Pustit na vodu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Cirrus fibratus
6.7.26 15:21

Ve 14 letech za těchto podmínek bych dítě nepustila ani náhodou. Máš za něj zodpovědnost, je to pořád dítě.

• Citovat
  • Upravit
2537
6.7.26 15:25

@otevřená_mysl mám naježdeno zamlada celkem dost, hlavně Vltavu, pár úseků Lužnice, Otavu. Sjížděla jsem s rodiči Stvořidla, i jezy co ještě neprošly dnešní bezpečnostní úpravou. Vše na kanoi. Mám z vody neskutečný respekt. Vím co voda dokáže a co očekávat od jezů. 👍 Proto to i takhle řeším, především kvůli bezpečnosti.

Nepustila bych ho ani s nějakým starším zkušeným kamarádem. Prostě bez někoho kdo ví co a jak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
6.7.26 15:37
@shagga píše: Více

Tam jede s nějakou buchtou a nechce ti to říct, protože bys mu dělala přednášku o tom, že je moc mladej na sex. :srdce: :dance: :* :P :D :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.7.26 15:38

Aha, tak příspěvek o vracáku a házečce byl zbytečný…

Příspěvek upraven 07.07.26 v 07:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.7.26 15:41

Přesně tak. I vedoucí amatersky složeného oddílu, který má zkušenosti, ale nemá školení, nemůže být zodpovědný za děti a mládež. V našem teamu naštěstí nikdo nezemřel, ale slyšel jsem o převržení kanoe jiného teamu a svěřený kluk skončil v nemocnici - byl škaredě potlučený v propusti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40512
6.7.26 15:57

Na čem by se plulo? 8)

Jediný řešení je najít mu někoho zkušenějšího, kdo by s nimi jel, aby si to zkusil, protože ho nemůžeš držet doma přivázaného v tomhle věku a příště řekne, že bude spát u kamaráda a může jet na vodu, jestli k tomu má sklony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.7.26 16:00

Ted to čtu, že autorka zakládající zpověď je zkušená vodačka, tak si ted trochu hloupě připadám, že jsem posílal tak dlouhé příspěvky.

Příspěvek upraven 07.07.26 v 07:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
6.7.26 16:12
@stinga píše: Více

Jo, takové porušení důvěry by byl zapeklitý oříšek. Bez mobilu, bez počítače si dovedu představit. Ale bez vycházek? Bez kamarádů? Já bych to třeba s docházkou do práce nedokázala podchytit.

Právě s tím zákazovým zásekem jsem bez vědomí rodičů odjela na víkend busem do Francie, stopovala s kamarádkou do Krkonoš, projela na kole Jižní Moravu, přespala v zimě pod stanem v Jeseníkách, půjčila koloběžku a sjela z Dlouhých strání. Protože byl u nás zakázaný Harry Potter i Tolkien, tajně jsem chodila číst do technické místnůstky sloužící nejspíš k obsluze teplovodu v každé volné chvíli, i namísto kroužků. Ze začátku jsem se ptala, a když opakovaně přišel zákaz, už jsem se pro jistotu neptala na nic a rovnou podnikla tu nejzběsilejší verzi plánu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24836
6.7.26 16:44

Bez známého dospělého dozoru ani náhodou, na to je ještě moc mladý. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.26 19:18

Já se na vodě málem utopila 2×, bylo to se školou. Zrovna v Sušici myslím jsme trénovali na nějakém malém jezu, jela jsem s klukem vodákem, převrhli jsme se a já zůstala pod lodí, fuj, doteď si to pamatuju. A pak mi stejnej blbec vyhecoval ať skočím z jezu, a já zůstala ve válci a málem jsem se nedostala ven. Taky fuj a taky si to dobře pamatuju. A to jsem jinak nebyla žádný nezodpovědný pometlo a byli tam učitelé, jen nebyli pořád u všeho.

• Citovat
  • Upravit
3874
6.7.26 19:23

@Klmarik jenže jak to chceš udělat, když teň ťunťa ani nechce říct s kým jede, na čem a kam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3874
6.7.26 19:25

A na vodě uděláš chybu a může být fatální.
Vůbec si nemyslím, že by zakladatelka zakazovala něco moc nebo přehnaně.
Zvlášť, když ona sama je zkušený vodák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
6.7.26 19:29

@Rosebery Chápu že je to hloupá situace. A po pravdě bych v ní nechtěla uvíznout. Kdyby tu nebyla tak silná a jednoznačná skupina podporující odmítnutí, ani bych se do té diskuse nepouštěla. Ale vybavily se mi všechny moje mladické voloviny, co bych pravděpodobně podnikla mnohem kultivovaněji a bezpečněji, možná vůbec, kdybych neměla potřebu z trucu to udělat přes zákaz co nejnebezpečněji. O většině z nich rodiče dodnes neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
6.7.26 19:41

Taky bych ho nepustila. Můj 15letý syn si dělá, co chce, jezdí, kam chce, ale na vodu, když to neumí, nikdy na žádném typu lodě nebyl a ani bych nevěděla, kdo tam bude, kdo by je případně zachraňoval, pomohl jim… no vůbec.
Možná bych se pokusila o nějaké řešení typu, že mu tam zaplatím nějakého instruktora, ať tam teda je s tím kámošem, ale někdo je to naučí. Jinak smůla, lepší uražený syn než mrtvý syn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14860
6.7.26 19:50
@Klmarik píše: Více

Musím říct, že mě Tvůj výčet volovin docela vyděsil. Já jsem pubertu v podstatě neměla, tak si to neumím představit. Ale vím, že zakazovat něco dětem je cesta do pekel, protože to pak udělají z trucu.

Jen by mě zajímalo, jestli to byly prostě zákazy, nebo s Tebou rodiče probírali důvody. Jestli sis byla vědoma rizik. Já vlastně nikdy dětem nic prostě nezakážu. Vždy probereme důvody a rizika. Někdy přidám pár skutečných příběhů, občas vygooglím fotky. A zatím to funguje, i když nejstarší je necelých 12 let. A když občas udělá nějakou kravinu, tak mi to přizná. Zatím, snad to vydrží.

Zakaž Tolkiena nechápu. To ostatní samozřejmě ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí