kolik jídla?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
130
15.6.06 09:35

kolik jídla?

Ahojky,
máme doma 6ti měsíčního chlapečka. Do 5 apůl měsíce byl jen kojený, pak přestal přibývat a tak jsme na:,–(ily odpolední kašičky. Teď jsme najely na zeleninové polévky. Malý je k mému údivu docela jedlík. Dnes je schiopný ráno slupnout pů banánu s pyškotkama, v poledne tak 100-120 ml polévky, odpoledne 150-180 ml kašičky, na noc dávám tak 180ml nutrilonu, mezitím si občas cucne koja nebo čajíku.
Někde jsem teď četla, že by se kojení za normálná stravu měly měnit postupně a to po měsící, první měsíc polevky, pak přidat odpolední kašičky a tak až k těm třem hlavním jídlům a dvěma svačinkám.
Malý ale už dnes vpodstatě papká ty tři normální jídla za den. Myslíte, že je to na něj moc?
Vypadá spokojený, kojení přes den začíná úplně odmítat- prostě ho baví jíst lžičkou-

Taky jsem chtěla poprosit nemáte někdo nějaké recepty na polévk nebo kašičky pro miminko? Nějakou knížku mám, ale tam píšou, třeba že zemák by mělo mít miminko tak 1× za týden. Já si vždycky myslela, že zemám je základem každé zeleninové polévky. Taky by mě zajímala jesli si vaříte na několik dnů dopředu a jak to uchováváte? Já zatím měla odvahu dát malému jedno jídlo na druhý den, schovajé jen v ledničce.

Tk jako na to?

Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13114
15.6.06 09:59

Ahojky, ohledně toho papání asi moc neporadím, my jsme určitě papali míň. Ale buď ráda, že ti prcek tak pěkně jí. Moje kamarádka nemůže do malého nic dostat, z každého jídla je úplně vynervovaná. A pokud nemáte problém s váhou, tak bych to neřešila.
Jinak k těm zemákům, já malému vařím brambory skoro denně, ještě jsem neslyšela, že by mimčo mělo mít brambory jen jednou týdně. Jinak uvařím vždy takové množství co malej sní a druhý den zase něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
15.6.06 10:11

Ahojky,

mám taky 6. měsíčního chlapečka a je pěkný otesánek. Kojila jsem teda jen do 6. týdnů, ale taky dávám polívky, odpoledne svačinku a večer kaši, mlíko má jen ráno nebo někdy odpoledne, když jsem někdy mimo domov. Pokud Ti přibývá a papá bez problémů, tak bych to taky neřešila. Někdy taky vařím víc a dávám to druhý den, normálně schovávám jen do lednice. A brambory malému vařím skoro každý den nebo rýži. Že by měly být zemáky jen 1× týdně jsem taky neslyšela. Já se teda moc těma knížkama neřídím. Buď ráda, že Ti pěkně papá, protože jsou dítka, který nechtějí vůbec nic :lol: Taky jsem to nedávala postupně, jak píšou. Nám to dítě trošku víc roste,tak mu to mlíko nestačilo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
15.6.06 10:17

My jsme tedy byli na UM ( Nutrilon) a museli jsme hned s 4.měsícem naběhnout na příkrmy, protože mléko ho nesytilo, vypil toho moc, jinak mi řval a pak ublinkával.
Takže jsme taky nabíhali poměrně rychle, žádné alergie neproběhli. Tedýsek mi papá taky hodně, takže jsme na tom byli přibližně jak Vy. Akorát teda s piškotama bych byla asi opatrnější, doporučují se až po roce.

Jinak řadu receptů, rad a doporučení mám na svém blogu, sepsala jsem je tam, abych je tu nemusela stále vepisovat dokola, snad poslouží k inspiraci, případně nech komentář co se ujalo či naopak neujalo :idea: :wink: A je tam i řada receptů pro dospěláky, tak dobrou chuť ! :)

http://blog.lide.cz/lamargarita/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
15.6.06 10:23

Cerečky, to su ráda,ani nevíte jak ste mě potěšily.

Zrovna vařím malému polévečku, zkouším do ní přidat i povařenou ředktvičku, tak jsem zvědavá co na to bude říkat.

Malý i já jsme vážně spokojenější než když jsem ho v těch posledních měsících jen kojila. Přišlo mi, že už mu to nestačilo, byl nevrlý. Jednou pil jak u vytržení podruhé u toho plakal. Taky vypadal jak vžla - dlouhý - samá ruka samá noha. Teď už mu ty kytečky trošku nabyly a vybadá jako správné baculaté mimčo. Dnes slupne vše co mu dám. Nemáme problém ani na výletech. Vždycky si něco nachystám do přesnídávkových skleniček a je to pohoda.
Je fakt, že trošku víc kaká. Tak 3× denně. ale myslím si, že o průjem nejde.Navíc jsme měli do 5 měsíců problémy prdíkama a ty jsou taky pryč.

Tákže hurá do jídla-jdu mu nabídnout nějakou mňamku.

Mějte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky