Amnestovaný - bojím se ho

Anonymní
6.2.13 00:23

Amnestovaný - bojím se ho.

Ahoj. Omlouvám se za anonym, ale snad pochopíte.
Málem mě teď ranila mrtvice, ale pěkně od začátku.

Je mi 26 a vždy jsem se bavila se slušnými lidmi, rovněž i já byla slušně vychovaná, ve škole pozorná a nebavila se s nějakými grázly apod. Naši mě hodně kontrolovali a za to jsem jim vděčná. Jenže bratr mého kamaráda byl neuvěřitelný zmetek, zloděj, základní vzdělání (dnes 36 let). Jeho bratr - můj kamarád - byl pravý opak, vysoká škola, cílevědomý, slušný. Teď se dostávám k jádru věci. Občas se za námi do party stavoval i ten jeho pofidérní bratr (říkejme mu Wrong třeba). Bohužel měl pro mě slabost a neustále mě otravoval, psal smsky, chtěl mě vidět a chodil občas i na naše srazy, i přesto, že ho tam nikdo nezval. Tolikrát jsem odešla domů a on za mnou šel a nutil mě, že mě odprovodí. Změnilo se to tím, když jsem si konečně našla muže, se kterým budu letos čtyři roky. Wrong se trošku uklidnil, ale v opilosti mi stejně psával, volal a když jsem si změnila číslo, tak mi psal časem i na něj. Ulevilo se mi, když jsem se před třemi lety dozvěděla, že ho zavřeli na druhé straně ČR. Mezitím se nám narodil krásný syn, přestěhovali jsme se s přítelem o pár ulic od mých rodičů dál.
Dnes se mi ale všechno vrátilo. Přišla mi sms OD WRONGA, a najednou bolest břicha, ledový pot, třes… všechny ty pocity, které jsem z toho zmetka měla, se mi vrátily. Psal mi, že ho propustili z vězení a že se nemůže dočkat, až mě uvidí a že doufá a teď cituji „to vysoke vyzable slovensko ucho jsi pustila k vode“ no a také že s ním mám počítat v následujících dnech, že se uvidíme. Nemohu ani polykat, jak mám sucho v krku. Přítel není ten typ, co by mě zrovna ochránil, sice je to čahoun, ale kost a kůže. Mám strach, aby se nám nepletl ten člověk do života. Nejhorší je, že bydlíme v přízemí, kde je snadný přístup a není tak těžké si zjistit, že má přítel co druhý týden noční…
Nevím, co mám dělat… kdo ví, co s ním udělalo vězení. :(
Neodepisovala jsem mu, protože vyhrožování, že to oznámím na policii s nim nehnou.

Tou hnusnou amnestií jen hodně lidem zkazili život, vč. mě. K čemu toto bylo dobré, to nepochopím…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3429
6.2.13 00:28

Jediná možnost je asi nereagovat, pokud by to nepřestalo nebo se stupňovalo, napadlo mě jedině nemazat sms a podat trestní oznámení za stalking :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.13 00:30

Odjet mimo bydliště

• Citovat
  • Upravit
539
6.2.13 00:32

Ahojky a za co byl ve vezeni? Jedine co me napada jit k rodicum ci si doma udelat alarmy a vselijake zabezpeceni. A kdyby nedal pokoj tak na policii ukazat smsky a tohle jee narusovani soukromi s vydiranim. Taky bych se bala kor kdybych mela mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.13 00:33

@Z.jev staking dneska nikdo neresi. dokud ti primo nevyhrozuje ze ti neco udela, tak to nic neznamena. a i kdyz ti napise ze te zabije tak to taky nic neni, pac kdyz je to,,v nastvani,,/opilosti nebo cokoliv jinyho tak se to nepocita :roll:

• Citovat
  • Upravit
74217
6.2.13 00:37

Když budeš mít přítele na noční přespala bych u rodičů pokud je to jen trošku možné.
Sms a jakýkoliv kontakt od Wrong bych nemazala jako důkaz, pokud by se jeho nátlak stupňoval v každém případě bych kontaktovala policii možná se poradila z nějakým právníkem jak řešit situaci dál :think:.
Zmetek Wrong by měl pochopit, že máš svůj život, svoji rodinu a tebe ať přestane obtěžovat, že je prostě nežádoucí článek.
Můžu se zeptat ty si s ním někdy měla něco intimního? Že se na tebe tak upnul?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.13 00:41

Velice dobre chapu, jak se citis, zazila jsem totiz presne to same, nastesti jeste jako svobodna a bezdetna a nakonec jsem se dokazala tomu dotycnemu ztratit v zahranici.

Byt tebou bych urcite nereagovala, a to opravdu nijak. To by ho mohlo tak s 50%-ni sanci odradit od dalsich aktivit. Pokud ale bude obtezovat porad dal, tak urcite na policii, jina moznost asi neni :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4295
6.2.13 00:44

Být tebou zašla bych s smskama na policii a nahlásila to, že máš strach, máš malé dítě a on ví kde bydlíš a z smsek je jasné, že on tě bude vyhledávat. Pokud bude voat, nahrávej si rozhovor do mobilu. Je dobré, když o tom bude mít policie záznam, vyhodit tě nemůžou a musí o tom sepsat záznam obzvlášť když je to už trestanej zmetek!! Máme takovou zkušenost v rodině a opravdu pomohlo na tu policii jít i víckrát a oni už pak sami věděli o koho a o co jde a víc pomohli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.13 00:51

Už jsem se ptala na policii, co se s tím dá dělat a suše mi oznámili, že dokud nevnikne na balkón nebo mě osobně nějak nebude omezovat (?), tak se s tím nic dělat nedá. V tu chvíli jsme se s kočkama a mimčem sunuli k našim. Jenže to taky není jako dlouhodobé řešení, jelikož mají celkem malý byt.
Nejhorší je, že nám bytové družstvo nedovolí mříže na balkóně, byla bych klidnější s nimi (vstup na balkon mám z ložnice). Ale v tomto případě jsem se rozhodla, že je navrtáme i přes nesouhlas bytového družstva.

Nikdy nic intimního jsem s ním neměla, takový člověk mi nic neříká. Spíš to přisuzuji k tomu, že jsem vzhledově velmi podobná slečně, o kterou několik let usiloval a ona se přestěhovala do zahraničí.

Budu mít divný pocit i na ulici, jak půjdeme s malým k lékaři. Už teď vím, že budu paranoidní.
Jsem si vědoma, že na tuto situaci asi rada moc není. Budu se muset naučit žít se svým strachem a těšit se, až se v listopadu odstěhujeme jinam.

• Citovat
  • Upravit
1257
6.2.13 00:53

Ježiš to je děsivé. Obrátila bych se na policii, pokud ti bude nadále psát. Jinak neodpovídat, ignorovat. A až bude mít přítel noční odjet buď z domova nebo ať tam někdo spí s tebou kamarádka, mamka, příbuzní.. Přeju ať dá brzo pokoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.13 01:02
@AnitAma píše:
Ježiš to je děsivé. Obrátila bych se na policii, pokud ti bude nadále psát. Jinak neodpovídat, ignorovat. A až bude mít přítel noční odjet buď z domova nebo ať tam někdo spí s tebou kamarádka, mamka, příbuzní.. Přeju ať dá brzo pokoj

Děkuji. Zítra (dnes) určitě budeme hledat nějaké přijatelné řešení s rodinou.

• Citovat
  • Upravit
74217
6.2.13 01:08
@Anonymní píše:
Už jsem se ptala na policii, co se s tím dá dělat a suše mi oznámili, že dokud nevnikne na balkón nebo mě osobně nějak nebude omezovat (?), tak se s tím nic dělat nedá. V tu chvíli jsme se s kočkama a mimčem sunuli k našim. Jenže to taky není jako dlouhodobé řešení, jelikož mají celkem malý byt.
Nejhorší je, že nám bytové družstvo nedovolí mříže na balkóně, byla bych klidnější s nimi (vstup na balkon mám z ložnice). Ale v tomto případě jsem se rozhodla, že je navrtáme i přes nesouhlas bytového družstva.

Nikdy nic intimního jsem s ním neměla, takový člověk mi nic neříká. Spíš to přisuzuji k tomu, že jsem vzhledově velmi podobná slečně, o kterou několik let usiloval a ona se přestěhovala do zahraničí.

Budu mít divný pocit i na ulici, jak půjdeme s malým k lékaři. Už teď vím, že budu paranoidní.
Jsem si vědoma, že na tuto situaci asi rada moc není. Budu se muset naučit žít se svým strachem a těšit se, až se v listopadu odstěhujeme jinam.

Běhá s toho mráz fakt.
Tak mě napadá co zkusit změnit barvu, délku vlasů :think: jestliže mu někoho připomínáš, tak se tou změnou pokusit mu zhnusit, víš aby věděl, že za ty roky už si fakt jiná, že už v tobě neuvidí nějakou tu kopii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivanesca
6.2.13 01:12
:kytka:

Příspěvek upraven 19.03.13 v 00:55

• Citovat
  • Upravit
465
6.2.13 01:18

Ahoj, našla jsem na stránkách Policie tenhle článek. Myslím, že dneska už by se policie měla stolkingem zabývat mnohem dříve, než řekli Tobě, viz článek. Také tam radí, obrátit se o radu na Bílý kruh bezpečí. To bych asi také udělala, možná právě tam dostaneš cennější radu, než od vašich policistů… Podle mě to, že by se ti napřed muselo něco stát, nebo že by musel vlézt na váš balkon, aby mohli začít něco dělat, je podle mě už v dnešní době nesmysl. To snad platilo před pár lety…
každopádně strašně moc držím palce, aby se Tvé obavy nenaplnily a aby dal ten dacan pokoj. Jo a tady je ten článek: http://www.policie.cz/…ozhlase.aspx

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.13 01:24

Moc vám všem děkuji za podporu, vážím si jí. Určitě zítra napíšu. Jdu se přitulit k mému malému miminku a usnout (není nad to se vrátit do mé dětské postele k rodičům domů, ten pocit bezpečí tu už zůstane asi napořád). Dobrou noc přeji.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová