očkovat proti neštovicím?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13114
14.6.06 21:21

očkovat proti neštovicím?

ahoj holky, chtěla bych znát váš názor, jestli nechat naočkovat mimčo proti planým neštovicím?
Já sama jsem je ještě neprodělala, tak zvažuji jestli naočkovat i sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11329
14.6.06 21:24

U náš byl na toto téma deníček:

https://www.emimino.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
14.6.06 21:29

Sorry, ale o řádek výš je diskuse o neštovicích - fakt by nestačila jedna???

• Citovat
  • Upravit
13114
14.6.06 21:46

Inge, díky za odkaz.
Petro, žádnou diskusi o řádek výš nevidím. Pročítala jsem to, ale o tom jestli nechat mimčo očkovat, jsem nic nenašla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
14.6.06 21:48

Ok, měla jsem pocit, že se dá zeptat v diskusi o tom jak dostt neštovice, navíc, když se tam o očkování mluví, ale to je jedno. Fajn, žes našla, cos potřebovala.

• Citovat
  • Upravit
Gabika
14.6.06 21:55

Ahoj Derida,

asi by som na tvojom mieste nechala naockovat seba, ale mimco nie. Podla mna je lepsie, ked to ako dieta prekona.

Gabika

• Citovat
  • Upravit
13114
14.6.06 21:55

Kdysi jsem psala dotaz ohledně kočárku do jedné otevřené diskuse a nikdo neodpověděl, proto jsem raději založila nové téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
14.6.06 21:57

Gabika, v čem myslíš, že je to lepší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
14.6.06 22:08

Ahoj, prave som to pisala do „Potrebuji poradit“, tak len kopirujem. ;-)

Ockovanie nezarucuje, ze ich nedostane, podla mna si to tym akurat moze posunut do dospelosti, pretoze ucinnost vakciny je len 6-10 rokov., pricom u 10-30% ockovanych vakcina vobec nezafunguje. Ak dieta prekona plane nestovice, v neskorsom veku to znizuje riziko, ze ochorie na cukrovku alebo rakovinu.

Takze, ak deti nemaju znizenu obranyschopnost, tak radim neockovat, ale nakazit.

Ak mas este nejaky dotaz, sem s nim ;-)

Gabika

• Citovat
  • Upravit
1223
14.6.06 22:51

Gabi, a co kdyz uz se s nimi nekolikrat setkal, ale nikdy nenakazil? A ted uz je v prvni tride a uz se mi moc nechce, aby tak dlouho zameskal, pokud by je nahodou chytil.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
14.6.06 22:55

Ahoj,
Gabiko, to by mne dost zajimalo, kde to beres. Kdyz vezmem v uvahu, ze tuhle nemoc prodela vetsina populace…
Dneska jsem se o tom bavila s nasi dr. Problem je v tom, ze ani po prodelani nestovic neni imunita dlouhodoba. Dokonce se stava, ze dite, co prodelalo v 5ti letech nestovice, dostalo za tri roky pasovy opar (a to se donedavna tvrdilo, ze pasak dostanou jen dospeli!). Casto se stane, ze clovek je dostane dvakrat. V posledni dobe se objevujou i tezsi prubehy.
Na druhou stranu, pokud neni vylozene duvod, to ockovani neni nezbytny, i kdyz co jsem slysela, tak venku se ockuje, tusim ze v Kanade je dokonce povinny.

Ja jsem si vakcinu nechala pro malyho napsat. Ale jen z toho duvodu, ze jsem momentalne sama, nemam hlidani, zato furu prace a koncem mesice letime za manzelem. A jak ruzne ctu, tak to dost radi :(
Myslim, ze pokud nemate vaznejsi duvod, ockovani nema cenu.
I kdyz chytit nestovice v lete je hodne neprijemny :(

PS: pokud je dite ockovany a chyti nestovice, prubeh je mnohem mirnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
14.6.06 23:07
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2434
15.6.06 08:13

Ahoj Derido,
u miminka ti moc neporadím jestli očkovat, já si myslím, že i tak mají toho očkování hodně takže bych neočkovala. Naštěstí to řešit nemusím, jedno dítko se právě doléčuje a druhé zatím chytlo od ségry všechno takže pravděpodobně i ty neštovice.
Ale tobě bych očkování doporučila. Měla jsem je ve 28 a byla jsem s tím měsíc doma a to byl zřejmě ještě lehčí průběh, teploty jsem neměla vůbec, pupínky všude… I dětská doktorka mi teď říkala, že kdybych jí řekla teď, že jsem je ještě neměla, očkování by mi doporučila. Holt před 5 lety jsem měla smůlu.
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
15.6.06 08:52

Také doporučuji tobě, aby ses nechala naočkovat. Já je chytla od dcery v 35 a bylo to strašné. Pupínky úplně všude - v puse, v nose, …, teploty ke 40. Naštěstí mne nikdo z doktorů neviděl, tak jsem nemusela do nemocnice. I psychicky to bylo strašný, když jsem si představila kolik jizev mi zůstane. Naštěstí zbyla jen jedna malinká… Ale kdybych věděla, že jsem je neměla, tak bych neváhala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
15.6.06 09:40

holky díky moc za názory, sebe nechám naočkovat určitě. A ohledně prcka, to ještě proberu s doktorkou. Vím, že v Holandsku také doporučují děti naočkovat, kvůli tomu, že když to přece jen chytnou, tak není průběh tak hrozný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí