Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, už je to skoro půl roku každej den mám šílený bolesti hlavy vadí mi světlo a jsou to takový bolesti ze hned si musim lehnout citim se jako ze bych měla odpadnout..nevíte co na to pomaha prášky moc nepomáhají. Děkuju
Jaká máš za sebou vyšetření?
Pomáhají na to triptany, jsou přímo na migrénu, jestli jí opravdu máš, tak normální volně prodejné léky ti stejně nezaberou. Takže k doktorovi.
@Anonymní píše:
@ivašot. Odběr krve, moče, ultrazvuk bricha a ledvin
A to má nějak souviset s tou hlavou? Byla jsi už alepoň na neurologii?
Neurologické vyšetření a rehabilitace/fyzio…Krční páteř dokáže taky udělat pěkné peklo…
@ivašot. No to nevim jak stím hlava souvisí ale zjistily mi ze mam maly ledviny treba by to mohlo bejt z toho ja nevim zkousela jsem všechno mozny a doktorka proste stim nic nedela
A ta doktorka byla obvoďačka nebo neuroložka nebo ještě něco jiného?
Určitě jdi na neurologii. Je nutné udělat EEG, CT, případně magnetickou rezonanci. Dostaneš léky dvou různých působení. Jednak profylaktické - ty se berou dlouhodobě, pravidelně každý den a druhak léky přímo při záchvatu - výše zmíněné triptany. Pokud bereš léky na bolest každý den, jsi ve stavu, kdy se u tebe projevuje také bolest hlavy, která vzniká právě častým, nekontrolovaným braním analgetik. Tak jak píši - prvně a to co nejrychleji na neurologii.
To se přeci nedá vydržet půl roku s častou bolestí hlavy.
Může to být cokoliv od páteře, zúžené kanálky, špatný průtok krve v cévách, nádor.
CT nebo spíš magnetická resonance je normální postup při dlouhotrvajících bolestech hlavy. Tak sebou pohni a dostaň se na neurologii ihned.
@sloninka píše:
Určitě jdi na neurologii. Je nutné udělat EEG, CT, případně magnetickou rezonanci. Dostaneš léky dvou různých působení. Jednak profylaktické - ty se berou dlouhodobě, pravidelně každý den a druhak léky přímo při záchvatu - výše zmíněné triptany. Pokud bereš léky na bolest každý den, jsi ve stavu, kdy se u tebe projevuje také bolest hlavy, která vzniká právě častým, nekontrolovaným braním analgetik. Tak jak píši - prvně a to co nejrychleji na neurologii.
Vzdyt ani nevis jestli to je migrena. A EEG nutne fakt neni.
Zakladatelko pis si denicek bolesti hlavy - kde, jak boli, po cem, co beres, jak to zabira… a objednej se na neurologii.
Triptany na migrény, ale je to na předpis. Určitě doporučuji neurologii a oční.
Ahoj holky, už je to skoro půl roku každej den mám šílený bolesti hlavy vadí mi světlo a jsou to takový bolesti ze hned si musim lehnout citim se jako ze bych měla odpadnout..nevíte co na to pomaha prášky moc nepomáhají. Děkuju