Porod v Podolí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
944
31.5.06 21:30

jj

Teda Bebatko, já jen čučím 8O já mám fakt bohužel takovou zkušenost, že čím větší nemocnice, tím horší všechno… koukám, že ty taky a to tedy pořádně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
31.5.06 21:52

Ahoj,
rekla bych, ze tohle se deje vsude… Ja mela stesti, lezela jsem tam skoro 14 dni pred porodem a az na jednu mladou dr. to bylo v pohode. Do poradny jsem chodila k dr. Mechurovy, je vyborna :) Jednou jsem sla k dr. Zikmundovi a desny!!! Nakonec mne rodila dr. Mechurova s dr. Vernerem, kterej mne i sil a bylo to super :) Skvelych doktoru je tam hodne, s nekolika jsem se setkala. Stejne tak tam jsou i dri. mizerny :( Zalezi, na koho se narazi a to vcetne sester. Stejne tak to chodi U Apolinare i v Krci. I v Krci jsem mela tu cest pote, co mi tam v 5. mesici operovali slepak. A byla to dost hruza :( Chce to mit proste stesti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
31.5.06 22:08

Ahoj holky, tak já chodila těsně před porodem do poradny jednou k Dr. Bubnovi a pak vždy k Dr. Hujové. U Bubna bylo pořád plno a u Dr. Hujové to šlo parádně, taky má daleko lépe vybavenou ordinaci a ona i sestra jsou skvělé. Rodila jsem v listopadu 2005 a nemůžu si stěžovat. Bylo plno a tak jsem byla více než 12 hodin na porodním sále a manžel se mnou. Vystřídaly se u nás celkem tři PA a taky byly fajn. U porodu jsem měla Dr. Meixnerovou a musím říct, že mě i manžela výborně vedla a má skvělé nervy a pochopení. Na oodělení šestinedělí jsem byla den na obyč pokoji a pak už na nadstandartu, kde to bylo samozřejmě rozhodně lepší, tím mám na mysli i přístup sester. Měla jsem asi kliku a jsem za to moc ráda!
Přeju Vám moc štěstí!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
1.6.06 15:51

vešsměs ne moc kladné hodnocení… A já myslela, že Podolí patří mezi nejlepší… :roll:
Určitě napíšu, jka to bude probíhat. Když bude plno tam, chtěla bych do Motola, který mám zase blízko bydlení. Uvidíme a napíšeme.
Kačenka a mimi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
1.6.06 16:19

Já mám Motol taky blízko, jen mne od něj odradila nějaká spolumaminka v poradně u dětské lékařky, která mi zase barvitě líčila, kterak tam dostala zlatého streptokoka (do jizvy po nástřihu) a teploty, které k tomu měla, jí léčili jako příznak zánětu prsu 8O … Po takové debatě už k porodu v Motole nějak nemám odvahu. :(

Ono to Podolí nebylo celkem zas tak strašné (pochybuju, že to někde bude lepší, asi záleží na štěstí), jen mi vadilo to, že se člověk nemohl domoci vrácení dítěte; děsný byl pak až ten zážitek z ambulance. :evil:

Je fakt, že moje PA v Podolí během porodu taky nebyla zrovna nejmilejší, ale po sedmi, osmi, devíti hodinách silných kontrakcí v kraťounkých intervalech a po dvou nocích beze spánku (první, ještě před započetím porodu, jsem strávila na porodním sále - nebyl volný pokoj, druhou noc zase na pokoji s jinou rodící maminkou - nebyl volný sál :lol: ) jsem ji ani moc nevnímala, popravdě řečeno jsem byla dost mimo. 8) A po porodu už se chovala docela příjemně.

Já jsem každopádně tentokrát rozhodnuta být o něco drsnější, než minule; těžko mne můžou donutit koupat miminko denně, když nebudu chtít (a máme v rodině AE), atd. Jen nevím, jak to zaonačit, abych tentokrát dostala miminko dřív… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
28.7.06 11:37

Ahoj všem!
Právě jsem se vrátila z poradny v Podolí a jsem dost zaskočena. byla tam Dr. Benešová a přišla mi jako dost necitlivá stará baba, která je minimálně 50let pozadu. Vyšetření bolelo. Potom mě měřila pánev - taky to dost bolelo! Ani jedno milý slovo. Jen říkala, že podle UTZ se uvidí, jestli půjdu na přirozený porod nebo císařem. A to mi můj dr. říkal, že teď se většinou vše zkouší nejdřív přirozeně. Já prostě nechci hned na císaře, aniž bych se o něco pokusila. Jsem docela naštvaná a jestli bude za týden zase tak hrozná, tak prostě budu usilovat o jiného dr. Chápu, že to tam mají jak na běžícím pásu, ale mohli by být trochu jemnější a citlivější.
Uf, tak jsem se vypovídala a jdu dělat něco k snědku.
Zatím papapa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
14.8.06 20:52

Ahoj, holky, mám takovou otázku - a nechce se mi kvůli tomu otvírat novou diskusï, pokud nebude nutno - a taky další zkušenost s Podolím.

V květnu jsem se v Podolí objednala do poradny… a dneska jsem až tam zjistila, že tam nejsem jako rodička zaregistrovaná 8O a objednat mě bez registrace vůbec neměli (při mém minulém těhu to fungovalo tak, že jsme se objednaly a registrovaly se při první cestě do poradny, mezitím ovšem nastala nějaká administrativní změna a jelikož mne při objednávání nikdo nevaroval - sestřička dnes žasla, jak mne mohli objednat, když to bez předchozí registrace vůbec nejde - mám smůlu :roll: ). A že u nich tedy za měsíc rozhodně porodit nemůžu, neb mají plno, až přeplněno. :( :evil:

Nevíte někdo o nějalé porodnici v Praze, kam se člověk teď nemusí registrovat půl roku předem? Je mi jasné, že měsíc před porodem na mne budou asi všude koukat jako na exota, který se na všechno vykašlal :roll: , ale co už s tím nadělám. Jen do Krče bych nerada (pokud si ještě budu moci vůbec vybírat), tu máme opravdu šííííleně daleko…

PS: Jo, a pro ostatní z toho plyne poučení: svou registraci v porodnici a objednání v poradně si radši ještě během těhu ověřte! :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
14.8.06 21:03

Bebatko ,
to je nepříjemné… Já vím, že chtějí registraci už mezi 14.-20. týdnem v Podolí…

Registraci nechce třeba Motol, nevím jak Bulovka… Podolí i Apolinář bohužel ano a dost časně. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
14.8.06 23:29

Sajso ,
Moc děkuju, zkusím zítra asi Bulovku a pak ten Motol (o Apolináře ani tak moc nestojím, byla jsem tam vloni na informační schůzce a moc mne to neoslovilo… i když to možná bylo tou přednášející PA) - Motol mám aspoň blízko, ale ještě v normální poradně u obvodní gynekoložky jsem potkávala paní, která měla dva týdny do porodu, rodit měla v Motole (s tím se počítalo) a poradna tam byla prý tak narvaná, že jí (taky s malým dítětem) nechali radši chodit do poradny k obvodní gynekoložce až do porodu. 8O

NJ… Dám pak vědět, jak jsem dopadla, třeba se to bude ještě někomu hodit (i když vlastně doufám, že ne! :P ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
15.8.06 13:14

Tak kdyby se vám někomu taky stalo to, co mně, Bulovka bere bez registrace… a jsou tam moc milí. :wink:
Hodně štěstí všem nastávajícím maminám! 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11779
18.8.06 14:26

Ahojda holky já jsem v Podolí rodila 2× to v roce 2003, kdy se mi císařem narodil syn, protože se dusil, bylo to provedené naprosto skvěle, jizva vůbec není znatelná. Na JIPu to taky šlo, akorát mi malýho vůbec nevozili na kojení, protože ho rý svítili, frkli mu stříkačku a on pak prostě nechtěl tahat. pak mě dali na 1.patro a sestry strašný, děs běs, to vůbec nešlo, byla jsem tak psychicky vydeptaná. Snažili se mi odebrat krev a ani na po osmé nic,já mám panický strch z odběru, ajko když se to poevede napoprvé, tak jsem v klidu, klepat se začínám u druhého polusu…
Takže jse šupajdila na nadstandart a tam úplně změna, to je zajímavé o 2 patra výš a změna. Sestřičky se mi chodily představit, dokonce setřička na noc se mnou seděla celé kojení a povidala si.
Co se týče doktorů já si nemohu stěžovat, chodila jsem k doktorce Měchurové, a úžasné.

můj druhý porod byl trošku komplikovanější, protože mi ve 34tt zjistili,. že mám mrtvé miminko v sobě, takže jsem rodila 4 dny, kvůli tomu, že císař už by mi znemožnil další děti, péče na porodním sále úžasná, sestry naprosto skvělé… Doktoři šli celkem taky, sice jedna černovlasá mladá doktorka, když na mě sáhla připadal jsem si jak po znásilnění slonem. Musim říct, že ty mladí z 90% co tam mají hledat, děložní hrdlo nešlo dolů, bylo moc vzadu atd.,takže na mě vždycky došel zkušenejší doktor.
Porod byl naprosto skvělý, škoda, že nikde nemám napsáno kdo mě rodil, byla to mladá krátkovlasá blondýna společně s Měchurovou. I jsme se nasmáli a zlehčili už tak těžkou situaci.
Doufám, že se nám povede brzo další miminko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
1.9.06 16:53

Ahoj holky, tak jsem se včera vrátila z Podolí. Strávila jsem tam času až až. Co se týče hodnocení: Porod, porodní sál, JIP, PA i lékaři naprosto super. Po porodu už trochu horší, především vybavení šestinedělí (konkrétně P1). Dětské sestřičky jsou dle mého naprosto fajn a vstřícné. S těmi ženskými je to horší. Měla jsem komplikace a s jednou sestřičkou jsem se tam chytla. Horší je to taky s informovaností o vašem stavu. To, že mám zánět jsem se dozvěděla vlastně jen náhodou, když jsem se ptala sestřičky, co tedy můžu a nemůžu. Jinak bych tam asi pobíhala po chodbě s tím, že mám zaražený větry a musím to rozhýbat. Ale jinak všechno fajn. Pokud máte komplikace, začnou je řešit rychle (ihned vyšetření), dokonce kvůli mně volali i primáře. Malá se narodila 20.8. a mě včera (31.8.) pustili domů. Takže vlastně shrnutí: Ač jsem tam byla dosti dlouho, vše až na jednu ženskou sestřičku, bylo výborné.
Jo a co se týče těch věcí s sebou… Plenky dostanete na první den nebo dva. Poporodních vložek je tam dost, ale někdy jsou k dispozici jen ty staré, které moc nesají. Jednorázových kalhotek taky dostatek. Každý den dostanete novou košilku, nové plenky, zavinovačku a žínku. Košily také, pokud o ni požádáte. O víkendech je to horší, nefunguje prádelna, ale snaží se co mohou. Zpočátku dostanete krém na zadeček, vezměte si jen vlhčené ubrousky (ale voda taky stačí). Co se týče péče o mimi jako je líh, olejíček nebo pěna do koupele, vše je k dispozici.
No toť asi vše..
 Kačkač

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11779
1.9.06 21:39

Kačko, dr. benešová pochází ještě z dob starověku, takže z ní si nic nedělej, já jí měla pár krát na záskok a stačila mi. Ordinovala mi amiocetézu a ještě štěstí, že mi jí nedělala protože by mi místo plodové vody odebrala vzorek ledvin, když jí tak pozoruji. U druhého těhu jsem se modlila abych jí nepotkala a naštěstí jsem jí nezahlédla ani koutkem oka.
Jinak naprosto s tebou souhlasim s těmi ženskými sestrami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky