Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Moc vas zdravim, chtela jsem se zeptat, jestli tady mate nekdo zkusenost s hypoechogennim utvarem u stitne zlazy? Nasli mi ho pri sonu a za tyden mam jit na punkci a pak cekat na vysledek.Moc se bojim, co to znamena.
![]()
Zatím se nic neděje, ne? Chtějí punkci jen pro jistotu. A uzly na ŠŽ má každý druhy…
Teď jsem to četla ještě jednou. Omlouvám se, myslela jsem, že jde o uzel, ale ty píšeš u štítné žlázy, tak s tím zkušenost nemám..
@jannina1 píše:
Teď jsem to četla ještě jednou. Omlouvám se, myslela jsem, že jde o uzel, ale ty píšeš u štítné žlázy, tak s tím zkušenost nemám..
A co myslíš, že je hypoechogenní útvar? Asi uzel.
@Russet píše:
A co myslíš, že je hypoechogenní útvar? Asi uzel.
No právě jsem pochopila, že uzel. Jenže ten by byl na štítnici. Ne někde vedle.
Myslim, ze uzel je neco asi trochu jineho.Teda podle toho co mi naznacila doktorka, rikala ze by to mohla byt cysta. Navic nemam to na stitne zlaze, ale za ni.Jsem z toho ko.
@andy2104 píše:
Myslim, ze uzel je neco asi trochu jineho.Teda podle toho co mi naznacila doktorka, rikala ze by to mohla byt cysta. Navic nemam to na stitne zlaze, ale za ni.Jsem z toho ko.
Aha, takže to na štítce neni. Uvidíš po punkci.Co Ti lékařka k tomu řekla?
ja mela cystu na stitne zlaze a punkci mi delali nekolikrat, snazili se mi odsat tekutinu, co ji vyplnovala. Ale porad se doplnovala, tak jsem skoncila na operaci.
@andy2104 píše:
Moc vas zdravim, chtela jsem se zeptat, jestli tady mate nekdo zkusenost s hypoechogennim utvarem u stitne zlazy? Nasli mi ho pri sonu a za tyden mam jit na punkci a pak cekat na vysledek.Moc se bojim, co to znamena.![]()
![]()
Popravde byla z toho takova vykulena, nikdy jsem tam nic nemela, a ted povidame a naraz mi rika, mate tady neco a ukazala mi to. Vypadalo to jako dve kulicky na sobe.Ja v soku, nejak jsem s tim nepocitala. Rekla jen, ze pokud to bude pouze neskodna cysta, tak se odsaje pouze tekutina a pak se to jen sleduje.Ja mam zvysenou fun. šz uz 19a z toho 7let uz bez leku, tak jsem byla v klidu.Mam hruzu z narkozy, takze operace te u me des bes.
![]()