Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Moc prosím o radu…
Mám čtyřměsíční dceru a stále bojujeme s koupáním. Jakmile ji ponořím do vody, začne brečet a brečí dokud ji nevytáhnu a neosuším ![]()
Zkoušela jsem chladnější vodu, zabalit do plínky ale nic nepomohlo…
Nemáte prosím nějakou radu či tip, jak ji s vodou skamarádit ????
Moc děkuju za všechny nápady.
Monika
No naše Baruš řvala zhruba 4 až 5 měsíců jak tur, když se ocitla ve vodě.. Pak to začala přestávat a dnes už se jí ve vodě většinou líbí. Někdy tropí povyk, ale mám takový pocit, že jsou to dny, kdy je víc unavená a už se těší do postele..
Vitek se po pobytu v nemocnici zacal bat vody a moc nam pomohlo koupat se spolu.
Zkusila bych nekoupat uplne unavene miminko a pri dobre nalade. Vlastne koupat co nejmene a spis omyvat a treba z legrace namacet jen nozicky a fakt pomalilinku na vodu zvykat. Nespechat, nenutit.
A pak opravdu koupat s miminkem. Nejdriv k sobe jen vzit do vany a treba ani nenamacet. Pozdeji nozicky nebo jen malinko polit teplou vodou. Myslim, ze detem se fakt moc libi koupani s dospelymi.
Jo souhlasím s s Aladinou. Zapomněla jsem poznamenat, že u nás se zlepšilo koupání po týdenní koupeli s tatkou..
ahoj, nevím jestli už to neděláte, zkuste se koupat s ní, nebo co pomohlo u nás hned, bylo to, že jsme holky dávali do vody do vaničky ne naležato
ale jakoby po bříšku, aby viděly na vodu, nejdřív si nohama zakopaly pomalu se osmělily a pak už nebyl problém je vykoupat..někdo nám to poradil a zafungovalo to, prostě ví do čeho jdou
, ale stejně jsme holky koupali po šestinedělí buď já nebo manžel s námi ve vaně. hodně štěstí ať to prolomíte, možná by pomohla rada nějaké instruktorky plavání..
Zdeník a M+J
no asi na ní pořád mluvit,dát tam nějakou hračku a nebo hrací skříňku a taky by měla být napapaná,ale důležitá je ta komunikace,zkus třeba ať ti pomůže manžel,nebo někdo z rodiny,zabavit malou tak,že ani nebude vědět,že je ve vodě,jinak nevím,kamoška s tím taky dlouho bojovala asi do roku a pak se to upravilo,já to dělám i tak,že se s malým koupe přítel on ho drží a já mydlím a bavíme se s ním,jenže on má vodu moc rád,takže jsme ok,držím palečky J.
Holky děkuju moooc za tipy…
Určitě vyzkouším…
A další rady samozřejmě vítám ![]()
Ahoj Moni, zkus Denisce pouštět nějaké hezké pohádkové písničkové CD, dle mého spíš uklidňující, které se jí líbí a zpívejte si a povídejte, třeba každý den stejné, takový uklidňující rituálek.. My jsme rok poslouchali stejné cédo každý den ![]()
Ať se zadaří! ![]()
Já bych se přikláněla k tomu mluvení … Jája mi řval jen asi týden po narození. Pak už jsem to nemohla vydržet, a začla jsem na něj dost hlasitě mluvit (abych ho trochu překřičela
) a on se zarazil a koukal na mě. No, je fakt, že jsem celý koupání hubu nezavřela a mlela a mlela - klíďo i blbosti, ale hlavně že byl zticha
. Pak ještě párkrát, a od té doby je klid, a Jája ve vodě řádí jak blázen …
Jen jestli můžu - Jája může být už unavený, mrzutý, ale jak se dostane do vaničky, tak ožije a je samý úsměv … a papá až po koupání.
Možná to vypadá divně, ale zkus dát víc vody, aby bylo celé tělíčko pod vodou (tedy bez obličeje, uši klidně jo). Mě tohle poradila naše dr. a fungovalo to.