Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Zdravím. Najde se někdo, kdo má bližší informace o půjčce, kterou nabízí nově stát. Ještě asi schválená není, ale nově má stát půjčovat 1,2 až 2 miliony na koupení bytu nebo domu.
Chceme rekonstruovat starý dům( elektrika, voda, topení…) takže hypotéku určitě budeme řešit. Právě nemůžu nikde dohledat, jestli ta půjčka od státu bude jen na koupení domu nebo by to šlo i na komplet rekonstrukci.
Díky za rady ![]()
@lachtanica myslím, že nejvíc se dočteš u zdroje http://www.sfrb.cz/
U nás na rekonstrukce půjčuje Město, zkus to i tam.
Dle mě to chvílí ještě potrvá je to teprv předložené a teprv to budou schvalovat může to trvat půl roku, rok, 10 let třeba nikdo neví ![]()
Doufám že taková hovadina neprojde. Stát nemá suplovat banku. Státní úředník je ten nejhorší xindl, bude brát úplatky a dá to každému, co nebude schopnej to vrátit a navíc se na to nabalí takových odborů, že to bude prodělečné i kdyby každej poctivě splácel.
@samá práce taky se mi z toho zvedá kufr. Buď někdo dosáhne příjmem na hypo od banky a pak ať si koupí vlastní, nebo ať žije v nájmu. Proč bych měla z mých daní někomu sponzorovat bydlení? Státu chybí peníze kam se podíváš a vymyslí se taková hovadina.
Jeětě by mě zajímalo kde se o to žádá abych se zapsala do pořadníku už aby na mě vůbec zbylo
![]()
Poplatníci platí a podporují víc věcí a mnohem horších třeba feťáky a následnou léčbu
, menšiny, atd atd atd nebudu jmenovat dál a to vás ne***e? někteří lidi taky dobře v*******jí se státem a okrádají ho
a to už vám nevadí? stejně s tím nikdo nic neudělá buď se to schválí nebo ne…
Budete někdo žádat o státní půjčku pro mladé rodiny? My právě o tom uvažujem, protože bez nějaké injekce se těžko pohneme. Praha.
Nevíte, jak to bude probíhat, respektive co bude potřeba oběhat?
Taky budeme žádat. Chceme začít stavět baráček. A nic moc o tom taky nevíme. Volali jsme na tu jejich linku a na té nás odbili, že nám nic neřeknou, že je brzy ![]()
@lachtanica píše:
Zdravím. Najde se někdo, kdo má bližší informace o půjčce, kterou nabízí nově stát. Ještě asi schválená není, ale nově má stát půjčovat 1,2 až 2 miliony na koupení bytu nebo domu.
Chceme rekonstruovat starý dům( elektrika, voda, topení…) takže hypotéku určitě budeme řešit. Právě nemůžu nikde dohledat, jestli ta půjčka od státu bude jen na koupení domu nebo by to šlo i na komplet rekonstrukci.
Díky za rady
není to nově schválené, půjčka běžela již před 2 lety, jen nově jsou udělané kategorie pro byty/RD, rekonstrukce a je prodloužená max. splatnost.
Jak už někdo psal, nejvíce info je na stránkách Fondu pro rozvoj bydlení
http://www.sfrb.cz/…m-pro-mlade/
Taky jsme o ni uvažovali - když jsme se chystali ke koupi bytu bylo mi akorát 35 (limit), ale nevyšlo nám to - je tam limit i na velikost bytu, na který se půjčka poskytuje a my byli přes
u rekontrukce musíte mít ručitele, u výstavby zástavní právo jak pro stát tak pro banku, každý na „Svou“ část, ale s tím by banky neměly mít problém
Co se týče dokladů tak to se možná za ty dva roky změnilo, takže to bych radji zavolala na číslo v odkazu. Jé tak jsem objevila, že nově tam je „záložka“ (4. zleva) Dokumenty a Metodické pokyny a je tam vypsané, co se musí dokládat
hmmm, chtěla jsem dát anonym, ale nezaklikla jsem políčko, no nevadí
to už je fuk ![]()
S.
Příspěvek upraven 30.04.19 v 13:21
@Anonymní píše:
Taky budeme žádat. Chceme začít stavět baráček. A nic moc o tom taky nevíme. Volali jsme na tu jejich linku a na té nás odbili, že nám nic neřeknou, že je brzy
doporučuju pročíst ty záložky z mého odkazu těch informací je tam skutečně plno a pokud máte někoho kdo pomáhá s úvěrem / hypo, tak ten vám bude umět poradit i s těmi doklady
držím palce ať to vyjde
My to tu už nějaký pátek řešíme, ale chtěli jsme stavět, ale tady se už musí dokládat vlastnictví pozemku a projekt domu. Což není v našich možnostech. Nevím jak by se pak kombinoval úvěr na pozemek a státní úvěr na dům. ![]()
@Keshi píše:
My to tu už nějaký pátek řešíme, ale chtěli jsme stavět, ale tady se už musí dokládat vlastnictví pozemku a projekt domu. Což není v našich možnostech. Nevím jak by se pak kombinoval úvěr na pozemek a státní úvěr na dům.
My pozemek koupený máme, projekt nám bude dělat známá, tak tohle bychom my mít měli. Ale i tak schválí jen malou část žádostí. Nevěřím, že nám to vyjde ![]()