Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holky, potrebuju radu ☹️ dcera, budou ji dva roky, pred par dny mela z noceho noc horecky kolem 38-38,7. Nic jineho ji nebylo. Po dvou dnech bylo vse v poradku. Byli jsme se koupat u rybnika a prave nevim zda je to kousnuti nejakym hmyzem nebo to muze byt neco jineho. Od vcera pupinek na brisku, kterej mi pripadal, ze mizi, ale dnes se spis zvetsil a zvyraznila se barva. Nahore je videt trosku tekutiny, ale minimalne. Do toho ma prujem, nijak zasadni zatim. A ted ji vyskakala vyrazka zase za krkem…to bych mozna rekla, ze jsou to potnicky. Ale nevim. Mate nekdo nejaky zkusenosti? Mame jeste syna a ten je naprosto v poradku. Diky za rady ![]()
řekl bych, že se jí spojilo víc věcí dohromady. To na bříšku vypadá jako štípanec (hovado nebo komár), to na krku jsou 100% potničky.
Zvýšená teplota i průjem bude z horka.
Za mě, nechat den, dva v klidu, bez slunění, nasadit slabší dietu (rejže, banán, suchej rohlík), hodně pít (např. čaj s glukopurem, čistá voda spíše ne, ideálně pokud to dítko zvládne, i trochu minerálky (bez bublinek) ).
Syn má teď to samé. Průjmuje víc a za pár dní sme měli jet na dovolenou, tak sem radši šla k doktorce a ta říkala, že to tam teď má dnes a denně. Že bez teplot to je téměř jistě dietní chyba, s teplotami to bude spojené s úžehem, úpalem.
A naordinovala to, co jsem napsala nahoře. Plus tedy u nás, protože průjmuje fakt hodně, tak navíc dávám Enterol…
pouze pokud by se přidalo i silné zvracení, tak pak na infekční.
@Jeaninka ty hele, víš že nevím?
Syn si asi potničky nikdy neškrábal, ale já, když se občas z horka osypu, tak mě to nutí si to poškrábat…
takže možná jak koho.
Nejlíp pomůže, když to opláchneš vlažnou vodou a umeješ nějakým jemným mýdlem, důkladně osušíš (netřít, spíš poťukat) a necháš to být ![]()
Ted jsem ji to splachla jen vodou. Uvidim do zitra. Mame jit zitra k zubari, tak bych to kdyztak rovnou spojila s obvodackou. Travit v tehle vedrech cas po doktorech…tak jeste jednou moc diky za rady.
Alespon jsem se uklidnila
![]()
Za krkem potnicky a na břichu kousanec. Teploty bych viděla z horka…holka měla taky skoro 38 a ráno nic…a dnes trochu průjem…to je z toho pocasi
@Jeaninka
A nelokla si i vody? Je horko na rybniky, sinice se rychle mnozi,ikdyz jeste neni voda do zelena uz to zacina. Vyrazka za krkem by klidne mohla byt z i toho a to same prujem.
Mozna si lokla, to me taky napadlo. Moc neji v tech vedrech. Spis trochu polivky, ale to jen vodu z ni a melouna. Takze bych se tomu prujmu zase moc nedivila.
Zacina se ji to rozlejzat, svedi ji to, dala jsem ji fenistil kapky.
@Jeaninka
Pokud ji vyrazka za krkem svedi muzete zkusit dat leky na alergii pokud je to ze sinic vetsinou to zabere. Na prujem hodne pit a mozna lactobacily, probiotika? Na vyrazku bych mozna zkusila b panthen ten jak se dava i na ekzem.
Ale vazne tezko rict ja vidim za krkem spis fleky a ne pupinky jako u potnicek, ale vubec bych se jim nedivila na takovem miste.
@Jeaninka
Mozna bych jeste umyla poradne hlavu, aby se dyztak vse vymylo z rybnika. Pry je to dost agresivni. ![]()
Dobra, hlavu mela poradne umytou uz vcera. Dnes jsem ji namacela vlaznou nekolikrat. Ted uz spinka a budit ji nechci. Uvidim co bude rano, kdyztak bych pro radu zasla k dr. Jak si to skrabe asi tam nezatahla jeste nejakou infekci.