Může přijít exekutor?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1219
1.7.12 21:44
@El-Brno píše:
Exekutor může přijít KAMKOLIV, kde by se MOHL nacházet majetek dlužníka. To, že exekutor na daném místě majetek dlužníka nenajde, neznamená, že jde o neporávněnou exekuci, exekutor prostě hledá. Prostě půjde o dům dál, pokud vám uvěří, že tam dlužník nic nemá, pokud vám neuvěří a bude se domnívat, že majetek není váš, ale dlužníka, tak ho oblepí. Na vás bude se proti tomuto bránit. Nejlepší pro vás bude, když exekutorovi sdělíte SKUTEČNOU adresu dlužníka, tedy ne jeho trvalý pobyt na úřadě, protože tamjistě žádné věci nemá, ale msíto, kde by exekutor mohl být úspěšný.

ale já jeho nynější adresu bohužel neznám, jen vím, že bydlí ve vedlejším městě v podnájmu. Nechápu, jak může exekutor k někomu domů, pokud tam dlužník nemá trvalé bydliště. Vždyť přece proto majitelé bytů podnájemníkům nedovolí přepsat si tam trvalé bydliště :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
2.7.12 07:45
@katulka.k píše:
ale já jeho nynější adresu bohužel neznám, jen vím, že bydlí ve vedlejším městě v podnájmu. Nechápu, jak může exekutor k někomu domů, pokud tam dlužník nemá trvalé bydliště. Vždyť přece proto majitelé bytů podnájemníkům nedovolí přepsat si tam trvalé bydliště :,(

To je ale přece blbost. Kdyby to tak platilo, tak si všichni napíšeme trvalé bydliště jinam a exekutor nám nic nemůže. To je jen hloupost lidí, kteří si myslí, že bez bydliště nedojde k exekuci - majitelé to zakazují proto, že místo trvalého bydliště je to PRVNÍ, kam exekutor většinou jde, ale není místem jediným, pokud na místě trvalého bydliště člověk očividně nic nemá - což na úřad uasi těžko, tam se exekutor ani nemusí namáhat a hledá další…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
2.7.12 09:26
@El-Brno píše:
To je ale přece blbost. Kdyby to tak platilo, tak si všichni napíšeme trvalé bydliště jinam a exekutor nám nic nemůže. To je jen hloupost lidí, kteří si myslí, že bez bydliště nedojde k exekuci - majitelé to zakazují proto, že místo trvalého bydliště je to PRVNÍ, kam exekutor většinou jde, ale není místem jediným, pokud na místě trvalého bydliště člověk očividně nic nemá - což na úřad uasi těžko, tam se exekutor ani nemusí namáhat a hledá další…

Tak to je super. Nevím, jak teď prokážu, že jsou věci naše a ne otce :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
2.7.12 12:51

No, buď vašim výslechem nebo výslechem svědků, nebo kupními smlouvami, jestli máte apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
3.7.12 12:29

Tak jsem tam byla a řekli mi, že k nám teda vůbec nepřijdou. Napsali tam, že v našem bytě není otce nic. Ani se nešli podívat, stačilo jen, že jsem tam zašla osobně a vysvětlila, takže mi spadl kámen ze srdce :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
3.7.12 12:38

Holky jdu se za vámi poradit za kamarádku, jediný způsob jak jí pomoci. Její ex dělal v pohostinství - hospoda byla obce. Ona u něj pracovala a dostávala chvilku plat, pak se dali dohromady a žili spolu, cca 3roky. Manželé jsou. On ale neodváděl DPH. Těd má exekuce, byt ve kterém bydlí je obecní. Ona pobírá čerstvě rp - 4měs, ale neví kde bývalý je, ani alíky nedostává. Vzala si tedy půjčku a ted nemá na splácení. Mohu jí aspon pomoci tím že jí zapůjčím na papír věci? Musí to být u právníka a kolik to případně stojí? Aby jí to exe nevzala. Peníze jí půjčit nemůžem, ty by nám nevrátila…O rozvod má zažádáno. Děkujem za každou radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
3.7.12 15:09

Já si myslím, že k tomu bude stačit nějaká šikovná smlouva. Asi bych ji nechala sepsat u právníkem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel