Velké bolesti bříška a nepřibírá

Anonymní
21.2.22 18:27

Velké bolesti bříška a nepřibírá

Dobrý den :mavam:
Už nevím co s malou. Je jí 7 týdnů a trpí šíleně na bolest bříška. Zkoušíme masírovat, dáváme kapičky(zkoušely jsme espumisan, baby calm, biogaiu i balonix). Zkoušely jsme i nedávat nic. Jednu chvilku nám espumisan zabíral, ale teď je to extrém a nezabírá nic. Zkoušely jsme snad vše. Včera se po týdnu konečně vykakala a bylo pár hodin klid a zase na novo. Předtím měla nakakáno v každé plínce. Přes ty bolesti se mi nechce ani přisát takže mi buď nepřibírá nebo hubne. Mléka mám dost, ale ona nepije. Někdy do sebe vrazí 40ml během minutky a pak už jen řve a končí s jídlem. Někdy pije dýl ale víc jak 70ml a to spíš míň do sebe nedá přitom ve 3 týdnech kdy problémy ještě nebyly tak velké si dala klidně 100ml. Jsem z toho zoufalá. Ona pláče a já s ní, mám chuť se na kojení vykašlat. Pořád jen řeším že první měsíc přibírala nádherně skoro 400g za týden a pila krásně no a teď prostě vůbec nic.
Byly jsme i v nemocnici a tam vyšla krev, moč i sono v pořádku. Opravdu nevím co s ní. Vždycky jsem chtěla velikou rodinu, ale když vidím že nezvládám ani jedno dítě tak mě děsí že by mělo přijít ještě nějaké. Jsem na pokraji sil. Budu moc ráda když mi někdo poradí, povzbudí nebo mi řekne že je na tom podobně, že na to nejsem sama. Všem moc děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
518
21.2.22 18:43

Zkus bezmlecnou dietu, třeba ji to způsobuje ty bolesti. Měla jsem to samé, jen syn pribíral. Přešlo to postupně cca v pěti měsících. Druhé dítě bylo úplně jiné… Pilo častěji, ale bříško ji bolelo snad jen 3× (vždy, když jsem jedla něco s tvarohem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
21.2.22 18:54

Taky bych zkusila vysadit mlecne vyrobky.

Vynechala bych asi i vsechny ty kapky a Vigantol. V MM probiotika jsou. S kojenim bych nekoncila, nikdo ti nezaruci, ze na UM to bude lepsi, a navrat zpet uz nebude.

Plus byva ucinne zmenit polohu pri kojeni, takova universalni pri problemech se doporucuje tzv. prirozena poloha - polosed a dite bricho na bricho, nohama k noham. Bude mit divne zaklonenou hlavu, ale pije se jim takto lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.22 19:08

@Lucie_Sx
A místo vigantolu bych malé měla dávat co?
Můžu zkusit vyřadit mléčné výrobky, ale četla jsem že kravská bílkovina je snad skoro ve všem. Třeba i v pečivu a absolutně nevím co bych tedy měla jíst :(. Ale udělala bych pro ni cokoliv jen aby jo přestalo to bříško bolet.

• Citovat
  • Upravit
34322
21.2.22 19:12
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx
A místo vigantolu bych malé měla dávat co?
Můžu zkusit vyřadit mléčné výrobky, ale četla jsem že kravská bílkovina je snad skoro ve všem. Třeba i v pečivu a absolutně nevím co bych tedy měla jíst :(. Ale udělala bych pro ni cokoliv jen aby jo přestalo to bříško bolet.

Mlecne vysad na 14 dni a uvidis.
Cti slozeni, da se jist uplne v pohode. Misto masla sadlo nebo zeleninova pomazanka, jogurt kokosovy, smetana ovesna, toje snad vse.

Misto Vigantolu nic. Je to jen prevence. Pokud se brisko zklidni, muzes treba po mesici zkusit dat decko jineho vyrobce, taky je dulezite jezdit se stazenou striskou na kocaru, nezakutavat moc do kocaru, proste dostat mrne normalne prirozene na denni svetlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.22 19:32

@Lucie_Sx
Myslím že to bude spíš teda ta alergie než vigantol protože takhle šíleně začne plakat po napití. Takže něco jí vadí z mléka.

• Citovat
  • Upravit
34322
21.2.22 21:20
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx
Myslím že to bude spíš teda ta alergie než vigantol protože takhle šíleně začne plakat po napití. Takže něco jí vadí z mléka.

Nemusi. Jenom ma plne brisko misto prazdneho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
21.2.22 21:43

Pokud plně kojíš, tak s tím nepřestávej. Podobné problémy měla dcera a dělala to u flašky, takže to není vždycky výhra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí