Suché tvářičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
130
15.6.06 20:04

Suché tvářičky

Nemáte někdo nějaký trik co mazat na suché tvářičky našeho 6ti měs. kloučka.Asi před dvěma měsíci začal slintat, otáčet se na bok a na bříško a začali sme mít problém s červenou bradou a suchými tvářičkami.
Teď jsem začala přes den mazat opalovacím krémem určeným pro mimča, večer modrou indulonou (někde jsem vyčetla, že je to zaručené mazivo při různých exémech dokonce i při atopickém), ale neuspěla jsem. Přes den máme líčka pořád červené, suché.
Dík
 Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
682
15.6.06 20:54

Ahojky

Problém je, že při tom slintání se to špatne hojí, protože to má tendenci se zanítit. Nevim, jestli to máte dva měsíce, zajdi k lékařce,u nás začalo suchými tvářemi a máme z toho atopický ekzém..... Napíší ti mast s antibiotikem a to potlačí na bradě ten zánět..... tedy možná. přeji rychlé uzdravení.

Lime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
15.6.06 22:35

můžeš zkusit Excipial (používá se i u atopiků) na běžné mazání jako prevenci, a ted na léčení zkus malinko a krátkou dobu fenistil gel. Ale jinak s tak malým dítětem doporučuji zajít k doktorce, já vím, vypadá to jako blbina, ale může se zhoršit a bude to nepříjemné. Napíše ti něco co zanere do tří dnů:o). Jo nám jednou (na poslintanou bradu :wink: ) doporučila doktorka ophtalmo framikoin (tři dny, dvakrát denně). Všechno z toho co jsem napsala vím (z vlastní zkušenosti) že zabíra.

PS: pozor žádné sluníčko na pusu a bacha na oči. Můj prcek si protřel oči (nerad se maže:o) a díky namazané pusině si vyrobil zánět spojivek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
15.6.06 22:53

Ahoj, my jsme také měli suché tvářičky a doktorka na kožním nám na to doporučila Holtovu mast (troch smrdí) a opravdu nám to pomohlo. Je normálně k dostání v lékárně. Doporučuji koupit mast, dělá se to i jako krém , ale ten smrdí jěště víc a funguje to stejně. Mazat se to má jen večer, obsahuje to něco, co nemá přijí na sluníčko. Zkus to, učutě Vám to neublíží my jsme to mazali již od 2 měsíců i na potničky. Gabča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
16.6.06 10:08

Ahoj…

U nás na suché tvářičky zabrala bílá vezelína, a to má malý hodně citlivou pleť, zkoušela jsem i Linolu, ale ta moc nepomohla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí