Půjčka - rada

7572
21.1.09 20:51

půjčka - rada

Ahoj!
Protože jste mi vždy dobře poradily, zeptám se znova.
Chceme si vzít půjčku nebo úvěr, či jak se tomu říká :D , doba splácení max. 3-4 roky, částka do 250 000kč. Máte nějaké tipy, kde je to výhodné, nízké úroky apod? Poplatky, předčasné splacení? Chceme to na příjezdovku, automat. bránu a automat. vrata a vnitřní dveře. Stavebko jsme vyčerpali už dříve, spíše bychom brali něco od banky.
Já chodím do práce od teprve od ledna, takže nejspíš by žádal manžel? Já po 3 výplatách ?Nebo si vzít 2 půjčky po 125 000?
Tak nevím, materiál se musí nakoupit do konce března, sice máme podle manžela čas, ale… , co můžeš udělat teď… :wink:
Moc děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
21.1.09 21:51

A proč nechcete jít znovu do stavebka? Podle mě jsou tam nejnižší úroky široko daleko… Navíc pokud to chcete na zvelebování domu a okolí, tak by neměl být problém. A jestli se nepletu, tak tam jde kdykoli udělat mimořádná splátka bez sankcí, takže klidně můžete splatit i dřív. V bance ti dají úrok kolem 13%, stavebko je mnohem nižší (já mám dokonce 3,7%), na překlenovací úvěr by to sice bylo víc, ale pořád je to výhodnější.

Mirka

• Citovat
  • Upravit
1293
22.1.09 06:59

souhlasím s mirkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
22.1.09 07:45

Já tedy neporadím … ale v dnešní době bych si nepůjčila snad ani od sousedů :(… raději bych počkala až se ekonomika zas vzmůže natolik, že se nebude každý bát o práci ..

• Citovat
  • Upravit
43031
22.1.09 08:29

Nejlepší půjčka je novomanželská, ale bojím se, že to je jen na výstavbu. jINAK STAVEBKO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
22.1.09 20:06
andela píše:
Já tedy neporadím … ale v dnešní době bych si nepůjčila snad ani od sousedů :(… raději bych počkala až se ekonomika zas vzmůže natolik, že se nebude každý bát o práci ..

No ja nevim, ale v dobe krize je vzdycky lepsi mit pujcky nez uspory ;-) A jestli si nekdo mysli, ze ta krize v dohledne dobe mavnutim kouzelneho proutku zmizi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7572
22.1.09 20:14

Pudli, letos oslavíme 10 let od svatby…
Jinak ke stavebku se musí doložit doklady a my to budeme mít levnější bez papírů…, dělá to rozdíl přes 15000…, a doba splácení je dlouhá, já bych chtěla max 3 roky.
a souhlasím s Hanuchou, raději půjčka než úspory.
A konec krize neskončí do března, termín na položení cesty máme březen - duben.
Takže díky za rady! :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.09 21:17

Vysvětlí mi někdo, proč je lepší mít půjčky než úspory? Tohle mi hlava nebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.1.09 13:27

Úvěr a nebo spořit?
70.000,– Kč půjčka RPSN 18 % délka splatnosti 72 měsíců
Měsíční splátka 1.667,– Kč
Celkové náklady 120.082,– Kč

Spoření 1.667,– Kč měsíčně na 6 let ( stavební spoření)
Naspořeno 146.800,– Kč

Je teda lepší mít 70.000,– Kč hned a zaplatit navíc 50.000,– Kč? Na konci mám 0,– Kč.
A nebo je lepší si spořit a mít za 6 let 146.000,– Kč? Na konci mám 146.000,– Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7572
23.1.09 20:20

Pro mě je lepší půjčka, bo úspory se u nás nenacházejí. Stavebka jsme vyčerpali na domek a založili sic nové, leč malé a v nedohlednu a termín příjezdovky je za dveřma, kapišto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7572
23.1.09 20:25

Jo, raději příjezdovka teď než za 6 let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
24.1.09 19:37
webdesign3000 píše:
Vysvětlí mi někdo, proč je lepší mít půjčky než úspory? Tohle mi hlava nebere.
  • jestli nekomu neco rika termin hyperinflace… Tahle krize podle me neskonci v dohledne dobe, spis v radu let. Ale nemusite se mnou samozrejme souhlasit ;-)
    Kazdopadne urok 18%, tak to nevim, nevyznam se v tom, ale hypoteky se bezne pohybuji mezi 5 a 6 % ne? Bezna pujcka, aspon co dela mamka, tak kolem 14 %. No a za 70 tisic si toho za 6 let koupim nepomerne min nez dnes, stavebko je samozrejme bezesporu nejvyhodnejsi…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.1.09 16:27

hyperinflace? Jako že čekáš hyperinflaci? 8)

Tak potom bych půjčky s RPSN 18 % chápal, ale hyperinflace tu v dohledné době zřejmě nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
25.1.09 22:54

zalezi co je pro koho dohledna doba… vsak uvidime 8) jak rikam, souhlasit se mnou nikdo nemusi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
23.2.14 21:28

Máte někdo zkušenost s FAST půjčkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie