Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nemáte někdo nějaký trik co mazat na suché tvářičky našeho 6ti měs. kloučka.Asi před dvěma měsíci začal slintat, otáčet se na bok a na bříško a začali sme mít problém s červenou bradou a suchými tvářičkami.
Teď jsem začala přes den mazat opalovacím krémem určeným pro mimča, večer modrou indulonou (někde jsem vyčetla, že je to zaručené mazivo při různých exémech dokonce i při atopickém), ale neuspěla jsem. Přes den máme líčka pořád červené, suché.
Dík
Lenka
Problém je, že při tom slintání se to špatne hojí, protože to má tendenci se zanítit. Nevim, jestli to máte dva měsíce, zajdi k lékařce,u nás začalo suchými tvářemi a máme z toho atopický ekzém..... Napíší ti mast s antibiotikem a to potlačí na bradě ten zánět..... tedy možná. přeji rychlé uzdravení.
Lime
můžeš zkusit Excipial (používá se i u atopiků) na běžné mazání jako prevenci, a ted na léčení zkus malinko a krátkou dobu fenistil gel. Ale jinak s tak malým dítětem doporučuji zajít k doktorce, já vím, vypadá to jako blbina, ale může se zhoršit a bude to nepříjemné. Napíše ti něco co zanere do tří dnů:o). Jo nám jednou (na poslintanou bradu
) doporučila doktorka ophtalmo framikoin (tři dny, dvakrát denně). Všechno z toho co jsem napsala vím (z vlastní zkušenosti) že zabíra.
PS: pozor žádné sluníčko na pusu a bacha na oči. Můj prcek si protřel oči (nerad se maže:o) a díky namazané pusině si vyrobil zánět spojivek.
Ahoj, my jsme také měli suché tvářičky a doktorka na kožním nám na to doporučila Holtovu mast (troch smrdí) a opravdu nám to pomohlo. Je normálně k dostání v lékárně. Doporučuji koupit mast, dělá se to i jako krém , ale ten smrdí jěště víc a funguje to stejně. Mazat se to má jen večer, obsahuje to něco, co nemá přijí na sluníčko. Zkus to, učutě Vám to neublíží my jsme to mazali již od 2 měsíců i na potničky. Gabča
Ahoj…
U nás na suché tvářičky zabrala bílá vezelína, a to má malý hodně citlivou pleť, zkoušela jsem i Linolu, ale ta moc nepomohla..