Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
6. 10. 04 jsem porodila krásnou zdravou holčičku v Praze v Podolí. TADY najdete popis mého porodu. Máte někdo podobné zkušenosti s Podolím? Máte někdo lepší zkušenosti s jinou porodnicí?
Ahoj,Haluško,
já teda nic strašného na tvém popisu porodu nevidím,slyšela jsem horší od známých.Například:když známá přijela do porodnice s kontrakcema uvítala ji protivná ospalá doktorka,která když ji vyšetřovala měla v ruce koblihu!-MotolNebo jedna známá vyprávěla že kamarádka rodila císařem a na stole jim chytla,takže ji z porodnice vozili na popáleniny.-Zemská alias Apolinář.A tak bych mohla pokračovat…samozřejmě znám i případy z Podolí.Zkrátka všude je něco.V každé porodnici se najde nepříjemná protivná sestra i doktor,kteří si navíc myslí že jsou strašně chytří.Lidi jsou různí.Né vše si můžem nechat líbit,chápu.Já v případě Podolíčka byla spokojená a za rok se tam chystám znova-pro holčičku!
papa příjemný zdravotnický personál všem přeje L. a Filípek 5m
Mne taky neprijde nic strasneho na popisu porodu. Ja rodila u Apolinare a nemuzu si na nic a nikoho stezovat. Rodila jsem planovanym cisarem. Jeste mam dotaz - jak je mozne cloveka na porodnim salem popalit? Jsem uplny zdravotnicky laik, proto se takhle prihlouple ptam… ![]()
Já to nemyslela tak, že by to byl nějaký horor. Ten porod opravdu proběhl asi nejlíp, jak mohl - ve srovnání s tím prvním stoprocentně. Ale zklamaná jsem pak byla z péče na šestinedělí, protože ten přístup mi opravdu vadil. Myslím, že kdyby to byl můj první porod, zvládla bych to psychicky daleko hůř. Poprvé to taky nebylo nic moc, ale to jsem opravdu nebyla připravena na nic, nevěděla jsem, jak by to mělo vypadat. Taky jsem to tam docela probrečela. Tentokrát na mě přišla krize jen jednou večer, pak jsem se zase dala dohromady.
Mějte se!
Hlauška
Ahoj Haluško,
promiň ale z tvé zprávy na emiminu jsem čekala něco fakt hroznýho,ale to co jsem četla tak mi tak hrozný nepřišlo,zřejmě jsme se nepochopily.
Chápu,že v tu chvilku je pro maminky i maličkost tragédií,ale s odstupem času…
Taky bych chtěla říct,že jsem nechtěla nikoho strašit a ani žádnou porodnici hanit!Opravdu všude je něco a pokud na nějakou porodnici nic neuslyšíte určitě je to kvůli tomu že se to ututlalo.
A jak se to mohlo stát s tím popálením?Mě to bylo řečeno takto:měli plenu namočenou v dezinfekci a položenou na břiše maminky,zároveň se používal laser na ošetření drobných žilek aby nekrvácely a jak se to přiblížilo k té pleně tak jim to chytlo a maminka jim vesele flambovala na stole!?Věřím,že tam se to už určo nestane,vždycky když se někde něco takového stane tak se pak dává veliliký pozor,aby se to neopakovalo!
Přidám svou trošku do mlýna..Rodila jsem 7.10.2004 v Podolí a celkem se tam těšila,protože má dobrou pověst a narodil se mi tam před 12lety bráška..Porod a péče kolem něj stopro na jedničku
,ale dost mě zaskočila poporodní péče..Nevím,zda sestry mají málo peněz,dlouhé směny,problémy doma,ale myslím,že by to do práce tahat neměly..Bylo to na nich dost vidět-neochotných,protivných a namyšlených jich bylo tak 8 z 10.. Člověk se bál i ozvat,i když já si toho moc líbit nenechám,protože je potřeboval a k tomu ty hormony..asi víte,o čem mluvím.. ![]()
Nemohla jsem si vybrat roming,všude narváno,sprchy jen 4 na dost pokojů
..Měla jsem spolubydlící dětskou sestřičku,takže mi dost pomáhala a nakonec jsme se pěkně nasmáli.. ![]()
Ale říkám,poporodní péče v Podolí-brrrrrrrrrrrrrrr........... ![]()
ahoj,
ja jsem rodila v Podoli v unoru 2004.porod probehl v pohode,kdyz se na to koukam s odstupem,byla to takova rychlovka,ze jsem nemela cas rict aaa ani beee:-)
jela jsem tam s poslickama a nakonec jsem rodila:-)o 4 tydny driv,nez byl termin,nestihla jsem ani predporodni kurs,protoze na ten jsem mela jit asi za dva dny:-)
taky na tu poporodni peci vzpominam s nechuti.byla mi tam porad zima,sestricky-jak ktera-taky byly takovy hubaty.ja jsem hrozne chtela odtamtud domu,jenze malej nepribyval,tak jsme sli az 5.den po porodu,padala tam na me desna depka.
takze priste uz tam nejdu.:-)
M.
Ahoj maminky,
muzu asi popsat podoli opravdu velmi dobre, protoze jsem tam ztravila 15dni
brrrrr
Moje holcicka se narodila 36+1 a do 36t davali mimi na JIP a nad 36 klasicky do sestideli.. Asistence pri porodu byla perfektni. ![]()
Jenze mala vubec nemela silu papat, prodelala 3zloutenky ![]()
a zrovna v lete, byl nejvetsi naval miminek, tak se nam vubec nestacili venovat a mozna proto jsme tam byli take tak dlouho.
Jednou mi ve tri rano na kojeni prinesli dokonce jine miminko
Stalo se to proto, ze mala byla pod lampickou nahata a pak ji jednoduse dali cizi zavinovacku z jmenem druheho miminka.
Koukala jsem jak puk
anejlepsi na tom bylo, ze se me dr jeste zeptala, jestli jsem si jista, ze to neni moje dite
![]()
Posledni 3dny, po porade vsech dr me presunuly na JIP(deti do 36t),
kde opravdu muzu mit jen ty nejlepsi zkusenosti. Venovali se nam tak opravdu moc hezky a mala se rozpapala za 2dny a zacala po 10 dnech konecne pribirat
![]()
Rikala jsem si, ze nas tam meli dat rovnou.
Behem 10dnu ji pichali asi milionkrat, protoze stale zkoumali zda ji neco neni, protoze nepribira. Pichali ji kvuli zloutence, pak odebirali krev na ruzna vysetreni, no proste chudacek
![]()
A to byla jen 10 na svete a az mi ji takhle trapili
![]()
No, ale nastesti je to uz za nama, prodelala jsem si tam opravdu stresove obdobi a mala krasne roste a je z ni maly cvalda
![]()
Iri
Teda Iri, to musela být hrůza. To jsem ráda, že jsem si tam takhle nepobyla. Při představě, že tam budu muset permanentně snášet tu chytrou sestru, se mi protáčejí panenky. A ještě kdyby mi přinesli jiné miminko, to bych asi neunesla…
Ja rodila v Podoli vloni a pridavam se k nazoru, ze na sestinedeli jsou opravdu ze vseho personalu nejhorsi detske sestry. Bohuzel si nepamatuju jmena, ale urcite mi date za pravdu. Jedna cuza je vysoka, vypada jak chlap, co si chce hrat na zenskou a je nejchytrejsi ze vsech. Pak tam ma koleginku, mensi, tlustejsi, kratkovlasou s melirem, kolem 35-40 let, a ta se tvari, ze vsechny maminky jsou uplne blbe. Jedina sestricka ze vsech tam byla jak andilek-dlouhe tmave kudrnate vlasy, moooc prijemna holcina. A urcite si vzpomenete na prizrak Podoli, prihrblou pani, co rozvazi jidlo, to je carodejnice nejvetsi
Zla, to se jen tak nevidi. Ackoliv je na ni hodne stiznosti, nevim, proc si ji tam kdo drzi. Naskakovala mi z ni husi kuze. Jinak Podoli na porody je spickove, porodni sal hezky, porodni asistentky skvele a lekari jsou pohodari ![]()
Tak to jsi trefila naprosto dokonale! Ta paní, co rozváží jídlo, to tam fakt dokázala „zpříjemnit“, co to šlo. Těch nepříjemných sester tam bude asi víc. Ale ta příjemná, co jsem ji zažila, měla dlouhé kudrnaté vlasy a nosila čelenku. Je to ta samá?
Tak to je fakt, že dietní sestra v Podolí je rachejtle a na toho tmavovlasého anděla v podobě sestřičky jsem taky narazila a to celkem třikrát a byla opravdu moc fajn. Měla jsem asi štěstí, že mé tři děti poprvé koupala právě ona a mě poprve učila kojit. Má neskutečnou trpělivost a tak si ty nepříjemné sestry vybavuji velice matně. Dětská doktorka mi přišla taky fajn akorát vybavenost byla mizerná. ![]()
Ahojky, ja jsem byla v Podoli maximalne spokojena i na sestinedeli, a protoze uz jsem podobne ohlasy cetla, zkousela jsem pochopit, co je za tim. Mam takovy dojem, ze velmi zalezi, na jake vas soupnou oddeleni. Ja jsem byla na P2 (snad pro zenske po cisari) a sestricky byly v poho. Jedna mi sice take nesedla, ale chovala se profesionalne. Nejvic me prekvapuje pristup ke kojeni, protoze na P2 bylo v tomto ohledu vse na jednicku.
Holky neříkejte mi, že se to tam za ty necelé dva roky tak hrozně zhoršilo. Já tam rodila v dubnu 03 a pobyly jsme si tam s Lucinkou skoro dva týdny. Personál na porodní sále byl bez chyby a na oddělení šestinedělí P1 si taky nemůžu stěžovat. Jen jedna sestra, asi kolem 25 let, byla děsná. Ale tu jsem před koncem roku potkala v tramvaji s miminem, takže ta tam už není. Pomáhaly s kojením bez řečí a to byly opravdu velmi vytížené. Za mého pobytu byl dokonce zastaven příjem rodiček. A to si myslím, že jsem po porodu byla fakt ve velmi špatném psychickém stavu, protože porod byl moc komplikovaný, Lucinka měla žloutenku, byla celou dobu pod lampou, nepřibývala, po 5 dnech nás propustili a po dalších dvou dnech jsme se vrátily na svícení, protože se žloutenka zhoršila. A i přes to všechno mi tam sestry nepřipadaly jako fúrie, i když by se to dalo očekávat, protože jsem byla velmi citlivá na cokoliv. Takže pro mě Podolí žádná hrůza nebyla.
Co by ovšem potřebovalo oživit je sociální vybavení. 2 záchody a 4 sprchy jsou opravdu málo a ještě v nevalném stavu. Nestačili to už zrekonstruovat?
tak na tu rozvazecku jidla jsem zapomnela,ta byla taky zazitek teda,porad na nas jecela,ze jsme to nesnedly,pritom kojilo se v poledne a ona v poledne prisla s jidlem.takze jidlo vystydlo.a hrachovka pro kojici matku…:-))