Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
tak nám začala vedra. Co oblékáte mimískům na noc. Náš malý - 6 měsíců má oblečený ten nejtenší overalek co máme ale i tak mi přijde že je mu horko.
Taky jsme začaly s příkrmama, sníme teď 3 jídla za den, zapíjí je čajíkem ale max. 150 ml. za den. Mezitím se kojí a dopíjí nutrilonem. Nevíte někdo kolik tekutin je potřeba do dítka dostat, pokud se začalo s jídlem?
Ahoj
Tak nas maly ted spinka v bodycku s kratkym rukavem. a na tom ma lketny pytel na spani, jinak nic......
A k tomu piti........vcera vypil asi 500ml (voda, stava)
Dnes jenom 200
TAkze je to individualni......
K
Tak s jídlem ti moc neporadím, mě Jája taky čajík moc nechce, ale já ho dávám hlavně když jdu nakoupit, a dýl se zdržím …
U nás v ložnici je strašný vedro, dneska jsem spala odkrytá a přítel shodil i pyžamo
… jájovi dávám buď triko nebo body s krátkým rukávem, jinak má jen plínku.A dokonce jsem ho přikryla jen plínou (tykovou velikou, co byla dřív jako osuška)tedy jen nožičky, a byl rozpálený jak pětikoruna, a to jsme měli celou noc otevřené okno. Takže si myslím, že toho má na sobě až až, ale zas ho nechci nechat nahatýho …
Andělka
Dávala bych jen body s krátkým a přikrýt max nějakým prostěradlem či jen povlakem na deku bez deky…v těch vedrech je to akorát…takhle jsme spaly loni a letos už začnem zas
G
taky jsme skončili u trička a lehké deky. Jinak s pitím- v takových hicech čím víc, tím líp- ono se to když tak vyčůrá
Vloni, když byla dcerka menší jsem v těch nejparnějších dnech hlídala, kolikrát čůrá a jestli nemá plinku prázdnou
Ahoj,
Pepi spí jen v bodýčku s dlouhým nebo krátkým rukávem a pod lehoučkou letní dekou. Nic teplého. Hlavně ať se ti nepřehřívá.
Renys
Ahojka v naší ložnici přez veškeré větrání máme 29°C, takže Vojtulín spinká v bodýčku s krátkým a není přikrytý a je u něj otevřené okno. Kdykoliv se probudí dám mu flaštičku s vosou a když má dost, sám si vezme dudla.
Hihi Tanisku,tak flašku s vosou jo???
![]()
My dáváme spodek pyžámko,bez ponožek a tričko s kr.rukávem-pocit že je mu teplo zatím nemám,kdyby tak dostane jen tričko.
S pitím si nedělej hlavu,nabízej ale pokud nechce a je dost pročůraných plínek tak v pohodě.V létě se tvoří více předního mléka-toho na žízeň.
Gabka
my davame overalek a prikryju velkou plinou,kterou stejnak odkope
vetrame, zvlhcujeme…
piti-furt zadna slava, zkousela jsem i odvar z jablicka…ale on nejradsi kojo…no jestli bude „pijan“ po mne- ja se do piti musim nutit, toz potes.
vcera jsem opet zkousela flasku-vecer dat nutrilon,pac mel skoro suchou plinku a vodu nechtel,jeste ze aspon v noci se trosku napil-kojo.
koupila jsem mu i novou flasku : http://www.lekarna.cz/…250ml-41417/
a uz zadnou kupovat nebudu mame sbirku stejne jako dudliku a je to na …
holt po lzickach budu redit prikrmy ci co…
MATE NEJAKOU RADU JAK DO DITKA DOSTAT VIC TEKUTIN ???
dik D
ps .ja su nadsena kdyz vypije 20-30ml vody !?
![]()
DAlif
pokud kojis, neresila bych to tolik
Tech 30ml mu asi staci
K
ale Katka on mel vcera dost suchy plinky !!! lehounky…
proto mam strach a prolivam ho jak to jen jde, no spis nejde…
uklidnuju se ze kojim,ale co ty plinky ?
D
Dalif, ale v knihach se pise ze ty pliny jsou latkove, jake davas???
Takze nestras se.........
Ja prebaluji pres den max 4×, takze 6 plin pocuranych nema.........
K
Dalif při vedrech to zvlhčování raději moc ne, pokud je ve vzduchu hodně vlhkosti, hůř se člověk potí a je větší riziko přehřátí.