Přes den odsávat v noci kojit

Anonymní
27.2.22 21:00

Přes den odsávat v noci kojit

Ahoj potrebuju znat vic nazoru na mou situaci…mam skoro mesicni holcicku a asi 4 dny bojujeme s kojeni. Myslim ze mleka mam uz docela dost a kdyz ma malo tak ji dám jeste moje odstrikane. Behem dne po par minutach kojeni se mala odtrhne od prsa a zacne šílený řev, nakonec usne vycerpanim. Myslim ze ji boli brisko, protoze slysim jak to v ni rachoti. Ale zase kdyz ji dam moje odstrikane mleko pres strikacku tak nebreci. Pri nocni kojeni je to v pohode, vetsinou jeste u prsa usne. Jsem z toho zoufala..kolikrat brecim s ni kdyz vidim jak strasne krici bolesti :,( uz jsem zacla premyslet o tom, ze bych pred den odsavala a noci kojila, aby se najedla, nez se to zlepsi(jestli se to zlepsi…) bojim se ze prijdu o mleko kdyz nechce pit, je pak uplakana a ja nestiham odsavat, kapky pouzivame espumisan a bio gaia, jidelnicek si hlidam, kojim pres kloboucky, mozna je to blbost, ale urcite lepsi nez se z toho sesypat a skoncit na umelym, tak me prosim neukamenujete :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36010
27.2.22 21:40

Neteče ji to ze začátku moc rychle? Pozvi si laktacni poradkyni. Zkoušela si kojit teď i bez kloboucku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
27.2.22 21:46

@JancaS84 co jsem koukala pri odsavani tak docela jo. Bez klboucku jsem to zkousela, pripadalo mi ze nevedela co ma delat, bradavku chytla, ale pokud jsem ji nesimrala pod bradou tak nesala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6037
27.2.22 21:58

Měla jsem stejný problém. Jenomže my jsme s malou na UM skončily, protože mě hrozně z odsávačky bolely prsa a následovně jsem o mléko přišla úplně.
Byla jsem i u laktační, jenomže už asi bylo pozdě. U mě to bylo tím, že se neuměla prostě přisát a naopak mi mléko prvních pár minut neteklo vůbec.
Jen pro info mi bylo poradíno první trochu odsát, ale jestli ti teče mléko hned, tak to může být naopak…
To že v ní rachotí je údajně tím, že na prázdný žaludek jí, stejně jako u dospělého, když se po dlouhé době nají :nevim:
To jsem si hledala info, protože malé to dělá do teď, ale už nepláče, takže bolení předpokládám nemá…

Držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2011
27.2.22 22:26

Možná to může být i spurt, nebo nějaká jiná záležitost na pár dní. Co je v noci jinak, že se v klidu nakoji? Zkus jí to samé prostředí udělat i přes den. A zavolat si laktační.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
27.2.22 22:51

Syn to měl na začátku podobně, mléko mi teklo hned a hodně, po jedné až dvou minutách kojení vždy začal strašně plakat, odtahoval se, zakláněl. Pravděpodobně měl reflux, mléko se mu vracelo a pálila žáha, musela jsem ho vždy dát na rameno, nechat odkrknout a mohli jsme pokračovat v kojení. Takhle jsme museli každé kojení přerušit několikrát. Pak téměř vždy při krkání zvracel, občas obloukem. Vzhledem k tomu, že pil v součtu jen pár minut a ještě většinu toho, co vypil, vyzvracel, tak vůbec nechápu, že krásně prospíval. V noci nikdy tyhle problémy nebyly… Z každého denního kojení jsem měla už dopředu hrůzu. Jak rostl přešlo to samo. Má 20 měsíců, kojíme stále. Nevzdávala bych to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.2.22 22:55

Sezen si dobrou laktacni, idealne na doporuceni lidi z okoli.
Bez te se asi nehnes.

Osobne bych se snazila odbourat vsechno „navic“, tj. vyladit kojeni bez kloboucku, idealne neodsavat/nedokrmovat, i kdyby to melo znamenat mit mimco na prsu co hodinu.
Vysadila bych aspon na 14 dni vsechny kapky vcetne Vigantolu a mozna zkusila vysadit i vsechny mlecne vyrobky.

Kazdopadne laktacni by ti mela zkontrolovat techniku, prisati (jak se mala prisava, jestli v tom neni nejaky problem), poradit jak pryc s temi kloboucky (treba u nas stacil jeden zkuseny grif, ktery jsem se pak naucila).

Jeste zkus tzv. prirozenou polohu, kdy sedis v polosedu/pololehu, mimco ti lezi brichem na brise hlavou nahoru, nohama k noham, a se zaklonem hlavy se prisaje a nasledne zabori do prsa a takto saje. Pry se zmeni pomery v puse a sajou i ta mimina, ktera maji jindy problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
27.2.22 22:56

@Markéta188 takze to asi nebude boleni 🤨 z odsavacky jsem vypozorovala ze nejvic tece prvnich par minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
27.2.22 23:14

@Micilin v noci ji prikladam jeste v polospanku…ale to pije chvilinku a usne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
27.2.22 23:20
@Kozarela píše:
@Micilin v noci ji prikladam jeste v polospanku…ale to pije chvilinku a usne

Měli jsme to úplně stejně, nestihl se nikdy úplně probrat, nakojil se v polospánku a během kojení tvrdě usnul. V noci problém nikdy nebyl. Ve dne při každém kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
28.2.22 06:03

@Ayinka3 a jak ste to resila,?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14649
28.2.22 08:27

Mne tohle dělaly v určitém období obě děti - vždy chvíle pití, řev, odtrhavani se, pak opět par cucnuti, řev, odtrhnout se a tak porad dokola… považovala jsem to za normální, nijak mě nenapadlo to řešit, a přešlo to vždy samo a ani nevím, jak :lol:

Jestli holcicka jinak prospívá a nemá nějaký jiný problém, tak proste koj, a ono se to srovná :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
28.2.22 10:55

@Kozarela víceméně jak píše paní nade mnou, neřešila. Bylo to sice frustrující, ale tím, že jsem věděla, že syn krásně přibírá a prospívá, tak bylo jasné, že mu ta troška mléka stačí. Několikrát během kojení jsem dávala odkrknout, to pomáhalo částečně, jinak by nepil vůbec. Jak rostl a vyvíjel se mu trávící systém, tak to postupně přešlo. Nevím tedy přesně kdy, ale zvracel tak do necelého půl roku, tohle přešlo o nějaký měsíc dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22934
1.3.22 21:01
@Semtex píše:
Mne tohle dělaly v určitém období obě děti - vždy chvíle pití, řev, odtrhavani se, pak opět par cucnuti, řev, odtrhnout se a tak porad dokola… považovala jsem to za normální, nijak mě nenapadlo to řešit, a přešlo to vždy samo a ani nevím, jak :lol:Jestli holcicka jinak prospívá a nemá nějaký jiný problém, tak proste koj, a ono se to srovná :lol:

taky jsem to u holek zažila, u první už si nepamatuji, ale u druhé jsem posílala video laktační a bylo vše v pořádku, pravděpodobně jí rozčiloval tok mléka, časem se to zpravilo. V noci nebrblala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14649
2.3.22 06:13
@lucynka25 píše:
taky jsem to u holek zažila, u první už si nepamatuji, ale u druhé jsem posílala video laktační a bylo vše v pořádku, pravděpodobně jí rozčiloval tok mléka, časem se to zpravilo. V noci nebrblala :mrgreen:

No mne to s prvním připomněla moje mama, když jsem se divila, co to vyvadi druhé miminko :mrgreen: a mamka říká, vždyť ten starší ti to dělal taky, to už si nepamatujes? (Ne, já vůbec, zapomněla jsem úplně :lol: )

Takže tak. Děti proste mají občas nějaké “manýry”, no :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko