Velká trvanlivá svačina

9690
17.3.22 20:20

Velká trvanlivá svačina

Prosím, poraďte, dochází mi nápady! :kytka: Synátor dva dny v týdnu zůstává ve škole kvůli kroužkům do pozdního odpoledne/večera a potřebuji vymyslet nějaké výživné a zároveň trvanlivé svačiny. Do teď stačilo nějaké ovoce, zelenina, ořechy nebo různé pufované chleby a pod. Jenže děťátko začalo růst tempem 1-2 cm za měsíc a neuvěřitelně se rozežralo. Takže původní svačiny nestačí.
Namazané pečivo nevydrží v použitelném stavu celý den (navíc za chvíli začne být horko), ovoce nestačí, ty rýžové chlebíčky se ve větším množství rychle přejí.
Sice si může skočit do večerky pro sváču, ale víme co si asi tak puberťáci kupují, takže tuhle možnost nechávám spíš jako výjimečnou.
Napadá vás něco? Čím víc tipů, tím lépe.
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44193
17.3.22 20:32

Těstovinové saláty, plněné tortily, slané záviny, plněné pirohy, tousty, domácí panini.. Toto dostává syn, který sice má i oběd, ale taky je skoro každý den ve škole do půl čtvrté a potom ještě trénink.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
17.3.22 20:32

Zapečené tousty, tortily…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4150
17.3.22 20:34

A takove ty balene sendvice v takovem tom plastovem trojuhelniku? Ale je to asi kaloricky a nevim jak moc zdravy.
Ja bych se namazaneho peciva teda nebala, to je jak kdyz clovek jel na vylet nebo dovolenou. Maslo nevadi vubec, ani na gervais nic nepozoruji. K tomu platkovy syr, zeleninu.
Pak me napadaji toasty z toastovace, sneci z listoveho testa, parecky v testicku - to by clovek vecer nejak zplacal mininalne z kupovanyho testa. Slany kolac, syrova rolada s pecivem, kvetakovy placicky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4607
17.3.22 20:39

Bábovka, mufiny, sendviče - na slano i sladko, slaný a sladký štrůdl, domácí plněná bagetka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
17.3.22 20:42

Namazané pečivo normálně vydrží. V družině máme v půl třetí svačinu a děti mají chleby se salámem, šunkou, hermelínem, paštikou, pomazánkou a je to v normálním, použitelném stavu.
Spíš je problém od rána krájené ovoce, z toho jde cítit nepříjemný odér jako počátek kvašení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1811
17.3.22 20:44

Delala bych salaty - testovinovy, kuskus, quinoa, lusteniny - da se milion kombinaci podle chuti, zdrave a zasyti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.3.22 20:45

Peču dětem na svačiny pizzu, šneky, párek v listovém těstě nebo upeču kuřecí tripsy a udělám jim bagetu se zeleninou.
Mám pro ně takové misky, které mají přepážky. Takže do každého oddělení něco. Zůstávají do odpoledne v družině. Tam i svačí. Tak mají výběr.
Na zítra mají třeba těstovinový salát s kuřecím masem. Dělala jsem ho na večeři a mi na oběd. Tak si každý vzal i na svačinu trochu. My tam nedáváme žádnou zálivku. Není nutná. Mají muffin, ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9690
17.3.22 20:47

Díky, díky :) Děti byly vždycky spíš nejedlici, takže stačilo něco menšího. Určitě vyzkouším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76303
17.3.22 20:48
@Pears206 píše:
Namazané pečivo normálně vydrží. V družině máme v půl třetí svačinu a děti mají chleby se salámem, šunkou, hermelínem, paštikou, pomazánkou a je to v normálním, použitelném stavu.
Spíš je problém od rána krájené ovoce, z toho jde cítit nepříjemný odér jako počátek kvašení.

přesně tak, vyrostla jsem na namazaných chlebech do školy, jelikož oběd v jídelně byl pro mě nepoživatelný :oops: ;), a ani ve 3 odpoledne těm chlebům nic nebylo a chutnaly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
17.3.22 20:52

Ja bych teda šla do toustu, tortil, obložených baget - klidně s masem, namazanyho pečiva. kuře, maslo, majoneza, syr, salam, v pohodě vydrží…k tomu bych přihodila hrst ořechů, tvrdší zeleninu, co se nerozblemca, klidně i kousek něčeho sladkeho.

Určitě bych se vyhla salátum i těm těstovinovym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.3.22 20:52
@stinga píše:
přesně tak, vyrostla jsem na namazaných chlebech do školy, jelikož oběd v jídelně byl pro mě nepoživatelný :oops: ;), a ani ve 3 odpoledne těm chlebům nic nebylo a chutnaly

Moje spolužačka nosila nejčastěji velký lepeňák. Tj. u ní to byl chleba mazaný hořčicí a uzené (domácí býk to každý rok byl). To tak vždycky vonělo. Pět roků dráždila 😁. Tak jsem ji vždycky svačinu záviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
17.3.22 20:54

Tak mu dej tipy, co si může dojít koupit. Jaké kombinace.

Nebo nenamazané pečivo a žervé k tomu zvlášť v kelímku, trvanlivý salám, možná vejce.
Sladké pečivo typu buchty s tvarohem, mákem. Tvarožníky. Loupáky.
Závin se sýrem, špenátem, ricotou.
Quiche.
Možná něco v aspiku, jestli to jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18118
17.3.22 20:57
:*
@Kelsey píše:
Peču dětem na svačiny pizzu, šneky, párek v listovém těstě nebo upeču kuřecí tripsy a udělám jim bagetu se zeleninou.
Mám pro ně takové misky, které mají přepážky. Takže do každého oddělení něco. Zůstávají do odpoledne v družině. Tam i svačí. Tak mají výběr.
Na zítra mají třeba těstovinový salát s kuřecím masem. Dělala jsem ho na večeři a mi na oběd. Tak si každý vzal i na svačinu trochu. My tam nedáváme žádnou zálivku. Není nutná. Mají muffin, ovoce.

Hustýýý.
Fakt jim každý nad děláš takové svačiny? Pečeš pizzu, šneky, párky v těstě, smažíš stripsy?
To teda klobouček.
Koukám, že jsem matka krkavec, já jsem ráda, že stihnu máznout chleba nebo rohlík, maximálně se vybičuju k tomu zapéct toast. Někdy tu pizzu, když zbude z večeře, ale kvůli svačině bych se s tím asi nepekla.
V odpolední družině nikdy nesvačily.
Když jednou nebo dvakrát týdně chodily domů večer kvůli kroužkům dostali na odpoledne dvacku na párek v rohlíku. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
17.3.22 21:03
@stinga píše:

Dřív nebylo tolik možností. Naše svačina v dětství byla prostě chleba s něčím a opravdu to bylo poživatelné i cestou domů. Zrovna salámy trvanlivé a paštiky byly určeny k tomu, aby vydržely. Děti mají rády ještě chleba s vaječnou omeletou nebo volským okem.

Za mého dětství měly někteří spolužáci chleba s máslem a hořčicí nebo rohlík a čokoládu, nejčastěji Milenu.

Dávám i peníze na svačiny. Naše děti si kupují jídlo, ne blbosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí