Noční kojení a uspávání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
194
2.3.22 12:11

Uspávání kojením-prosim o radu

Zdravím maminky,

prosím o rady. Ze sobeckých důvodů chci přestat s kojením u roční dcery. Noční kojení a uspávání. Nemůžu pak vytáhnout večer paty z baráku. Večer bez kojení neusne a pak je schopná se, co hodinu budit. Takže nehrozí, že bych mohla jít aspoň po uspání. Někdy ty noci jsou zas dobrý, vzbudí se třeba 3 x, mám jí v posteli, tak nakojím a jsem i ráno vyspaná.

Můžete mi prosím říct, jelikož nejsem pevně přesvědčená, je tu někdo komu takhle malé dítě hezky usínalo u kojení a pak to šlo dobře i bez toho třeba u uspávání po obědě? Hrozně se bojím, že pak budu uspávat hlazením třeba hodinu. To kojení je prostě taková tutovka :oops:.

Teď jsem jí párkrát zkoušela uspat bez kojení, ale hezky, neřvala a nepovedlo se. Pak když jsem viděla, že je fakt urvaná, dala jsem jí prso a spala hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1519
2.3.22 12:23

Ja jsem uspavani kojenim odbourala tak, ze zacal uspavat tatinek. Ale nepotesim te, u prsa usnul do 10 minut, ted je uspavani nekdy i na hodinu. Ale zase se s manzelem muzeme v uspavani stridat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
2.3.22 12:27

Je malička, přestat ji kojit jen proto, abys mohla večer ven mi přijde dost ubohý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1007
2.3.22 12:31

@Klara178 mě zase přijde ubohý, tenhle postoj… Každý to má jinak, není třeba hned odsuzovat. 🤦

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.3.22 12:33

Tohle ti dopředu nikdo neřekne. Mě se podařilo uspávání kojením zrušit u dětí s prvním zoubkem tak, že jsem kojila ještě ne úplně unavené dítě, v obýváku v provozu. Napilo se, krklo, přečistila jsem zuby a pak jsem je teprve ukládala :nevim:
Jestli jsi skálopevně přesvědčená o odstavu (a fakt nesmíš povlit), i za cenu toho, že si dáte pár týdnů/měsíců peklíčka, tak prostě prso nedej. Jestli bude dobře usínat až se s tím smíří, je naprosto ve hvězdách.
Tvé sobecké důvody mi nepřísluší soudit, ale určitě si tu vyslechneš :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
2.3.22 12:33

Kojeni pro dite a pohodlnost uspavani mi byly prednejsi nez courani po vecerech.

Pokud jsem nekam fakt chtela, sla jsem i s miminem, mimco usnulo na prsu, slo spat do kocaru a bylo.

Je ji rok, myslim, ze ten pulrok jeste v pohode das, nic ti neutece.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.3.22 12:38
@Lucie_Sx píše:
Je ji rok, myslim, ze ten pulrok jeste v pohode das, nic ti neutece.

Jakej půlrok? To je nějaká tvoje osobní hranice pro to, kdy je ještě kojení potřebné a kdy už může odstavit, nebos to někde vyčetla? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
2.3.22 12:40
@unuděná píše:
Jakej půlrok? To je nějaká tvoje osobní hranice pro to, kdy je ještě kojení potřebné a kdy už může odstavit, nebos to někde vyčetla? :mrgreen:

Prijde mi, ze po roce a pul veku uz je odstav snadnejsi, dite ma zuby, normalne ji, lepe komunikuje, neni uz tak zranitelne pri nemoci… Takze spis takova osobni vyzkousena hranice, kdy se to obraci k lepsimu (jinak ja kojila jeste o trochu dele).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.3.22 12:44
@Lucie_Sx píše:
Prijde mi, ze po roce a pul veku uz je odstav snadnejsi, dite ma zuby, normalne ji, lepe komunikuje, neni uz tak zranitelne pri nemoci… Takze spis takova osobni vyzkousena hranice, kdy se to obraci k lepsimu (jinak ja kojila jeste o trochu dele).

No nevím, běžné děti normálně mají zuby a jedí už v roce ;) A hlavně nikdy nevíš, zda zrovna tohle konkrétní dítě s nástupem komunikace a trošku vyššího levelu myšlení nezačne na tom kojení ještě o dost víc trvat. Z mé zkušenosti právě děti kojené déle, než rok, bývají hůř odstavitelné, pokud to nechceš nechat na samoodstav ve školce. Ale je to individuální. Jen jsem chtěla říct, že nechápu, proč soudit zakladatelky důvody pro odstav a když by odstav nešel za toho tvého půl roku hladce, tak jestli už tedy může násilně, nebo ještě pořád nemá nárok na zábavu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
2.3.22 12:46

Udělej si to jak potřebuješ, ale stůj si za svým, ať v tom mimčo nemá zmatek. Kojení má mnoho funkcí a jedna z nich je uklidňující a uspávací, tak je logické, že s prsem je to snadnější. Osobně jdu cestou trajdání po nocích klidně s mimčem (obvykle v nosítku) a jsme v klidu oba. Mám čtvrté dítě a zatím na mě nikdo sociálku nezavolal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
2.3.22 12:48
@Bubunak píše:
@Klara178 mě zase přijde ubohý, tenhle postoj… Každý to má jinak, není třeba hned odsuzovat. 🤦

Tak jinak no… odstavovat roční dítě, které na to není evidentně ani trochu připravené, abych mohla jít večer pařit mi proste přijde dost sobecké…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.3.22 12:50
@Klara178 píše:
Tak jinak no… odstavovat roční dítě, které na to není evidentně ani trochu připravené, abych mohla jít večer pařit mi proste dost sobecké…

A kde zakladatelka píše o nějakém večerním paření?
Já třeba chodila na tréninky volejbalu. Třeba studuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
2.3.22 12:52
@unuděná píše:
A kde zakladatelka píše o nějakém večerním paření?
Já třeba chodila na tréninky volejbalu. Třeba studuje :nevim:

Tak mluvila o večeru, předpokládám, že volejbal nebo studium přes noc zrovna neprobíhají 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.3.22 12:54
@Klara178 píše:
Tak mluvila o večeru, předpokládám, že volejbal nebo studium přes noc zrovna neprobíhají 🙂

No a vidíš, spousta sportovních tréninků je naopak situovaná na 18:00+, aby je stíhali pracující lidé ;) Totéž individuální studium, přednášky, atestace atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2026
2.3.22 12:55

A jak často chceš chodit ven? Jestli 2× do měsíce, tak bych kojení nerušila. Prostě to ten, kdo bude dítě hlídat bude mít krušné, ale nikdo ti nezaručí, že ani po odstavení to bude jednodušší…a taky otázka na jak dlouho chceš být venku. Jestli do rána, nebo jen na 2 sklenky vína a domů…
Já volím kompromis, chodím posedět třeba od 17do 21 hod. 😁. Ale chodím ven s jinými maminkami, tak nám to vyhovuje. Hned z kraje dáme jeden drink, večeři, pokecáme a pak ještě po příchodu domů stihneme uspat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí