Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Efi,
já jsem nechtěla vyvracet, co říkáš, věřím Ti. Mě by ho udělali, ale vzhledem k situaci jsem to už nevyžadovala. Jen jsem chtěla aby maminky o té možnosti věděli.
Alice
Ahojte, prave dnes mi doslo vyrozumenie z Eurocordu, ako dopadol odber a dopadol super. Bunky sa daju pouzit do 76kg. Co je vaha dospeleho chlapa.
. Skutocne neviem, ako to funguje v CR, ale tu som necitala ani jeden negativny clanok na temu adresny odber pupocnikovej krvi. Je pravda, ze v tehotenstve je clovek citlivejsi a skor podlahne reklame, ale my sme v tejto veci mali jasno uz pred tehotenstvom. A to, ze na to nema mlada rodina verim, my zijeme v 1 izbovom byte, nie sme bohati, kocik a oblecenie mame z druhej ruky a odber sme zaplatili z daru od rodicov. Asi by sme si nikdy neodpustili, v pripade, ze by to potreboval, ze sme tuto moznost nevyuzili, ked sme mohli. Takisto autosedacku mame najlepsiu na trhu, proste to je vec priorit. Ale nechcem sa hrat na mudru a niekomu do toho kecat, kazdy si to nakoniec vymysli po svojom. A inak da sa platit aj na splatky. Ked si zoberiem, ze 25tisic stoji taky lepsi kocik-kombinacia a tych 6oo Sk za rok je smiesnych, to je mesacny poplatok za internet. Prajem vsetkym babetkam, aby to nikdy nepotrebovali a boli zdrave.
Ahoj Bombardino,
přidám se ještě k diskuzi, jelikož jsme tohle téma před pár dny probíraly s naší porodní asistentkou v kurzu ¨Příprava k porodu¨.
Výsledek je takový, že vývoj ve výzkumu není tak daleko, takže se při výskytu nemoci u dítěte můžou uskladněné buňky použít nejpozději do 5 let jeho života. Potom jsou nepoužitelné a není ani dokázané, že i ty nasazené na 100% pomůžou. ![]()
Ani zde to není levná záležitost, jde zhruba o 2000,–Eu.
Iva a Michael 26tt ![]()