Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Neexistuje něco jako knihovna, kde si místo tištěné knihy půjčím,, stáhnu,, e- knihu? Nenabízí to nějaká knihovna? Našla jsem jen nějaké nahrané starší, ale ráda bych u nějaké novinky. Nemám čas jezdit do knihovny, ráda bych si to stahovala do čtečky. Není něco takového?
Ano, knihovny maji online system a nabizi moznost elektronickych vypujcek, ale maji to casto jen vetsi knihovny, ktere maji i casto registracni poplatak o dost vyssi nez, ty ktere tyto vypujcky neumoznuji. Da se toho pujcit opravdu hodne, ale ne vse.
Má to KJM v Brně.
Roční členský poplatek 200,–
Pak máš limit na 3 knihy současně, každá na 30 dnů, nelze zkrátit (je tam 90 % nové tvorby eknih, vybereš si). Čteš přes palmknihy appku (takže tablet, mobil…)
Teď mají nově i audioknihy.
Nejsem z Brna a zakládala jsem si konto v koroně, kdy to šlo i online (teď asi jen osobně, podepsat registraci atd.) @darktera
Knihovny. U nasi pak k tomu jeste potrebuju aplikaci Palmknihy.
V MSVK v Ostravě se taky půjčují eknihy. Půlroční poplatek je za 100,–, dá se zařídit i vzdálená registrace. Eknihy jsou od společnosti Palmknihy nebo Flexibooks a od každé je možné mít půjčeno 7 eknih.
Kdyžtak si můžeš projet katalogy knihoven a dopředu se podívat, jestli nabízejí eknihy, o které máš zájem.
U nás jedna knihovna to bohužel nemá a druhá funguje jen s Kindle. Já mám Pocketbook, takže smůla ![]()
Já bych byla tak ráda za Kindle propojení! 😄
Jinak ty zdroje jsou v ČR stejné - @ritterqa
Palmknihy a ty velké knihovny (jak Brno tak Ova) budou mít i dost shodný katalog, si myslím
(Třeba jsem v knihovně i na Slovensku a tam taky jedou Palmknihy zdroj akorát mají nabídku slovenských knih, což v ČR logicky není.)
A teď jsem se dívala, @darktera že KJM Brno zavedli k členskému 200,– ročně i “půjčovné” za každou eknihu, 20 Kč 🤦🏻♀️ 🤦🏻♀️
Zaplatíš klidně online, ale jako… nechceš platit.
Plus max. jen 3 Palmknihy, 2 audiobooky a Flexibooks současně :/
Takže asi mrknu na tu Ostravu a podmínky. Díky za tip!
@darkwulf píše:
Já bych byla tak ráda za Kindle propojení! 😄Jinak ty zdroje jsou v ČR stejné - @ritterqa
Palmknihy a ty velké knihovny (jak Brno tak Ova) budou mít i dost shodný katalog, si myslím
(Třeba jsem v knihovně i na Slovensku a tam taky jedou Palmknihy zdroj akorát mají nabídku slovenských knih, což v ČR logicky není.)A teď jsem se dívala, @darktera že KJM Brno zavedli k členskému 200,– ročně i “půjčovné” za každou eknihu, 20 Kč 🤦🏻♀️ 🤦🏻♀️
Knihovny za evypujcky plati. Je to dotovane pro ctenare. Moje knihovna zatim bez doplatku.
@cecetka
Vím, jak to funguje. Brno to mělo zdarma, docela dlouho.
Platím členský 200,– a osobně jsem v KJM za 4 roky nebyla 🤷🏻♀️ (Tzn. rozložit můj poplatek do mnou čerpaných služeb… yada yada)
@darktera
Tak pro mě Ova nebude, nemám BankID (jsem cizinec a moje banka to zatím pro cizince neumí 🤦🏻♀️ 🤦🏻♀️ 🤦🏻♀️)
@darkwulf píše:
Já bych byla tak ráda za Kindle propojení! 😄Jinak ty zdroje jsou v ČR stejné - @ritterqa
(Třeba jsem v knihovně i na Slovensku a tam taky jedou Palmknihy zdroj akorát mají nabídku slovenských knih, což v ČR logicky není.)A teď jsem se dívala, @darktera že KJM Brno zavedli k členskému 200,– ročně i “půjčovné” za každou eknihu, 20 Kč 🤦🏻♀️ 🤦🏻♀️
Do kindlu bohužel ty eknihy z knihoven nejdou. To jedině pořídit čtečku s Androidem, třeba OnyxBooks.
Já se chtěla třeba zaregistrovat do knihovny v Českých Budějovicích, kde půjčují i audioknihy on-line, ale u nich je potřeba, že tam musíš zajet osobně.
Kdyžtak existuje stránka pujcovani-eknih. cz
Vyhledejte si nějakou eknihu a uvidíte, kde všude nabízejí eknihy. Tak zkusit se kdyžtak zaregistrovat v některé z těch knihoven.
@ritterqa píše:
Do kindlu bohužel ty eknihy z knihoven nejdou. To jedině pořídit čtečku s Androidem, třeba OnyxBooks.Já se chtěla třeba zaregistrovat do knihovny v Českých Budějovicích, kde půjčují i audioknihy on-line, ale u nich je potřeba, že tam musíš zajet osobně.
U nás nejdou do Pocketbook a kamarádka říkala, že jdou do Kindlu
já Kindle nemám, tak nemůžu potvrdit ani vyvrátit