Prášky Quetiapin Mylan - dotaz

Anonymní
12.7.18 10:10

Quetiapin Mylan dotaz

Mám GAD a AD Velaxin. Včera jsem dostala od psychiatra nové prášky na příznaky OCD Quetiapin Mylan místo Fluanxolu, mám brát 50mg na noc. Vzala jsem si je v půl jedenácté a okamžitě jsem pocítila totální únavu, usnula jsem a prospala asi 9-10 hodin. A teď ráno se cítím docela utlumená. Je to normální? Sedne si to? Doktor říkal, že vedlejší účinky se nedostaví. Hodlám si to vzít ještě dnes a pak kdyžtak doktorovi zavolat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
12.7.18 10:20

Ahoj, Quentiapin jsem brala, speciálně kvůli spaní. Byl mi předepsán psychiatrem, nemohla jsem usnout a měla pak noční můry. Bylo to přesně jak popisuješ, okamžitě únava, kolikrát jsem skoro ani nedošla do postele. Podle mě je to normální.

Prosím anonymně, zdravotní stav.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.7.18 10:46
@Anonymní píše:
Ahoj, Quentiapin jsem brala, speciálně kvůli spaní. Byl mi předepsán psychiatrem, nemohla jsem usnout a měla pak noční můry. Bylo to přesně jak popisuješ, okamžitě únava, kolikrát jsem skoro ani nedošla do postele. Podle mě je to normální.Prosím anonymně, zdravotní stav.

Díky. A ta únava a utlumenost pak odezněly, nebo přetrvávaly? Takhle nemůžu fungovat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.7.18 16:24

Ahoj, také beru Quetiapin, už asi tři týdny a jsem s ním naprosto spokojená. Nikdy dříve jsem tak skvěle nespala. Zpočátku jsem byla utlumená i přes den, ale to si sedlo. Teď vyskočím z postele plná života a cítím se skvěle. :) Konečně až třetí varianta léků, co mi sedla. :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.7.18 16:47
@Anonymní píše:
Ahoj, také beru Quetiapin, už asi tři týdny a jsem s ním naprosto spokojená. Nikdy dříve jsem tak skvěle nespala. Zpočátku jsem byla utlumená i přes den, ale to si sedlo. Teď vyskočím z postele plná života a cítím se skvěle. :) Konečně až třetí varianta léků, co mi sedla. :)

Diky. A muzes popsat, v cem presne ti pomohl krome te unavy? Jakoze co jsi pocitovala za problemy/myslenky, ktere ted uz nemas.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.7.18 17:48
@Anonymní píše:
Diky. A muzes popsat, v cem presne ti pomohl krome te unavy? Jakoze co jsi pocitovala za problemy/myslenky, ktere ted uz nemas.

u mně šlo hlavně o ten spánek. Nikdy jsem nemohla moc brát. jinak na den beru ještě AD Seropram v kapkách. Diagnóza deprese s úzkostnou poruchou a panická ataka. Předtím jsem užívala Trittico, to na mě nemělo účinek, pak Mizarten, ten mi zhoršil panické ataky a deperzonalizaci a přidal se syndrom neklidných nohou. Teď jak beru tuto kombinaci, spím lépe, panické ataky odezněly, syndrom neklidných nohou už vůbec nemám, deperzonalizace jen slaboučká, cítím energii a spokojenost.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.23 09:40

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, zda jste přibíraly i po malých dávkách Quetiapinu (25-50 mg na spaní). Lékař mi to předepsal místo Sanvalu, ale bojím se negativních účinků, příbalový leták mě celkem zneklidnil. Díky za zkušenosti!

• Citovat
  • Upravit
526
14.3.23 11:09
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, zda jste přibíraly i po malých dávkách Quetiapinu (25-50 mg na spaní). Lékař mi to předepsal místo Sanvalu, ale bojím se negativních účinků, příbalový leták mě celkem zneklidnil. Díky za zkušenosti!

Je dobrý na to myslet a prostě si pohlídat abys se nepřejídala. Zvýší ti to chuť na jídlo a následkem toho je ten nárust váhy. Ale je to hodně individuální jestli vůbec něco z toho budeš pociťovat.
Mám Kvetiapin 550 mg cca dva roky a během toho jsem zhubla 44 kilogramů (měla jsem opravdu velkou obezitu) :nevim: takže je možný i zhubnout a netloustnout když si to člověk pohlídá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.23 11:37

@EvaEpic Ok, děkuji moc za zkušenosti, já bych právě taky potřebovala spíš zhubnout :( A jiné vedlejší účinky nemáš?

• Citovat
  • Upravit
9405
14.3.23 12:13
@Anonymní píše:

Ahoj, já beru Quetiapin 800 mg a mám pořád hlad a přibrala jsem teď cca 5 kg za měsíc, co jsem v nemocnici. Jiné NÚ nepociťuji a myslím, že na takových malých dávkách by se snad moc přibírat nemuselo, i když jedna kamarádka ho brala taky 50 mg na spaní a vždycky večer po něm hlad měla. Ale je celkově štíhlá. Tak to vyzkoušej a uvidíš. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.23 12:19

@Lollitka Díky za zkušenost, mám k němu ještě Pragiolu v nízkých dávkách, jak jsem psala v druhé diskuzi a dlouhodobě Asentru. Pomohlo tvé kamarádce těch 50 mg na spaní? Já doteď užívala Sanval, ale ten už mi lékař nechce psát. U toho Quetiapinu mě trochu zarazilo, že jsou to antipsychotika, tak se ho bojím brát.

• Citovat
  • Upravit
9405
14.3.23 12:26
@Anonymní píše:
@Lollitka Díky za zkušenost, mám k němu ještě Pragiolu v nízkých dávkách, jak jsem psala v druhé diskuzi a dlouhodobě Asentru. Pomohlo tvé kamarádce těch 50 mg na spaní? Já doteď užívala Sanval, ale ten už mi lékař nechce psát. U toho Quetiapinu mě trochu zarazilo, že jsou to antipsychotika, tak se ho bojím brát.

Ano, quetiapin jsou antipsychotika, ale v menší dávce se dává třeba na to spaní, nebo na zvýšení účinku AD, nebo pak quetiapin funguje i jako stabilizátor nálady. Takže se vůbec nemusíš bát. Kamarádka po něm spí snad docela dobře. Sanval je návykový, což quetiapin není. Tak se řiď doporučením Dr. a moc ti přeju, aby ti to ulevilo. Někoho tlumí i ta Pragiola, tak snad spát budeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.12.23 08:45

Quentiapin nástup ucinku

Ahojky,
Beru Quentiapin na spaní. Beru 25 - 100 mg, dle potřeby. Jak dlouho po užití usínate? Mě to trvá třeba 1.5 - 2 hodiny, přijde mi to hrozně dlouhá doba.

• Citovat
  • Upravit
526
3.12.23 10:21
@Anonymní píše:
Ahojky,
Beru Quentiapin na spaní. Beru 25 - 100 mg, dle potřeby. Jak dlouho po užití usínáte? Mě to trvá třeba 1.5 - 2 hodiny, přijde mi to hrozně dlouhá doba.

Beru 500mg a usnu taky tak po té hodině a půl až dvou. Beru ho pravidelně (20:00) takže už vím kdy zapadnout do postele (cca 22 hod.).
Ale když ho máš podle potřeby tak je fakt blbý čekat dvě hodiny jestli sis dala správnou dávku. :nevim: Já osobně bych to probrala s lékařem, kdy ideálně to brát a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
8.11.25 22:15

Que

Ahoj všem, beru Quetiapin 200 mg v prolong formě už pár měsíců a je mi skvěle. Dlouho mě léčili antidepresivy, které mi ale vyvolávaly manické stavy. Teď beru tento lék na stabilizaci nálady při cyklotymii (lehčí forma BAP) a konečně je mi fajn, ikdyž to je celoživotní boj. V nižších dávkách do 100mg působí spíš sedativně a anxiolyticky, kolem 200-300mg hlavně antidepresivně a jako stabilizátor nálady a až vysoké dávky jsou antipsychotické. Každopádně se toho nebojte, přibírání je individuální, ale dá se to korigovat a hlavně lék funguje. Hodně štěstí. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová