Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, chtěla bych znát váš názor na pusinkování dítěte na rty. Já jsem od svých rodičů snad nikdy nedostala pusu na pusu, vždycky jen na tvář a čelíčko s tím, že pusu na pusu si dávájí jen rodiče. Přítel to má zase opačně, ten si i teď dává s mámou pusu na pusu. Jak jste to měly nebo máte u svých dětí vy?
Když se v rodině dlouho nevidíme, tak si při shledání podáme ruku a dáme pusu na pusu. U dítěte to beru tak nějak automaticky. Akorát, že malý má 1 rok a ještě tohle nechápe. Sápe se na mě s otevřenou pusou
. Ale moc se těším, až mi dá opravdovou pusinku.
Podle mě dospělé líbání je to francouzské, ale ne pusa na pusu. Hold každý má z rodiny jiné vzorce chování.
LUaPE píše:
me to prijde uplne normalnipusu na pusu
U nás též.já dávám svému mimi a máma mě taky na pusu
u nás si taky dáváme pusu na pusu, jak já s mými rodiči,tak já se svými dětmi. je to super jak bobci za mnou příjdou,chytnou mě kolem krku a vlepí mi hubana
![]()
my taky pusu na pusu.....sice občas dá s otevřenou pusou, ale už se mu daří dělat i pusu na pusu… ![]()
Já s dětičkama taky vždy pusu na pusu. Ale oni jsou tak „vášniví“, že by to byl pomalu francouzák
. Prostě si dáváme pusinky a já jsem na to zvyklá už od našich. Prostě pusu na pusu.
Naši vyžadovali a dosud vyžadují pusu na pusu. Nemám to ráda, je mi to protivné.
ahojky, kdybys bývala trochu pohledala, tyhla diskuse tu nedávno byla a docela dost rozebraná ![]()
https://www.emimino.cz/…-pusu-74332/
Tak my taky pusu na pusu, s našima si dávám pusu na pusu do ted, když se vidíme nebo loučíme po nebo na delší dobu, a pusinka od mrnouska je to nejlepší, když je v dobrém rozmaru přijde, že me má ráda a dostanu pusu hned na čelíčko, na nos, na tvářičky i na pusu
s tatínkem si dáváme taky pusu na pusu před ní, takže vidí, že pusinka je důkaz lásky a vyloženě ocucmávat se před dětma nemůžem
pusu na tvář dáváme akorát přátelům, když jim chci třeba popřát
Taky dáváme malému pusu na pusu… S rodinou se vidíme téměř denně, takže tam pusy nějak neprobíhají, ale když si např. přejeme k narozeninám, vždycky si dáme pusu na pusu. Nevidím na tom nic špatného… ![]()
jak to čtu, budu za exota. Ale u nás se nelíbáme ani při delším odloučení a pusu na pusu snesu maximálně od manžela. Když mě chce někdo políbit, nastavím tvář, dost mě vytáčelo, že tchyně líbá děti pusu na pusu, brrrr fakt ne, teď se i ony už otáčejí (nemají to rádi). Pusa na pusu mi přijde hodně intimní.
Diteti davam pusu na pusu, i jako mala jsem dostavala. Ted v dospelosti se vsichni objimame pri shledani a louceni, nebo si davame pusu na tvar.