Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem, dávám spíše k diskuzi a tak trochu pro „pobavení“, i když já byla spíš v šoku.
Dneska po obědě - akorát, když malý konečně zabral, zařinčel zvonek.
Bydlíme v bytovém domě, tak zvednu bzučák a ptám se kdo tam. V odpověď mi nějaká žena zadrmolila jméno a firmu a že prosí pustit dovnitř.
Tak jsem se nadechla, vydechla a říkám jí, kdo že jako je a odkud, že jsem jí vůbec nerozuměla…no byla to obchodnice z pojišťovny a chtěla si osobně oběhnout partaje.
Slušně jsem jí řekla, že já osobně nemám zájem a že ji do domu nepustím. Ještě pět minut po tom jsem slyšela, jak zvoní na všechny okolo a zkouší to, pak odešla.
Já sice chápu, že práce tohoto typu přímo vyžaduje vyhledávat klienty, kde se dá (máme v širší rodině dva Lišáky, kteří se nestydí dát do řeči ve frontě na maso), ale na druhou stranu - dům si hlídáme, už několikrát byl pokus o vykradení sklepů a garáží, na chodbě máme se sousedy porůznu kočárky, saně, odrážedla…
![]()
Jak byste reagovali vy?
Nepustila bych, ale jelikoz bydlime az v osmem patre, tak me uz zvoni u dveri. Otevru a vyprovodim slovy, nic nechci a kdyby, ze si zajdu na pobocku ![]()
No já to nesnášim do domu je taky nepoštim a když se do domu náhodou dostanou, posílám je ihned pryč..minulý týden na mě takhle během dopoledne zvonili 3 krát. Nejdříf plyn pak vonafky a když se vrátili s plynem už jsem byla fakt naštvaná. Nejvíc mi asi vadí, že posílají prakticky pubertáky, který se nestydí vymejšlet si kraviny
Tuhle jeden vyhrožoval, že když nesloučíme plyn a elektřinu skončíme u soudu..ten mě fakt pobavil ![]()
@mocca já jsem bývalá pojišťovačka. Sekla jsem s tím, když jsem zjistila, že s mojí taktikou pomoci lidem opravdu neuspěju, takže radím nepouštět!
Podle mě jsi udělala moc dobře, bůhví jestli to opravdu byla dealerka, mohla to taky být klidně nějaká bezďačka, feťačka, zlodějka a kdo ví co ještě. Já bych ji taky nepustila. Vždycky, když mi doma někdo podobný zazvoní tak je vypakuju raz dva. Až budu mít o něco zájem tak si to sama vyhledám a nebudu čekat až mi s tím někdo nakráčí před dveře. Cizí lidi nepouštím a ve dveřích tak nic sjednávat nebudu. U mě prostě nikdo takový šanci nemá, v dnešní době je potřeba být opatrný!
@nejvíczoufalá Moje mamka s tím taky sekla ve chvíli, kdy zjistila, že pomoc lidem ji neuživí ![]()
Žádná jiná práce nebyla, tak jsem chodila nabízet levnější pevnou linku, vydržela jsem to tři dny.Je fakt že jsem těm lidem nelhala a podepisovali mi to, ale bylo mi to čím dál tím víc nepříjemný, takhle otravovat. Nedivím se že je tolik okradených důchodců. Protože ty otevřou dveře, pozvou člověka dovnitř. Dojeli jsme do jedné vesnice, v jednom baráku mi pán vnutil bramborák, v dalším pani dorta a v tom třetím už jsem si dala i kafe ![]()
Nepouštět, u nás je vždy někdo pustí a mě akorát naštvou.. buď zásadně přišli po obědě, když malá spala, nebo tak něco… od plynu nebo elektriky tu chodí furt… už tu byli právě i dva takoví mladí chlapi, ale teda nevypadali moc reprezentativně, normálně jsem se jim bála otevřít…
@Almira-Alm Jsou to všechno stejný k.. nebudu někomu nutit něo co absolutně nepotřebuje, jen pro provizi.. ale na druhou stranu konečně vím, jak tohle funguje..
Nikdy jsem ej do abráku nepouštěla, když zvonili u dveří tak jsem jim slušně ale durazně vysvětlila že nic nechci. kolikrát když stáli u vchodua čekali kdo ej pustí, já šla akorát ven a začli se tam cpát tak jsem jim řekal že pokud za někým jdou tak ať sdi zazvoní dole
@ohýnek píše: Žádná jiná práce nebyla, tak jsem chodila nabízet levnější pevnou linku, vydržela jsem to tři dny.Je fakt že jsem těm lidem nelhala a podepisovali mi to, ale bylo mi to čím dál tím víc nepříjemný, takhle otravovat. Nedivím se že je tolik okradených důchodců. Protože ty otevřou dveře, pozvou člověka dovnitř. Dojeli jsme do jedné vesnice, v jednom baráku mi pán vnutil bramborák, v dalším pani dorta a v tom třetím už jsem si dala i kafe
Příspěvek upraven 06.02.13 v 15:14
@ohýnek píše: Žádná jiná práce nebyla, tak jsem chodila nabízet levnější pevnou linku, vydržela jsem to tři dny.Je fakt že jsem těm lidem nelhala a podepisovali mi to, ale bylo mi to čím dál tím víc nepříjemný, takhle otravovat. Nedivím se že je tolik okradených důchodců. Protože ty otevřou dveře, pozvou člověka dovnitř. Dojeli jsme do jedné vesnice, v jednom baráku mi pán vnutil bramborák, v dalším pani dorta a v tom třetím už jsem si dala i kafe
Znam
Vydrzela jsem dele - skoro 2 tydny. Meli jsme za trenery takovy „kadry“ co se nestydeli vnucovat „vyhodny“ smlouvy na mobil duchodcum po duchodacich, kteri nemeli ani sajna, co se jim to vlastne vysvetluje. Nekteri z nich byli dokonce vylozene zamereny, ze chodili jen po domovech duchodcu a podobnych zarizenich… ![]()
A ja dostala caj s rumem, hec
![]()
@nejvíczoufalá Přesně. Když by jí sedmdesátiletá babička ochotně podepsala stavební spoření a z posledních korun to platila a mamka jí to nenechala a vysvětlila proč je pro ní stavební spoření na 6 let nepotřebné.. A spoustu podobných věcí. Mamka to s lidmi uměla, Měli ji rádi, vždy zadarmo poradila ale to člověka neuživí.. Ale alespoň víme jak to funguje a na co si dát pozor ![]()
@ohýnek já chodila s přítelem a jako neřidičovi mi jeden děda vnutil 2 panáky domácí meruňkovice.. ale byla výborná, to je fakt.. ![]()