Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Liliana79 píše:
@aiwwa podle tebe nesmysl, podle nekoho zase fungujeHeled prodavam, jak jsem koupila. Ale ze se tehotni lip, kdyz je vyzivene telo vitaminy,tj.kdyz se ji zdrave, tak to je znama vec. Nejde jenom o tu cestu spermii, ale i o kvalitu vajicka a o uchyceni. I kdyz i ta cesta probiha mnohem lip, kdyz je prostredi v tele primerene zasadite, kyselost spermie zpomaluje a hubi. A tomu zase napomaha strava, ovoce urcite, tak proc ne jahody. Takze ja v tom logiku vidim. Cimz netvrdim, ze to funguje vzdycky a u kazdyho a ze ke zdravymu tehotenstvi staci snist jednou rocne kosik jahod
já myslím, že pomáhá vyvážená strava a dostatek vitamínů, nějaké bylinky. Samozřejmě, že pokud někdo věří tomu, že zrovna jahody fungují, působí i jakýsi placebo efekt, víra tvá tě uzdraví.
ALe půstu moc nevěřím. Viděla jsem rozhovor s doktorkou, která před radikálními detoxy dost varovala, člověk si může poškodit játra nebo ledviny, vymlátí si mikroflóru ve střevech atd. Velká většina takových rad původně pochází od farmaceutických firem, aby prodali své výrobky, vitamíny, doplňky.
Gynekolog před důchodem, který se zabýval neplodností desítky let, mi říkal, že věří kontryhelu, gynexu a různým produktům s bylinkami a vitamíny. Pak radil dát se psychicky do pohody a cileně se nezaměřit na „snažení“. Nechat si zkontrolovat štítnou žlázu, hladinu prolaktinu, zkontrolovat zda probíhá ovulace. Imunologii. Pokud je tohle vše OK a parter má dobrý spermio, je prostor pro bylinky, léčitele atd. Ale musí být splněné základní věci, aby oba byli schopni počít po fyzické stránce. A oba partneři by v době, kdy se o dítě pokoušejí měli zdravě a pestře jíst.
Nemám to z vlastní hlavy, tomuto lékaři věřím, ví o čem mluví.
@aiwwa no a kdo tvrdi opak
ja s tebou ve vetsine veci souhlasim..
plus si myslim, ze jako jedna z moznych veci, ktere mohou k otehotneni u nekterych zen prispet (at to teda formuluju presneji), jsou ty jahody
Ja nechapu, proc se podobne diskuze berou tak dogmaticky..znam zeny, kterym pomohla metoda Mojzisove, hormonalni joga nebo ten kontryhel (nebo si to ony aspon mysli
). Nekomu tohle nepomohlo. No a co?
Jsou to ruzne moznosti, ktere u nekoho muzou pomoct, u nekoho nepomuzou. Kdyz je chut to vyzkouset, proc ne. Prece nikdo netvrdi, ze u kazdyho a vzdy musi zabrat jenom… dosad co chces
A kdyz u jednoho nezafunguje nektera metoda, neznamena to prece, ze to nezafunguje nikdy u nikoho. Ok, jahody ti pripadaji nesmysl, to je nazor. Ja v tom zase urcitou logiku vidim, proto jsem to napsala do diskuze jako informaci. O nic nejde. Jen jedna z moznych podpurnych metod. Navic mimo vzhledem k tomu, co zakladatelku zajima:D (A myslim, ze o spermiich, vyvazene strave, pohybu, psychicke pohode atd.atd.uz lecos zaslechla
a ze ji zajimaly jenom zkusenosti tech, ktere podstoupily pust. Proste diskuze na urcite tema, nic vic
)
Uz bylo OT naposledy, zakladatelko, pardon
![]()
Při hladovění se pochopitleně vypíná reproduční systém. Jde o základní evoluční mechanismus.
Detox je volovina, kterou vypustí z klávesnice jen osoba, která nerozumí základní fyziologii lidského těla.
Třídenní hladovění pochopitelně žádné velké změny v organismu nenadělá, to se větišna z nás ani do ketozy nedostane, takové ty třítýdenně cykly už mohou nadělat dost velkou paseku.
@Ou mám v plánu 14 dnů
a je jasné, že nechci těhotnit během tohoto měsíce, kdy ten detox bude.
@Anonymní píše:
@Ou mám v plánu 14 dnůa je jasné, že nechci těhotnit během tohoto měsíce, kdy ten detox bude.
Je to tvé zdraví, nám nevěříš. Zavolej aspoň ke svému lékaři a zeptej se ho na názor.
A to ti někdo poradil?
@aiwwa nepotřebuju věřit, když jaksi dokážu porozumět biologii pro střední školy
To že ty potřebuješ víru a argumentační fauly je dost vypovídající.@Anonymní píše:
@Ou mám v plánu 14 dnůa je jasné, že nechci těhotnit během tohoto měsíce, kdy ten detox bude.
Kdo má alespoň jednu ledvinu a kousek funčkních jater nepotřebuje detox. Komu selhávají tělesné orgány, ten leží na JIP.
Kdo mizerně jís, mizerně spí a mizerně se hýbe a neumí komenzovat stres, tak to vážně nezlepší čtrnáctidenní hladovkou. Ale tím, že se naučí zlvádat stres a úzkosti, to mu zlepší spánek a pak se začne k tomu víc hýbat a jíst jako člověk.
Rituální kajícné praktiky a předražené placebo skutečně nenapraví vaše zlozvyky a nepovedou k zmírnění úzkostných poruch.
Příspěvek upraven 05.10.17 v 20:11
Přidávat k případným funkčním neplodnostem, kde klíčovou roli hrají stresové hormony ještě ketozu a hladovku je fakt postavené na hlavu.
Dopročuju zapíjet ředěnpou bazénovou chemií a hlavně octovat proti chemtrails
@Ou Hledala jsem někoho se zkušenostmi, ne oponenty. Zajímavé je tedy proč ve Švýcarsku existují i takové kliniky a proč si tím lidé vylečí x nemocí.
Nepotřebuji negativa. Měj se krásně ![]()
@Ou píše:
@aiwwa nepotřebuju věřit, když jaksi dokážu porozumět biologii pro střední školyTo že ty potřebuješ víru a argumentační fauly je dost vypovídající.
Kdo má alespoň jednu ledvinu a kousek funčkních jater nepotřebuje detox. Komu selhávají tělesné orgány, ten leží na JIP.
Kdo mizerně jís, mizerně spí a mizerně se hýbe a neumí komenzovat stres, tak to vážně nezlepší čtrnáctidenní hladovkou. Ale tím, že se naučí zlvádat stres a úzkosti, to mu zlepší spánek a pak se začne k tomu víc hýbat a jíst jako člověk.
Rituální kajícné praktiky a předražené placebo skutečně nenapraví vaše zlozvyky a nepovedou k zmírnění úzkostných poruch.
Příspěvek upraven 05.10.17 v 20:11
Proč zmiňuješ mě, já rozhodně nejsem zakladatelka.
@Anonymní píše:
@Ou Hledala jsem někoho se zkušenostmi, ne oponenty. Zajímavé je tedy proč ve Švýcarsku existují i takové kliniky a proč si tím lidé vylečí x nemocí.Nepotřebuji negativa. Měj se krásně
Protože jsou lidi blbí a klidně zaplatí a majitel kliniky se nakapsuje. Snad nevěříš, že má někdo kliniku aby pomáhal lidem. Je to jen byznys.
Neznám žádnou nemoc, kterou by vyléčila hladovka.max.obezita ![]()
Jaké nemoci máš na mysli?
@aiwwa píše:
Aha a já myslela, že k otěhotnění je třeba spermie.
Moje kamarádka nemohla otěhotnět 8 let, po dvoutýdenním půstu dvojčata ![]()
@aiwwa píše:
Protože jsou lidi blbí a klidně zaplatí a majitel kliniky se nakapsuje. Snad nevěříš, že má někdo kliniku aby pomáhal lidem. Je to jen byznys.
Neznám žádnou nemoc, kterou by vyléčila hladovka.max.obezita
Jaké nemoci máš na mysli?
Hladovka vyleci rakovinu.
@longed-for-dream píše:
Hladovka vyleci rakovinu.
Jo? Znáš někoho osobně? A jak dlouho se musi hladovět? A když se zase začne jíst, tak už se nevrátí?
@radkka píše:
Moje kamarádka nemohla otěhotnět 8 let, po dvoutýdenním půstu dvojčata
Jaký myslíš půst? Sexuální? ![]()