Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den všem
Občas mi jakoby přeskočí (tik) sval na krku, většinou na pravé straně (na té usínám, jinak neusnu). Nebolí to. Stává se vám to taky?
Bože, mám občas tik na různých částech těla, ale zakládat kvůli tomu diskuzi mě fakt nenapadlo.
Snad to nic smrtelného nebude…
@Fíková Já se normálně zeptala a jestli Vám můj dotaz tak vadí tak nevím proč na něj odpovídáte. Člověk, aby se bál na něco zeptat ![]()
Nemám jednorázové, mám docela pravidelné, zejména při uvolnění svalů. Což je zejména v lehu před usnutím nebo kdykoliv, když uvolním svaly během dne, ať již stojím, sedím či ležím. Před tím usnutím to mám také na jedné straně, jak se tělo uvolní a „odškube“, tak už mohu v klidu usnout
.
E.
@Anonymní píše:
Nemám jednorázové, mám docela pravidelné, zejména při uvolnění svalů. Což je zejména v lehu před usnutím nebo kdykoliv, když uvolním svaly během dne, ať již stojím, sedím či ležím. Před tím usnutím to mám také na jedné straně, jak se tělo uvolní a „odškube“, tak už mohu v klidu usnout.E.
Mě se to stane tak jednou za 2 dny. Většinou u toho držím malou a mám hlavu nakloněnou na levou stranu a na pravý straně mi škubne ve svalu na krku. Mam to od porodu kdy spím na pravý straně, abych byla k malé čelem a teď už ani jinak neusnu.
Já mám od neděle tik v oku, vždycky trvá par vteřin a jde to i vidět. Vypadám jak nervák ![]()