Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Zkus to, někde to třeba i vyjde, ale uplatíte to? Nepřijdete pak kvůli bazénu o vše. Dle mě bazén není nutnost a nepůjčovala bych si na něj.
Proč provokace? Já tohle nechápu..Každý zije tak jak umí ne? Polozila otazku čeká nomálí opověd, jinak k otázcce ano dá se to, jen nevím z zrovna u vás máte toho dost
@Cuddy píše:
Hypotéka, úvěr na auto, teď i bazén… Není to provokace?
Provokace možná ne, ale blbost určitě ![]()
A to jako budete jíst trávu a celou dobu bydlet v tom, co máte teď? Abyste měli bazén? A co když se něco stane?
Jinak jasně hurá do dalších dluhů. Banky si budou mnout ruce.
Samozřejmě jsme hloupý, že jsme ty peníze, ktere jsme meli dali všechny na barák. Úvěr na auto Máme,,jen,, 80tis…
No, asi to půjde. zkuste obvolat různé dodavatele bazénlů ve Vašem okolí a uvidíte. osobně bych do toho ale nešla. Splátek máte hodně, dosud na podle mě důležité a obhajitelné věci. Naopak bazén není k životu bezpodmínečně nutný. Klidně můžete pořídit bazén s nadzemní konstrukcí. Ono i jeho napouštění a údržba něco stojí… Aspoň si to vyzkoušíte a počáteční investice není likvidační. Za chvíli stejně bude v ČR takový nedostatek vody, že se zakáže ty bazény vůbec napouštět, abychom měli co pít…
@Anonymní píše:
Hezký den. Chci se zeptat, jestli někde dělají zapustene bazény na klíč na splátky. Jde o to, že jsme postavili novostavbu a všechny peníze ktere jsme meli nasetrene padla na plot, pozemek a neco málo na dum a jeho vybavení. Bazén bychom chtěli stihnout ještě letos abychom nemuseli třeba za 5 let rozpojovat plot, ničit už vzrostly živý plot a také ničit už hezky trávník na zahradě. Jde o to, že máme tedy hypotéku a úvěr na auto a dvě deti. Je nějaký šance, že by nám to dopadlo? A dělají ty bazeny na splatky vůbec někde? Anonym proto, aby se v tom nikdo z rodiny nestoural
Aspoň se bude kde utopit, až přijde exekuce.
@Anonymní píše:
Samozřejmě jsme hloupý, že jsme ty peníze, ktere jsme meli dali všechny na barák. Úvěr na auto Máme,,jen,, 80tis…
ne, to vůbec ne. naopak jste udělali moc dobře, že jste peníze dali do domu. Naopak půjčovat si na bazén přijde většině zde jako nesmysl…
Platy Máme taky myslím si že Dobrý akorát Já jsem ted na mateřský… Takže Můj plat je o 20 tis menší. Manžel bere 31 tis a nasetrene jsme meli 600tis. Já vím… Je to blbost Máme nadzemní bazén, jen jsem si myslela, že bychom si ušetřili za 3 nebo 5 let práci s tim, že budeme muset ničit už hezky vzrostlo u zahradu
Záleží na tom jaký máte příjem, ne jaké máte výdaje. Já osobně bych si kvůli bazénu úvěr nebrala, taky jsme to zvažovali, když jsme kupovali dům. Ale peníze jsme vrazili do baráku, plotu, zahrady. K tomu auto na leasing. Příjmy máme docela vysoké (přes 120k), ale bazén jsme vyhodnotili opravdu jako věc, která je zbytná a není důvod brát si kvůli němu další závazky. Radši jsme se rozhodli na něj našetřit. I když já nejsem přesvědčená zda do toho vůbec chci jít. Zatím jsme pořídili nafukovací, ten největší i s filtrací a je perfektní.
Ale myslím, že i samotné firmy, které bazény dělají nabízí nějaké financování. Dnes se dá na splátky pořídit všechno, určitě i bazén. Zkuste se poptat přímo firem, nejlépe těch, které dodají kompletní zakázku - tedy vč. výkopových prací, odvozu suti, úpravy kolem bazénu, příp. zastřešení. Podle kalkulace bych si pak dobře spočítala, jestli ano nebo ne. A neopomenula do toho zahrnout i další náklady spojené s provozem (voda, chemie, písek do filtrace atd.)
Platy Máme taky myslím si že Dobrý akorát Já jsem ted na mateřský… Takže Můj plat je o 20 tis menší. Manžel bere 31 tis a nasetrene jsme meli 600tis. Já vím… Je to blbost Máme nadzemní bazén, jen jsem si myslela, že bychom si ušetřili za 3 nebo 5 let práci s tim, že budeme muset ničit už hezky vzrostlo u zahradu
Neporadím, ale na bazén bych si fakt pujcku nebrala…tváří se to jako „drobnost“ ale když se něco stane, může to být "poslední hřebíček do rakve " ![]()
A jeste když jsi ba mateřské a ty příjmy nic extra
Hezký den. Chci se zeptat, jestli někde dělají zapustene bazény na klíč na splátky. Jde o to, že jsme postavili novostavbu a všechny peníze ktere jsme meli nasetrene padla na plot, pozemek a neco málo na dum a jeho vybavení. Bazén bychom chtěli stihnout ještě letos abychom nemuseli třeba za 5 let rozpojovat plot, ničit už vzrostly živý plot a také ničit už hezky trávník na zahradě. Jde o to, že máme tedy hypotéku a úvěr na auto a dvě deti. Je nějaký šance, že by nám to dopadlo? A dělají ty bazeny na splatky vůbec někde? Anonym proto, aby se v tom nikdo z rodiny nestoural