Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jestli myslíš kontaktní adresu, tak tu si můžu dát i na pražskej hrad. Přechodný bydliště už snad ani neexistuje.
Já na řidičáku uvedenou adresu teda nemám ![]()
Nicméně přechodnou adresu si může dát tu, kde momentálně bydlí.
Příspěvek upraven 04.02.13 v 19:21
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonym, ale musí to být… Členka rodiny má přítele Slováka. Ten má na Slovensku cca 250 tisíc dluhů - SP, ZP, plus mobil či co…
On si teď chce dělat přechodné bydliště u mých rodičů![]()
![]()
- kvůli řidičáku. Kdyby došlo k lámání chleba, může přijít exekutor k našim? A jak se postupuje, pokud by mu to přechodné bydliště chtěli zrušit???
Prosím o rychlé odpovědi, naši už mají na stole papíry a dotyční čekají, že je rychle vyplní![]()
![]()
A proč chce přechodné bydliště? Jste nějak v rodinném vztahu?
Pro získání přechodného pobytu potřebuje, kromě věcí jako fotografie, doklad o důvodu pobývání v ČR zaměstnání, studium) a doklad o zabezpečení ubytování v ČR (pokud mu rodiče podepíšou papír, že bydlí u nich, dostane předhocný pobyt tam). Trvalý pobyt mu zůstává v SR. V dnešní době není přechodný pobyt v ČR nutný ani pro studium ani pro zaměstnání. Pouze pokud by chtěl př hypotéku, nebo půjčku, tak bez pobytu jí nedostane. Myslím, že na rodiče v případě jeho přech. pobytu u nich exekutor nemůže, ale nejsem právník. Já bych ale pokud nejsou vážné důvody pobyt nepovolila. ![]()
Jo, teď jsem si to přečetla, že to chce kvůli řidičáku, sorry
Tak v tom případě přechodný pobyt v ČR nepotřebuje. Řidičský průkaz dostane v místě trvalého bydliště, t. j. v SR, pro řízení auta v ČR nepotřebuje výměnu řidičáku.
http://www.mvcr.cz/…az-v-cr.aspx tady přesné informace ![]()
Přechodné bydliště není, ale pro Slováka je přechodný pobyt (není povinen, ale je vhodný i pro případné žádání trvalého později). Vybavuje se na cizinecké policii a musí s ním souhlasit majitel nemovitosti, kde si bude ten pobyt nahlašovat. Jak je to se zrušením nevím, ale myslím, že když bude nejhůř, tak stačí, aby mu ho zrušili právě majitelé té nemovitosti.
Na přechodný pobyt potřebuje schválení, úředně ověřené aspoň jedním majitelem té dané nemovitosti či bytu a vyřizuje se na cizinecké policii. A kvůli řidičáku žádný pobyt nepotřebuje…Přechodné bydliště ať si má kde chce, to ať si tam napíše kde mu třeba chodí pošta, kvůli tomu k vám exekutor nepřijde…oni na tom řidičáku asi myslí kontaktní adresu, ne?
@arcanobacterium Řidičák mu může být vystaven i tady, ale musí se zdržovat v ČR určitou dobu a dokázat to ![]()
Řidičák mu může být vystaven i tady, ale musí se zdržovat v ČR určitou dobu a dokázat to
To je mi jasné, já jsem to myslela tak, že pokud má řidičák v SR, tak si ho v ČR nemusí měnit, t. j. nepotřebuje přechodný pobyt. ![]()
Co si matne pamatuju, tak by mel mit prechodne bydliste kvuli ridicaku. Proste by mel byt vedeny na policii.je to uz par let co jsem si to zjistovala. V CR mam prechodne bydliste, jsem Slovenka ![]()
Edit: pokud se teda jedna o to, ze si bude ridicak delat v CR
A co se tyce toho, ze rodice maji uz papiry na stole, tak ja teda musela mit vse overeny notarem, bez toho by mi to neuznali. Tudiz jsme papiry podepisovali na magistrate
Omlouvám se za anonym, ale musí to být… Členka rodiny má přítele Slováka. Ten má na Slovensku cca 250 tisíc dluhů - SP, ZP, plus mobil či co…
- kvůli řidičáku. Kdyby došlo k lámání chleba, může přijít exekutor k našim? A jak se postupuje, pokud by mu to přechodné bydliště chtěli zrušit???

On si teď chce dělat přechodné bydliště u mých rodičů
Prosím o rychlé odpovědi, naši už mají na stole papíry a dotyční čekají, že je rychle vyplní