době kdy byl na ÚP mu přišel dopis od Českého Inkasního Kapitálu že oni nastoupili jako věřitelé a že má jednat s nimi, u KB měl dluh s úroky a se vším kolem 300tis. no a jak mu přišel dopis od ČIK tak chtěli zaplatit přesně 308,37kč, to jsem moc nepochopila
Nevíte co to má znamenat a co máme očekávat? Manžel momentálně dělá na ŽL a nemá majetek tak mu ani nemají co vzít
Díky za reakce