Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,kolik jídla vám sní mimčo v poledne?My přikrmujeme asi 3 týdny a zpočátku spapkal i množství odpovídající malé přesnídávce,teď mi už třetí lžičku plive,přitom má prázdné bříško a chce prostě jen kojit.Jiný příkrm než v poledne nedáváme.Mám to psychicky vydržet a prostě mu v poledne kojo nedat.Nebo to nepochopí??Prosím poraďte,jak je to u vás…
Ahoj Markét! Domča také plival, nechtěl, bylo to těžký. Vytrvej ve snažení, ale klíďo mu pak dej mlíčko. Nedělej si z toho nic, že nechce. Asi mu mlíčko ještě stačí. Až bude opravdu potřebovat, ještě si rád dá.Některé maminy kojí výlučně až do 7-8 měsíců bez příkrmů a já bych dneska taky možná ještě počkala do sedmého. O nic nepřijde, neboj.Lehce ho nuť, zkus nové chutě, ale jen pár lžiček, když nechce a pak nakojit. Pa, to jen můj názor. ![]()
Markétko,pokud malý nechce papat a chce jen kojit tak na chvilku přstaň přikrmovat a zkus to třeba za 14dní.Nebo mu dej to co sní a potom dokoj.Pokud dobře přibývá tak nevad,že bude ještě chvilku bez příkrmu
.
My jsme plně kojili do ukončeného 7měsíce a potom se Vojtíšek rozjedl pěkně
DAna
Ahoj, u nás to bylo ze začátku podobné - pustil se do příkrmů s plnou vervou, po týdnu se to změnilo (já jsem to „sváděla“ i na to, že byl nemocný), pak jsem asi týden mívala úspěchy s 3-5 lžičkama, ale teď už jede zase přesnídávkové porce
Takže asi vydržet. A možná že v tom vedru teď ani nemá moc hlad, jako spíš žízeň ![]()
a vyzkousela jsi i jiny druh prikrmu?nebo davas porad stejny?ja bych zkusila neco jineho.a uvidis,no a kdyz to hold nebude chtit,tak zkousej po lzickach-2 a dokojit.prece nebude hlady.
Mně pediatr říkal dát příkrmu (zeleninky) kolik sní a potom ještě dokojit, bez ohledu na to zda sní lžičku nebo celou misku. Prý do toho roka je pro dítko mlíko ještě důležítý a mimi musí dostat šanci vypít kolik potřebuje.
Děvčata,děkuji za názory.Zkusím nové kombinace,třeba mu něco zachutná.Já mám pediatričku s trochu zastaralými názory a zviklali mě i lidé okolo-každý se diví,že ještě tolik kojím.Mně to ale připadá přirozené.