Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
@Gabulle Půst bez pití se snad ani nemá dělat, to mi přijde extrémně nezdravé. Do suchého půstu bych nikdy nešla, tělo se má pročistit, ne zablokovat. ![]()
No chtěla jsem prostě poradit jak na to od začátku, jako naprostý laik ![]()
@Katerina38 Trochu bych pogooglila, spoustu tipů najdeš. V zásadě je dobré aspoň den před půstem nejíst jako prase, spíš odlehčeně. Pak si stanovit, jak dlouho vydržíš, není dobré se pak přemáhat („tak dám ještě jeden den, to zvládnu“), spíš jet postupně. Nejdřív jen jednodenní, když ti přijdou jako brnkačka, tak se radí třídenní, ale já nevidím důvod, proč nejít přes dvoudenní.
A po ukončení by se mělo jíst chvíli taky zlehka, dobře stravitelná jídla, třeba rýži. Ideálně stejně dlouho jako trval půst, by měla trvat „návratovka“, ale u těch krátkých to není až tak nezbytné.
Hlavně v průběhu hodně pij, čistou vodu. Je fajn překonat takové ty prvotní krize, protože to je většinou jen pocitové a ničemu nevadí se překonat, naopak - ten pocit je pak super. ![]()
Příspěvek upraven 21.04.14 v 19:10
@Litta píše:
@Gabulle Ale 5 mi teda zas přijde jako druhý extrém.
mě taky… já vypiju 3 litry denně a to mám pocit, že jen lemtám ![]()
Jinak mámina kamarádka držela půst a pila jakýsi čaje ze zázvoru, máty, skořice a medu… nevim co to bylo. 3 dny si myslela, že nedá (prý jedla okurku, když už to nemohla dát) a pak už to zvládala. Držela to 12 dní a prý jí bylo skvěle. Teda zhubla asi 8 kilo, ale prý jí bylo dobře.
Jinak k tomu pití něčeho jiného než vody a jedení čehokoli, někdo to za půst nepovažuje, já taky ne.
Doporučuji knihu Hladovění pro zdraví od MUDr. Partykové.
@Litta ja piju i v noci, takze to zase tolik neni. Mne je proste strasne zle, kdyz piju mene, mota se mi hlava, zvoni v usich a jdou na me mdloby, bez piti nejdu ani do obchodu, proste nikam bez vody. Kdyz si zapomenu ve spechu, kdyz jedeme s manzelem na nakup, po 10ti minutach v aute uz pozna ze musi co nejdriv nekde pro vodu, protoze zbelam a je mi mdlo. No cukrovku nemam ani nic jineho…
Ahojte
chtěla bych obnovit toto téma a podělit se o mé zkušenosti s půstem.. držela jsem to poprve.. zacala jsem ted v sobotu.. dva dny jsem byla jen o vodě.. první den to bylo celkem těžké, měla jsem fakt hlad a vecer me dost bolela hlava..druhy den to same, to uz jsem mela vecer fakt silenou bolest hlavy, ale zaspala jsem to.. no dnes rano mi bylo fakt hrozne..byla jsem slaba, bylo mi spatne, jako bych se uvnitr třásla.. tak jsem si dala kousek žluteho melounu.. potom mi bylo trosku lip, ale citim se fakt slabe.. vzala jsem si nejake doplnky stravy-chia seminka do vody, lzicku konopnych seminek a lzicku kokosoveho oleje.. no neni mi ted nejhur.. ale blbe mi je, zacalo me ted hodne natahovat..tak jsem si zas dala trosku melounu.. asi ted budu jist po troskach zeleninu a ovoce.. ale i tohle je očista
jinak hlad teda uz vubec nemam.. ty 4 kosticky melounu mi bohate staci ![]()
@Lily An při půstu je dobré se čistit… aby odešly z těla zplodiny a neotravovaly tělo… z toho jsou ty bolení hlavy, únava, slabost… pít, saunovat se, hýbat se, klyzma… většina těch nepříjemných stavů pak nebývá nebo je jen mírná… jinak jako zkušenost fajn, ne?
Ačkoli skutečný půst je jen na té vodě… bez doplňků. PS: mělo to nějaký efekt?