Chronický zánět žaludku

541
18.1.18 16:25

Chronický zánět žaludku

Není tu někdo, kdo by trpěl tímto onemocněním (autoimunitní chronická gastritida)? Včera mi doktor sdělil, že jsem se prostresovala až do této nemoci, nevím, co mě čeká. Píchají mi injekce B12, doplňují železo, ale bohužel jsem si o této nemoci moc načetla a mám šílenej strach, milion otázek. Dá se s nemocí normálně žít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4421
18.1.18 17:05

Taky by mě to docela zajímalo. Čeká mě gastroskopie kvůli bolestem žaludku nebo slinivky a mám strach že budu mít taky nějaký chronický zánět. Jaké si měla příznaky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
18.1.18 17:26

Manžel touto nemoci trpí již 3,5roku (příčina pravděpodobně stres). Po nasazení injekcí B12 je zdravotně v pořádku a musí na ně cca 1×měsíčně docházet. Žádná jiná omezení nemá. U této nemoci je duležitá životospráva aby se žaludek nezatěžoval a nebýt ve stresu - je tu velké riziko rakoviny žaludku, ale proto se má chodit cca 1× za rok na gastroskopii. Ještě je pravidelně hlídán na imunologii a hematologii, myslím 1× za pul roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
18.1.18 17:28

Píši z mobilu, tak se omlouvám za chybky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
18.1.18 17:38

@juliettee Měla jsem za posledních pár měsíců či let hodně lítání kolem dětí, baráčku, Vánoc, od května jsem zhubla do listopadu 10kg (při výšce 174cm z 84kg na 74kg) - říkala jsem si, že aspoň něco pozitivního na těch stresech, teď mi to pasuje líp. Jenže jsem měla už nepřetržitě tři měsíce afty v celé puse, nic na ně nezabíralo. Rodina mě posílala na nějaké vyšetření, že už to se mnou není možné. Ukecala jsem doktora na rozbor krve, pro jistotu. Poslední krev mi totiž brali na konci května kvůli štítné žláze, a ta byla v pořádku. Zjistil lehkou až střední anémii a ztrátu vitamínu B12. Po sestřičce mi poslal žádanku na gastro a kolonoskopii. Takže tři dny před Vánocema jsem byla na kolonoskopii. :nevim: Doktora na gastro napadlo, že když mám lehce nemocnou štítnou žlázu, což je také porucha autoimunity, zkusí mi vzít krev na „chronickou gastritidu“, asi to posílají málokdy, sestra ani nevěděla, co na žádance zatrhnout a vyšetřit to musela až třetí obvolaná laboratoř ve fakultce, že to jinde nedělají. Takže na jednu stranu je šikovnej, že ho to napadlo, na druhou stranu já jsem v pasti, mám strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
24.2.20 10:24
@dyňa píše:
Není tu někdo, kdo by trpěl tímto onemocněním (autoimunitní chronická gastritida)? Včera mi doktor sdělil, že jsem se prostresovala až do této nemoci, nevím, co mě čeká. Píchají mi injekce B12, doplňují železo, ale bohužel jsem si o této nemoci moc načetla a mám šílenej strach, milion otázek. Dá se s nemocí normálně žít?

Dobrý den, tak jak pokračujete dál? Taky mi byla zjištěna chronická gastritida, ale typ C. Mohls by ste se mi prosím ozvat. Klidně i sz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.20 19:18

Zdravím, omlouvám se za anonym, ale opisuji v tomto prispevku řádky ze své lékařské zpravy, tak pro jistotu anonym 😊 ráda bych se taky zeptala na zkušenost- cca před třemi týdny jsem byla na gastroskopii a kolonoskopii kvuli vleklým potížím, nevolnost, pocity na zvracení, nadýmání, plynatost, bublani v břiše, pocity plnosti.. kolonoskopie vyšla v pořádku, u zprávy z gastroskopie mám vše „normálního vzhledu“ pouze jeden řádek se vymyká: „sliznice astra s mírnou až diskrétní antrumgastritidou“, byl mi odebrán vzorek na histologii a závěr ve zprávě byl „Antrumgastritis chron.“ s předepsanou medikací APO OME 1-0-0. Výsledek histologie „sliznice antra přiměřeného vzhledu, bez intestinální metaplazie a bez průkazu Helicobacter pylori“ - mohu se tedy zeptat, pokud je výsledek histologie v pořádku a bez přítomnosti HP, z čeho tedy mohla vzniknout chronická gastritida? Jsem taky pěkný stresař, je možné, že jsem si to sama způsobila?

• Citovat
  • Upravit
541
26.2.20 22:22

Tak urcite to muze byt stresem. U me to tak teda bylo. Neposedela jsem od rana do vecera, manzelstvi nic moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.20 08:07

@dyňa moc děkuji za zkušenost, asi to tak bude, když jsem v nějakém nervu, jsou obtíže horší. Ještě se zeptám, podařilo se vám to nějak úplně eliminovat a vyléčit, nebo s tím pořád bojujete? Děkuji 😊

• Citovat
  • Upravit
541
27.2.20 19:22

Tak vylecit to u me nejde, je to autoimunitni porucha, neco jak stitna zlaza. Trvalo mi snad rok, nez jsem se s tim smirila, bala jsem se nejhorsiho, porad hledala na netu a desila se cim dal vic.Ted uz tak rok nic nevyhledavam, jen chodim na gastro 1× za rok a dobry. Z puvodne zhubnutych 12kg mam navrch 15,chutna mi, nekdy mam zaludek stazenejsi, ale spis jen tehdy, kdyz se moc honim nebo me neco trapi. Nijak fyzicky me momentalne zaludek netrapi, jen musim mim co dve hodiny neco na sezobnuti, jinak me chytne nechutna kolika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.20 15:44

Omlouvám se za anonym, ale citlivé téma.
Chtěla bych se zeptat, jak lze zjistit chronický zánět slinivky. Jsme 6 let po operaci žlučníku, byla jsem na ERCP, kde mi podráždili slinivku. Od té doby mám zažívací potíže, pobolívá mě na levé straně, řídší stolice, občas mám i problémy s žaludkem - pobolivání, cítím těžkost. Myslím si, že stolice je spojena s tuky, když sním něco tučnějšího mám řídkou stolici. Byla jsem u dr, který mi vzal krev - slinivkové markery a výsledky v pořádku, na sonu mi dr říkala, že slinivka je v pořádku. Stačí tato vyšetření, aby vyloučit chronický zánět slinivky? Jsem z toho docela nervozní. Jak si pomoci? Děkuji za rady.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.5.20 16:29
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonym, ale citlivé téma.
Chtěla bych se zeptat, jak lze zjistit chronický zánět slinivky. Jsme 6 let po operaci žlučníku, byla jsem na ERCP, kde mi podráždili slinivku. Od té doby mám zažívací potíže, pobolívá mě na levé straně, řídší stolice, občas mám i problémy s žaludkem - pobolivání, cítím těžkost. Myslím si, že stolice je spojena s tuky, když sním něco tučnějšího mám řídkou stolici. Byla jsem u dr, který mi vzal krev - slinivkové markery a výsledky v pořádku, na sonu mi dr říkala, že slinivka je v pořádku. Stačí tato vyšetření, aby vyloučit chronický zánět slinivky? Jsem z toho docela nervozní. Jak si pomoci? Děkuji za rady.

Moje mamka je úplně ve stejné situaci jako vy. Zrovna včera byla na vyšetření a zjistili, že má zase kamínek ve zlucovode, takže ji to dělá určitě on. Dostala nějaké prášky a uvidí se za měsíc zda pomůžou, nebo bude muset znovu na vytáhnuti. :roll: taky věčně průjem, většinou po matném jídle.

• Citovat
  • Upravit
541
22.5.20 22:29

Ja bych se slinivky nebala, kdyz doktori rikaji, ze je to ok.Ja mam zlucnik pryc 7 let a tak 4 roky byly na ridkou stolici katastrofalni, modlila jsem se, abych nemusela po ranu nekam pracovne jet, protoze moje scenare byly stale stejne-hledat i 2× zachod, jednou jsem dokonce skoncila v kukurici. Lekarsky to vysvetlit neumim, ale ma to strasne moc lidi po odstraneni zlucniku. I ty tlaky zaludku a zlucovodu obcas mam, aln mam tu poruchu zaludku, jak jsem psala vys.Co se tyce stolice, tak uz jsem ok, a to po brani jedne zazracne bylinkove tinktury, kdo chce, rada poradim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
27.2.21 10:59

@dyňa Dobry den predne jsem Vam chtela podekovat za optimisticky prispevek v boji s gastritidou
Momentalne uz dva mesice bojuji se zanetem zaludku Gastroskopii mi zjistili erozivni gastritidu Po 5 tydnech lecby vysokymi davkami pantoprazolu na kontrolnim gastru sliznice vypadala normalne ale zaludek mam porad hrozne citlivy Stale beru pantoprazol a asi jeste nekolik mesicu budu Mym problemem je ted hlavne psychika Mam hrozny strach ze se z toho uz nikdy poradne nedostanu Ze budu porad jist mixovanou stravu a ze se mi ten zanet zase vrati i s temi bolestmi Nekourim nepiju alkohol helicobactera jsem nemela a ani neuzivam leky Takze se bojim ze to bude ta autoimunitni gastritida

Neporadila byste mi jak se Vam podarilo toho strachu zbavit? Taky ted porad jenom ctu ruzne clanky a diskuse na tema zanet zaludku a hledam neco pozitivniho co by me uklidnilo i kdyz vim ze je to spis kontraproduktivni

Moc se omlouvam za ten pesimismus ale jsem ted proste s nervama v haji :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.21 13:48

Co zkusit pít tibetskou houbu-kefir? Mně to pomohlo na žaludek.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex