Kojení a příkrmy?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
89
16.6.06 17:21

Kojení a příkrmy?

Ahoj Holky,

snad mi poradíte, možná už tady takové téma bylo. Plně kojím, cca každou hodinu. Manžel mě pořád cpe abychom začaly s příkrmama, že nebudu muset třeba tak často kojit. Prý mu to poradila švagrová (jeho sestra), která ale nekojila. Já vím, že když se plně kojí, tak až do ukončeného šestého měsíce se nepřikrmuje. Máme to teda skusit? nebo mám vydržet a manžela poslat do patřičných míst :D ?
A když plně kojíte a jsou tyto vedra, dáváte ještě vodu neob čaj?
Děkuju za vaše rady,
 Renys

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
384
16.6.06 17:37

Ahoj Renys,

nedá mě nereagovat,ipřesto,že od třetího měsíce je Anetka na UM a s příkrmy jsme začaly až od pátého měsíce! Proto jediné co bych ti mohla poradit je, opravdu poslat manžela a i jeho sestru do patřičných míst :P Řekla bych,že se u vás jedná o příčinu růstového charakteru,neboli růstového spurtu,který se právě objevuje ve třetím a šestém měsíci! Pokud jsou taková vedra jako byla teď ,tak zkus podat klidně nějakou tekutinu a nebo jen prostě nakojit krátce aby se mimču dostalo přední mlíčko,které je právě na žížu. Moc jsem asi neporadila,tak hodně štěstí!!!

Paulinka + Anetka (zimňátka 2005/2006)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
16.6.06 17:42

Renys, uz jsi o tom psala. Kojeni je opravdu vycerpavajici, zvlast, kdyz chce miminko casto a i casto vstava v noci.
Plne kojit znamena plne a to bez jakekoli jine potraviny ci tekutiny. Miminko si samo vyrobi mleka, kolik potrebuje. Navic ted je snad i vysvetlitelne, ze miminka vic pijou. Je fakt vedro. Jakmile zacnes davat jine tekutiny, prestane miminko od tebe pozadovat tolik, kolik pozaduje a ty si zadelas na podstupne odstaveni. Nereknu, kdyby bylo mimcu aspon pet mesicu a sem tam jsi dala cajik nebo vodu. Ale hodne sem tam. Nebo kdyz ho nekdo hlida, tak ze mu da vodu, nez ty prijdes.
Manzela nikam neposilej. Pokus se mi to vysvetlit. Asi doma nemas moc podporu, ze. To potom chapu, ze to mas o to tezsi. Ale jestli miminko dobre pribira, kojis spravne.
Nebo vem manzela sebou priste na kontrolu k detske dr?
Rozum by mela mis svagrova. Ale to je tezke, kdyz sama nekojila. Ale zrovna ona by te mohla podporit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
16.6.06 17:46

ahoj renys,

já bych určitě vydržela a zůstala i nadále jen u kojení. myslím, že ti to potvrdí i další holky. momentálně ste dle mě v růstovém spurtu. u nás byl nejkrytičtější taky 4 měsíc kdy sem měla pocit, že nedělám nic jiného než, že kojím dnem i nocí. trvalo to asi dva týdny. nicméně vytrvala jsem a plně kojila až do ukončeného 7 měsíce a s příkrmy začali až v 8m. myslím, že s příkrmama není kam spěchat. a na tvůj dotaz ohledně dalších tekutin přikládám odpověď pediatra z časopisu „Máma a já“ kde se maminka plně kojeného miminka trvale žijíci v Řecku ptá, zda je potřeba podávat další tekutiny. odpověď: Kojrné dítě skutečně do 6m nepotřebuje žádnou tekutinu navíc, má být jen výlučně kojeno. Platí to i pro kraje s horkým klimatem. podání čaje němá žádný výživový význam, navíč řepný cukr je v tomto období zcela nevhodný. "
tak snad jsem ti pomohla a opravdu doporučuji VYDRŽ TO, STOJÍ TO ZA TO!!!! jo a ještě pokud mohu poradit neměj doma ŽÁDNÉ berličky v podobě umělého mléka v slabé chvilce po nich šáhneš a bylo by to zbatečné.
P.S. Davídek až do tohoto týdne kdy chytnul nějaká nachlazeníčko nebyl nemocný a připisuji to také KOJENÍ!!!!
PEVNÉ NERVY.

Tina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
16.6.06 19:19

Kamarádka laktační poradkyně mi na toto téma řekla: Vydrž a koj, už nikdy Ti nebude Tvé dítě tak blízko jako při kojení a stojí to za to!!!

Peťula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
16.6.06 19:23

Ahoj Renys,

tiez ta chcem podporit v kojeni bez cajickov a staviciek. Linda doteraz nedostala nic ine okrem MM (mimo zeleninovych prikrmov od konca 6. mesiaca) a sme uplne v pohode. Ked chce, kojim aj po pol hodke, ale to nebyva casto, normalne kojim asi po 2,5 - 3,5 hodkach. Chcem ta ale upozornit na inu vec. Mne sa totiz stalo, ze v polovici 6. mesiaca zacala zo dna na den jest tak po 5-6 hodinach (v noci jedavala uz iba 1×). Takze som kojila 4× denne a jej to stacilo. Trvalo to asi tyzden, ale mne sa uz upravila tvorba mlieka a potom zrazu chcela zase po 3 hodkach a ja som nemala. Vtedy doslo na moje mrazene zasoby, ktore som si udrziavala ca od 2. mesiaca a uz som si myslela, ze ziadne realne vyuzitie nenajdu :-) (okrem mojich vecernych vychadzok, kedy daval papat ocino). Minula som skoro vsetko, kym sa tvorba MM upravila, ale uz je vsetko v poriadku, aj zasoby obnovene. Tak ak si rozhodnuta vydrzat len pri kojeni, mozno by bolo dobre si nejake tie zasoby urobit, mozu sa zist.

Drzim palce,
Miri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
16.6.06 19:29

Renys, manža je ale chytrej! :roll: pošli ho do patřičných míst! :) i se švagrovou :)
neboj, vím co to je, já taky kojila furt, Vítek mi pořád visel u prsa, ted v tom vedru měl hodně žízeň. Ale nenech se zviklat-OPRAVDU stačí jen MM a nemusíš dávat žádné čaje ani vodu! a je hloupost mimčo takto brzy cpát něčím jiným, vše má svůj čas, byla by to pro jeho trávicíc trakt velká zátěž. Prostě koj a užívej si to :)
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
16.6.06 19:45

Já jsem kojila plně do 7 měsíců a teď dávám příkrm asi 14 dní.
Kojila jsem asi po 3 hodinách,ale v noci i po hodině.Když měl Šimon 4 měsíce,tak jsem dala večer mléčnou kaši v domnění,že bude spát dýl…
No pěkně jsem se sekla a navíc se nám rozjel atopickej ekzém,protože v té kaši je kravský mlíko! Vím,že bysme se AE nevyhnuli,ale mohli jsme ho aspoň oddálit,podělala jsem to tím,že dostal příkrm zbytečně brzo.Naliskala bych si!
Takže moje rada je tak též KOJIT BEZ PŘÍKRMů klidně do 7 měsíců,pokud to jde!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
16.6.06 20:41

Holky dík Už jsem ho tam poslala :wink: Vydržím a budu pevná, jen kojit a kojit a kojit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
16.6.06 20:42

Ahoj, kojené dítě by fakt mělo dostávat příkrmy až kolem šestého měsíce. Mohla by sis to kojení „pokazit“. Jinak trošku s holkama nesouhlasím s těma tekutinama- v těhle extrémních teplotách bych čaj doporučila- myslím, že nemůže uškodit víc než riskování dehydratace.. Já vím, že jde kojit hodně často a předním mlíkem na žízeň, ale toto jsou dosti extrémní teploty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
16.6.06 22:35

Ahoj Renys,
já se připojuju k holkám výše a koj naplno minimálně do 6.měsíce. Já jsem někdy z toho kojení taky otrávená, ale pak si zase uvědomuju, jak krásný chvilky s Berčou to jsou! A co se týče vysokých teplot, já nabízím prso každou 1,5h, někdy chce Berča napít i po hodině. Hodně taky piju, musím zavodnit sebe a ještě Berču. Takže rozhodnutí je na tobě, ale čím dýl budeš plně kojit, tím toho dáš svýmu miminku víc, bude míň nemocný, předejdeš všelijakým alergiím apod.. Hodně zdaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
17.6.06 09:03

pripojuju se ke Kristain- vazne travici trakt neni jeste pripravenej na prikrmy, aspon 6 mesicu koj, kdyz muzes. co by jine maminky daly za to ,aby mohly…

od UKONCENEHO 6.mesice bych zacala s prikrmy. Vim je to narocne kojit tak casto,ale uzivej si, pak uz takto stravenych spolecnych chvilek uz moc nebude…

D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky