Těhotenství a kyčle

2612
9.11.04 11:49

Těhotenství a kyčle

v dětství jsem prodělala nekrozu kyč. kloubu, v 15 letech operace-nadstavovali mi stříšku, hlavice byla přerostlá. První porod byl vaginálně, bez komplikací. lékaře jsem opakovaně na problém s klouby upozornovala, ovšem nezajímalo je to, nikdo mi nebyl schopen říct, jestli je lepší rovnou císař, nebo ne.Muj gynekolog mi řekl, že rentgen mi v těh. stejně nikdo neudělá a dal mi v podstatě na vybranou, nakonec v porodnici, kde jsem před porodem 14 dní ležela - tam to nikoho nezajímalo.Problém je, že po porodu se mi stav kyčlí subjektivně rapidně zhoršil, neujdu 3 km bez bolestí, nevydržím dlouho sedět,atd. je to dáno především opotřebením toho kloubu,těhotenství kyčlím samozřejmě taky neprospělo. Od porodu je to 16 měsíců a stav se spíš zhoršuje.

Máte s tím někdo zkušenost? jak při dalším těhotenství? neschopenka? kdy znovu otěhotnět? mám si vyběhat SC, nebo samotný porod kyčle až tak neovlivní?

jestli se stav kyčlí tak zhorší i po druhém porodu, nejspíš si nechám rovnou nandat endoprotézu.......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2733
9.11.04 14:19

Ahoj Eldo, s tímto těžko radit. Nejsme lékaři. Být tebou obrátím se na svého ortopeda a řeším to s ním a s gynekologem.
Kristýna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky