Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer, trochu blba otázka ale nikdy jsem to nedelala, tak se chci zeptat jestli jste někdo někdy lepil a dával zaramovat puzzle a jestli víte jak?
děkuji za radu ![]()
Koupila jsem na to takové A4 folie. Těmi jsem to shora přelepila. Pak se to dalo sklenáři a už to visí…
Puzzle jsem otočila, nastříhala letáky na větší pruhy, ty natřela herkulesem a nalepila na puzzle.
Puzzle jsem nelepila, jednoduse dala do ramu - ale nutno podotknout, ze slo o puzzle o standardní velikosti 50×70 cm.
Existuje Herkules přímo na puzzle, má nanaseci houbicku, po zaschnutí je průhledný. Pak už jen dát do rámečku anebo přidělat třeba háček.
Nastříkal jsem je čirým lakem z obou stran pak dal přes ně sklo zespodu desku a normálně drží. Nemají kam utéct ![]()
@Lůů111 koupit sololitovou desku a lepidlo na puzzle. Tím to celý zalijes zepředu a ono to proteče a máš to přilepený k podkladu a i sobě navzájem a je na tom navíc průhledná vrstva, takže to můžes umejvat od prachu.
A zarámování podle velikosti a do čeho. Dají se koupit sady na rámování nebo třeba Hornbach nabízí rámování atd.
@Midaku píše:
Existuje Herkules přímo na puzzle, má nanaseci houbicku, po zaschnutí je průhledný. Pak už jen dát do rámečku anebo přidělat třeba háček.
A je v tom rozdil?
To mi prijde jak tahani penez z lidi.
Herkulesem mam uz neco nalepeno, celkove s lepidly na bazi herkulesu. Pokazde takova lepidla po zaschnuti byla pruhledna. Samozrejme, kdyz se dala tenka vrstva.
Aby to spesl lepidlo na puzzle nebyl jen herkules naredeny vodou. ![]()
A jen tak se ptam a koumam, pac me to zaujalo. 🙂 Nic ve zlem.
@Capricorn61 jo, to možná máš pravdu, my jsme koupili puzzle, kde bylo lepidlo přímo k tomu. A vystacilo i na druhý puzzle. A víc jsme nikdy nelepili. Takže netuším, jeslti je to dražší, ale dost možná fakt bude. Jestli budeme zas nějaký lepit, vyzkoušíme tvůj způsob, dík za tip ![]()
@Midaku Ja to mam od zname, ktera se puzzli naskladala. Kdyz uz skladala, tak aspon 5ooo, jinak to nebylo ono. ![]()
Mela zaramovany obri obraz, kde bylo 18 ooo dilku, a prave to lepila takhle herkulesem. 🙂
Takze myslim, ze vedela, co mi radi, a co dela. ![]()
Dneska jsem shodou okolnosti lepila puzzle. Vzala jsem herkules, trosicku zredila vodou, aby nebyl az tak husty, ale zaroven aby nebyl vodnaty a lepila jsem. Delala jsem tenkou vrstvu - tak, aby to zateklo mezi puzzle, ale zaroven aby nezustavalo zbytecne lepidla na puzzlich. Prikladam fotky, jeste jsem mela zrovna cernobily motiv, kde by bily herkules sel videt. Nevim, jak se fotky seradi, kazdopadne jedna fotka je hned po natreni, dalsi fotka je detail na tmavem miste, pac jsem sama neverila, ze to zpruhledni, a dalsi fotka je po hodine od lepeni. Jeste jde videt, ze mezi puzzliky to neni zaschle, ale ted uz nejde poznat, ze je to slepene.
Jinak mam to hnusne natrene, protoze jsem mela malo herkulesu. ![]()