Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše:
Stav se v pondělí do banky a domluv se tam buď na dodatku, tj. prodloužit čerpání na datum, kdy potřebuješ, nebo si peníze vyber a měj na účtu.
takze kdyz zajdu na pokladnu muzu penize normalne vybrat?
Mám dotaz, který se netýká přímo mě. Ale kolegyně mi dne říkala, že ji vždy 15. den strhnou splátku půjčky, ona pak vybere veškerý zbytek peněz aby měla hotovost u sebe. Jenže 31. ji strhnou pojištění, na to tam peníze ještě má ale pak ji strhnou jakoby do mínusu řádný úrok, znamená to tedy že má na účtě nechávat peníze i na ten řádný úrok?
EDIT: VŠEM SE HLUBOCE OMLOUVÁM, ŽE JSEM NEBĚŽELA DO BANKY A NEPTALA SE TAM, PROSÍM UŽ NEODPOVÍDEJTE NA DOTAZ, DĚKUJI VŠEM
![]()
Příspěvek upraven 12.05.16 v 13:07
@Ilorin těžko říct, co je to za úrok, to musí ona vědět a pokud tam nějaký má nastavený tak ano, nechávat ať se nedostane do mínusu, protože potom ji hrozí pokuta.
No, kolik takový úrok tak může být? Jestli vidí, že se dostává do mínusu, tak tam asi něco musí nechávat. Neměla by lepší používat platební kartu a té hotovosti vybírat výrazně méně?
@Ilorin jasně…
mám půjčku, splátka jde 10. v měsíci a na konci měsíce ještě cca 200…ted nevím, jestli je to úrok nebo co…ale když to ví, proč to tam nenechává?? ![]()
@Ilorin to je dost, ať se zajde zeptat do banky o co se vlastně jedná.
@Anonymní píše:
@Ilorin jasně…
mám půjčku, splátka jde 10. v měsíci a na konci měsíce ještě cca 200…ted nevím, jestli je to úrok nebo co…ale když to ví, proč to tam nenechává??
to bude vedení účtu ne ![]()
@Anonymní píše:
@Ilorin jasně…
mám půjčku, splátka jde 10. v měsíci a na konci měsíce ještě cca 200…ted nevím, jestli je to úrok nebo co…ale když to ví, proč to tam nenechává??
Na konci měsíce si spořitelna strhává úrok za výběr kontokorentu. Tak pokud máš vybranou nějakou částku z kontokorentu, tak to bude asi ono.
Tak jako pokud jí odchází každý měsíc opravdu ještě 2000, tak na výpisu by to snad mělo být napsáno a pokud neví, tak se jdu zeptat do banky a ne na emimino ![]()
Nedá mi to- proč se tolik lidí ptá na fóru, místo aby zašlo přímo do banky?
Chápu shánění informací, než něco pořídím, koupím, podepíšu. Ale mám problém, tak to řeším tam, kde to má smysl.
Ahoj holky potrebovala bych radu potrebovala bych pujcku od naky banky nemam u zadne banky dluh jenom mam u providentu asu nakych 7000kc dluh my slite ze mi banka pujci ze nevidi jestli mam u providentu dluh predem diky
Banka téměř jistě uvidí dluh u Providentu. Záleží, jaký je to dluh. Jestli půjčka, která se splácí, tak OK. Jestli půjčka, která se špatně splácí, nebo je již po splatnosti, tak problém.
Kolik má být ta nová půjčka a na co?
Mám dotaz, půjčila jsem si u Čs ale peníze budu potřebovat až v dubnu, nejak se zmenila situace. Jenže ve smlouvě píšou že úvěr lze čerpat do 12.2 pak už to možné není. Do banky se dostanu až v pondělí. Ale mám tedy peníze vybrat aby mi úvěr nevzali?