Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Přítel má z předešlého vztahu 2,5 letou dceru. Platil alimenty 4 000kč, ty jsme chtěli dohodou s ex snížit, což se jí nelíbilo, tak to bylo soudně na 3 000kč. Platí řádně, o dceru zájem má. Hlídání soudně určené nemají, a v tom je ten problém, že ex mu jí nechce pořádně půjčit a už vůbec nechce, abych přitom byla já a náš syn. Když jí přítel napíše, jestli by si jí mohl vzít, tak ona napíše, že uvidí a nakonec za pár dnů napíše, že něco mají nebo že je nemocná. Dá se vůbec něco dělat? ![]()
@Labuť19
Ať si přítel nechá ten styk soudně upravit, jiná možnost není. ![]()
@Labuť19 nechala bych si styk s dcerou upravit soudně, takhle nic nezmůžete. ![]()
Určit styk soudně. žádné půjčování dětí neexistuje. když má soudně alíky, tak se divím, že nemá styk.
Ahoj, ať si nechá určit návštěvy soudně. Tím bude vše vyřešeno, kdyby mu ji nedala v určetné termíny, tak bude mít problémy se sociálkou, policií a pokutu.
Bude sociálku zajímat kde bydlíme a jestli máme pro malou to co potřebuje?
@Labuť19 píše:
Bude sociálku zajímat kde bydlíme a jestli máme pro malou to co potřebuje?
ano
@Labuť19 Docela se divím, že soud určil výživné bez toho aby určil styk s dítětem… Rozhodně bych dala písemný návrh ex, pokud ho nepodepíše, obrátila bych se na soud. Každý vstřícný krok se počítá:-) Brácha má na syna střídavou péči, teď půjde do školy a asi ho dostane do péče (ve střídavé by nemohl chodit do stejné školy). Neuvažovali jste i o střídavce (nebo nějaké jiné formě rozšířeného styku)?
@Labuť19 jo, nechat to určit soudem a napsat tam i to, že si ji může brát i v době nemoci - lze to. Jinak ano, sociálka posuzuje, jak bydlíte, pro malou věci mít nemusíte, musí mít kde spát.
@Evelyyna píše:
@Labuť19 wPokud se bude maminka cukat, půjdete i na psycho.
tam by šli všichni, otec, matka i dítě. v tom případě, kdyby se na péči nedohodli a musel by rozhodnout soud
@Labuť19 Ať si to nechá určit soudně. Mám kamaráda, kterému dělala ženská stejné problémy. Byli domluvení dva týdny na něco a ona to veřer den před tím zrušila, že mají křtiny (jejich nejmladšího dítěte, žádné cizí)… o kterých stopro věděla dřív.
Strašně mě mrzí, když něco takovýho slyším ![]()
@Tiger-lily No samo, proto jsem psala, ať zkusí napsat dohodu bez soudu a bylo by to celkem v klidu, soud by to jen potvrdil a měli by klid. Jinak se nějakému sezení asi nevyhnou a je klidně možné, že jich bude několik:-(