Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
mám asi blbý dotaz,ale nedá mi to se nezeptat zkušenějších
Můžu našeho 7,5měsíčního prcka v těhle vedrech vycákat venku v bazénku? Vodu bude mít krásně ohřátou, na hlavě klobouček, pořádně ho namažu krémíkem.
Není na to ještě moc malý???? Předem díky za odpovědi.
Yasmin
Yasmin, jsem taky zvědavá na odpovědi, protože přesně tohle chci s Matýskem taky provést ![]()
já myslím že klidně můžeš, nevidím důvod proč ne.
Dcerka se se mnou dokonce loni v létě (to jí byly 4měsíce) koupala ve velkém bazénu u sousedů
a jak se jí to líbilo!
Snad jen příliš dlouho nevystavovat holé těllíčko slunci..takže okoupat a oblíct aspoň triko, takhle malé děti jsou hodně citlivé a většina krémů se pro takové prcky ještě nehodí..spíš chránit před sluncem oblečením.
Klaris
Ahoj holky,
já mám 4měsíční holčičku a už jsme bazének spolu vyzkoušely a moc se jí to líbí:)
Nejprve si vlezu já, máme totiž takový větší i se skluzavkou a hračkama, dám si ji na břicho, začnu osmělovat, polévat nožky a tak a za chvilku už se cáká a směje se ![]()
Myslím, že u vás na bazének určitě brzo není ![]()
Jarka a Nikolka
Ahoj holky zkušenější asi nejsem,ale mám doma pětiměsičního prcka a včera jsem ho v bazénku měla.Nad bazének jsem pro jistotu dala ještě slunečník.Ve vodě se mu líbí tak byl ve svým živlu na osvěžení je to ideální a myslím že se tím nis nezkazí..
Jako pracovnice KHS bych doporucovala doma jen takovy ten maly bazenek a kazdy den napsutit a pak vypustit, jeste lepe dezinfikovat…takove to koupani v tech vetsich, zahradnich, kam si lide sami podle navodu davkuji chemikalie, ten ne, sice k tomu byvaji nejake merici pristroje, ale ty jsou spis orientacni…rodinne bakterie jsou jeste v poho, na to je clovek zvykly, ale pak kdyz se tam vykoupe kde kdo, to bych byla opatrna.
Mam na starosti koupani, vcetne kojencu a hlavne u kojencu kazdou chvili resime problemy..a to si provozovatel 4× denne meri chlor (malo je spatne, hodne taky, to vi asi kazdy) a jeste si nechava delat odbery, dulezi je hlavne mikrobilogie, kterou si doma na zahrade neudelate…my tam delame take svoje kontroly.
Takze nekam na plavani, ale zeptat se pripadne na KHS, jake maji vysledky, mohou dat i nahlednout..nebo svuj bazenek…
Ahoj,
před rokem jsme Báře koupili bazén. No, ono chodila jsem s ní na plavčo a vím, že vodu miluje. Byl velkej, průměr asi 1,7m (plus mínus, ale já si tam se svojí dýlkou lehnu napříč v pohodě) a vysoký, odhadem kolem 30cm (má 3 nafukovací pruhy). Dokud neseděla, tak tam měla vody tak akorát, aby tam mohla ležet na bříšku a zádech, když pak začala sedět, dali jsme tam vody víc, až k těm 2pruhům. Samozřejmostí je, že s ní v bazénu vždy někdo byl nebo seděl hned vedle, nikdy ne samotná. Vyřádila se až až. No a občas jsme ji vzali do velkýho domácího bazénu a letos to plánujem taky. Funguje to tak, že když si chci zaplavat, jde tam se mnou a jinak tráví čas v tom „menším“, kde může být neomezeně, jak se jí chce.
Vodu jsme napouštěli ze studny, sice jsme občas přinesli pár kýblů horké vody, ale moc to neohřálo. Většinou šla ještě ten den, i když ten první jen na chvilku právě kvůli chladu. Naprosto v pohodě, nikdy nenastydla. když byla mimo bazén, měla sundané plavky, jinak v plavkách…Vodu jsme měnili co 2, zcela výjimečně 3 dny.
Příjemný cákando!
GaB
PS: V těch míň odpoledních hodinách jsme tam dali vždy slunečník, jinak jsme chodili o něco později
Jája se včera poprvé venku koupal
. Předevčírem byl ve vaničce, a včera jsem pořídila plavací plínky a kruh, a koupal se se mnou vevelkým bazénu. Sice sedí, ale ne moc jistě, ještě se hodně předklání, tak ho ještě nechci nechávat sedět dýl než pár minutek …
V bazénu máme vodu tak kolem 30 stupňů … ona ale stejně studí, když do ní lezu a jsem rozpálená od sluníčka. Jáju jsem držela a pomalinku cákala nožičky, a prostě až byl mokrej a zchlazenej celej, a pak jsme se cákali a moooc se mu to líbilo ![]()
Koupání zdar
Ahojky.
Matýsek se narodil loni v květnu a v červenci se s námi koupal v bazénu. Dala jsem nad něj ještě raději slunečník a byl tam chvilinku. Myslím, že je jen dobře ho v takových vedrech ochladit ![]()
Ahoj, zrovna včera byl malej v nafukovacím bazéně u známých na zahradě a byl nadšenej. Voda byla ze studny, trošku ohřátá na sluníčku a jak si to báječně užíval. Vůbec nechtěl ven. Vždycky jsem ho ale vydělala, aby se trošku osušil a ohřál
a pak zase frčel do bazénku. Párkrát si lokl, takže doplňoval i tekutiny
.
Není nad spokojené a usměvavé dítě, že?
i.
Ahojky,
Aničce je 8 měsíců a taky ji v těch vedrech koupem.Když chce sedět a cákat se tak ji dám ještě tričko bez rukávů nebo s krátkým a kloubouček. To aby se mi nespálila. Jinak když jde z bazénku tak ji utřu do sucha.
Achesa a Anička
My taky bazénkujem. Tříletá u nás nebo u sousedů v zahradním bazénu s chemií a půlročák v malinkým bazénku s pitnou vodou (každý den čistou) a důsledně ve stínu. Do roka bych se mimo pitnou vodu bála, právě kvůli mikroorganizmům, stát se sice nic nemusí, ale i může, voda v plavču pro kojence je přece jen častěji a přesněji sledována a nepochybujte, že ji drobci ochutnají. V roce už jsem dceru v tom zahradním bazénu u sousedů klidně máčela (náš v té době ještě nebyl) i na veřejným koupališti.
Bludička