Půlroční spí 11 hodin
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Půlroční spí 11 hodin
Ahoj všichni,
Mám dotaz. Dcerka má půl roku, od narození jsem kojila, ale měla málo mléka, takže už od porodnice je malá na um. Je šikovná, teď už krásně baští příkrmy, ale každý měsíc přibere cca 300 g a i když jsme váhově v normě (momentálně má 7,3 kg), tak pediatr tvrdí, že by mohla přibírat víc. A já nejspíš vím, kde je problém. Ona od narození spí celou noc, a to klidně 11 hodin ![]()
Tím pádem jí podle mě chybí třeba další dvě dávky mlíka, který by normálně vypila, kdyby byla vzhůru ![]()
Budili by jste přes noc? Co si budeme povídat, moc se mi nechce jí budit, protože se všichni krásně vyspíme a je to pecka
, ale zase si říkám, aby mi chuděra nezačala ještě hubnout ![]()
Měl jste taky někdo takhle hrozně spavé miminko? Za celý půl rok se v noci vzbudila snad 2×… (Narodila se s 3,7 kg)
Pediatr mi na buzení nic neřekl…
Díky všem! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj rozhodně bych nebudila, pokud je v normě, tak ji nech spinkat a buď ráda. Budí se opravdu jen malá miminka co nepřibíraji a pokud ti přes den jí normálně, tak to nech, nejspíš ji to stačí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebudila, pokud jinak prospiva (ji normalne, vyprazdnuje se normalne, umi to, co ma umet…). Vsechny deti nejsou na 50. percentilu, je treba brat v uvahu i konstituci rodicu. Takove spaci dite byl muj sen, ktery se mi nikdy nesplnil.
- Citovat
- Upravit
@Cucajz Nebudila bych ani omylem. Dítě není vepř na výkrm. Váhu má normální a kazit ji spánek je podle mě prasárna. On spánek je pro růst a celkový vývoj taky důležitý, možná víc, než to jídlo. Jedno moje dítě, mimochodem plně kojené, spalo od cca 7 měsíců v kuse 12h. To už tedy mel příkrmy, ale moc tomu nedal. Vždycky byl a je štíhlejší, váhu měl v půl roce podobnou jako tvoje dcera. Nechápu, čemu by to mělo vadit, je chytrý, fyzicky zdatný a téměř nebývá nemocný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rozhodně nebudit, ne v tomto věku. Akorát by si na noční mléko zvykla, za chvíli už by to mělo vliv na zoubky, špatný nápad
300 g měsíčně je v pohodě, užívejte si spavé mimčo a netlačte ho do tabulek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cucajz a kolik ti vypije pres den? Nam dcera spí taky celou noc. Vetsinou stihame 6 krat denne 150ml vody plus UM
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebudila bych ani náhodou. Moje malá spala stejně, denně tak měla 4,nanejvýš 5 dávek mléka. V půl roce měla málo přes 7kg, v roce pak 10kg. Dneska jsou jí téměř 3 roky, má 14,5 kg a je tak akorát. Naštěstí máme doktorku, která nejede úplně podle tabulek, ale individuálně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hoa Mai píše:
@Cucajz Nebudila bych ani omylem. Dítě není vepř na výkrm. Váhu má normální a kazit ji spánek je podle mě prasárna. On spánek je pro růst a celkový vývoj taky důležitý, možná víc, než to jídlo. Jedno moje dítě, mimochodem plně kojené, spalo od cca 7 měsíců v kuse 12h. To už tedy mel příkrmy, ale moc tomu nedal. Vždycky byl a je štíhlejší, váhu měl v půl roce podobnou jako tvoje dcera. Nechápu, čemu by to mělo vadit, je chytrý, fyzicky zdatný a téměř nebývá nemocný.
Mám stejný názor, ne každé dítě musí mít faldy až za krkem ![]()
Moc děkuju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, mohla by přibírat víc a ještě víc a úplně nejvíc, až by byla jako koule a praskla by. Co to je zase za doktora? Porodní váha 3,7, v půl roce má téměř přesně dvojnásobek, kde je problém??? Raduj se, že spí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@DandátkoP píše:
@Cucajz a kolik ti vypije pres den? Nam dcera spí taky celou noc. Vetsinou stihame 6 krat denne 150ml vody plus UM
Pije taky 150ml cca 6× denně, plus příkrmy… Tak to máme podobný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hibou píše:
Ano, mohla by přibírat víc a ještě víc a úplně nejvíc, až by byla jako koule a praskla by. Co to je zase za doktora? Porodní váha 3,7, v půl roce má téměř přesně dvojnásobek, kde je problém??? Raduj se, že spí.
Já vím, ale znáš to, když to řekne Dr, tak člověk začne mít pochyby ![]()
Děkuju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cucajz znám dvě děti, co spaly od začátku celou noc - na mliko vstavaly třeba v 5 a nevydrželo to… neboj, s největší pravděpodobnosti to ještě prijde, ze se ti začne budit, nebude spát kvůli zubum, nemoci, bude chtít mazlit, prijde noční hlad atp užívala bych si toho, ze můžeš spát celou noc. Celonoční spani pak přichází okolo třetího roku, tak mas ještě 2,5 si to vyzrat do dna
kluk měl v půl roce necelých 7,5 kg a 73 Cm. Vyzle od 2m a doktor jen na konci pateho doporučil začít pomalu s prikrmy, ale nijak to extra nekomentoval. A teda me kluk přišel normální, jen doktor jednou zmínil, ze je hubenejsi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hospodki píše:
@Cucajz znám dvě děti, co spaly od začátku celou noc - na mliko vstavaly třeba v 5 a nevydrželo to… neboj, s největší pravděpodobnosti to ještě prijde, ze se ti začne budit, nebude spát kvůli zubum, nemoci, bude chtít mazlit, prijde noční hlad atp užívala bych si toho, ze můžeš spát celou noc. Celonoční spani pak přichází okolo třetího roku, tak mas ještě 2,5 si to vyzrat do dnakluk měl v půl roce necelých 7,5 kg a 73 Cm. Vyzle od 2m a doktor jen na konci pateho doporučil začít pomalu s prikrmy, ale nijak to extra nekomentoval. A teda me kluk přišel normální, jen doktor jednou zmínil, ze je hubenejsi.
Nestraš mě, takže ten spánek jí nevydrží už napořád??!?!? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cucajz píše:
Nestraš mě, takže ten spánek jí nevydrží už napořád??!?!?
Já žádné neznám, ale třeba budete výjimečná výjimka. Ono stačí když jsou pak děti nemocne a to pak chodím furt kontrolovat nebo spi se mnou/ jako mimino na me aby měl hlavu nahoře a lip se dýchání, nebo kasel, když rostly zuby, tak buzení klidně po půl hodině atp. Známy se taky chlubil, ze mají dite pro začátečníky… okolo 5-6m jim to skončilo a v noci rozhodne už nespali celou dobu v tahu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ježíš nebuď! ![]()
Co bych dala za to spát celou noc a užívej si to, protože se to může ještě kdykoliv zlomit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit