Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, Quentiapin jsem brala, speciálně kvůli spaní. Byl mi předepsán psychiatrem, nemohla jsem usnout a měla pak noční můry. Bylo to přesně jak popisuješ, okamžitě únava, kolikrát jsem skoro ani nedošla do postele. Podle mě je to normální.
Prosím anonymně, zdravotní stav.
@Anonymní píše:
Ahoj, Quentiapin jsem brala, speciálně kvůli spaní. Byl mi předepsán psychiatrem, nemohla jsem usnout a měla pak noční můry. Bylo to přesně jak popisuješ, okamžitě únava, kolikrát jsem skoro ani nedošla do postele. Podle mě je to normální.Prosím anonymně, zdravotní stav.
Díky. A ta únava a utlumenost pak odezněly, nebo přetrvávaly? Takhle nemůžu fungovat.
Ahoj, také beru Quetiapin, už asi tři týdny a jsem s ním naprosto spokojená. Nikdy dříve jsem tak skvěle nespala. Zpočátku jsem byla utlumená i přes den, ale to si sedlo. Teď vyskočím z postele plná života a cítím se skvěle.
Konečně až třetí varianta léků, co mi sedla. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, také beru Quetiapin, už asi tři týdny a jsem s ním naprosto spokojená. Nikdy dříve jsem tak skvěle nespala. Zpočátku jsem byla utlumená i přes den, ale to si sedlo. Teď vyskočím z postele plná života a cítím se skvěle.Konečně až třetí varianta léků, co mi sedla.
Diky. A muzes popsat, v cem presne ti pomohl krome te unavy? Jakoze co jsi pocitovala za problemy/myslenky, ktere ted uz nemas.
@Anonymní píše:
Diky. A muzes popsat, v cem presne ti pomohl krome te unavy? Jakoze co jsi pocitovala za problemy/myslenky, ktere ted uz nemas.
u mně šlo hlavně o ten spánek. Nikdy jsem nemohla moc brát. jinak na den beru ještě AD Seropram v kapkách. Diagnóza deprese s úzkostnou poruchou a panická ataka. Předtím jsem užívala Trittico, to na mě nemělo účinek, pak Mizarten, ten mi zhoršil panické ataky a deperzonalizaci a přidal se syndrom neklidných nohou. Teď jak beru tuto kombinaci, spím lépe, panické ataky odezněly, syndrom neklidných nohou už vůbec nemám, deperzonalizace jen slaboučká, cítím energii a spokojenost.
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, zda jste přibíraly i po malých dávkách Quetiapinu (25-50 mg na spaní). Lékař mi to předepsal místo Sanvalu, ale bojím se negativních účinků, příbalový leták mě celkem zneklidnil. Díky za zkušenosti!
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, zda jste přibíraly i po malých dávkách Quetiapinu (25-50 mg na spaní). Lékař mi to předepsal místo Sanvalu, ale bojím se negativních účinků, příbalový leták mě celkem zneklidnil. Díky za zkušenosti!
Je dobrý na to myslet a prostě si pohlídat abys se nepřejídala. Zvýší ti to chuť na jídlo a následkem toho je ten nárust váhy. Ale je to hodně individuální jestli vůbec něco z toho budeš pociťovat.
Mám Kvetiapin 550 mg cca dva roky a během toho jsem zhubla 44 kilogramů (měla jsem opravdu velkou obezitu)
takže je možný i zhubnout a netloustnout když si to člověk pohlídá.
@EvaEpic Ok, děkuji moc za zkušenosti, já bych právě taky potřebovala spíš zhubnout
A jiné vedlejší účinky nemáš?
@Anonymní píše:
Ahoj, já beru Quetiapin 800 mg a mám pořád hlad a přibrala jsem teď cca 5 kg za měsíc, co jsem v nemocnici. Jiné NÚ nepociťuji a myslím, že na takových malých dávkách by se snad moc přibírat nemuselo, i když jedna kamarádka ho brala taky 50 mg na spaní a vždycky večer po něm hlad měla. Ale je celkově štíhlá. Tak to vyzkoušej a uvidíš. Držím palce.
@Lollitka Díky za zkušenost, mám k němu ještě Pragiolu v nízkých dávkách, jak jsem psala v druhé diskuzi a dlouhodobě Asentru. Pomohlo tvé kamarádce těch 50 mg na spaní? Já doteď užívala Sanval, ale ten už mi lékař nechce psát. U toho Quetiapinu mě trochu zarazilo, že jsou to antipsychotika, tak se ho bojím brát.
@Anonymní píše:
@Lollitka Díky za zkušenost, mám k němu ještě Pragiolu v nízkých dávkách, jak jsem psala v druhé diskuzi a dlouhodobě Asentru. Pomohlo tvé kamarádce těch 50 mg na spaní? Já doteď užívala Sanval, ale ten už mi lékař nechce psát. U toho Quetiapinu mě trochu zarazilo, že jsou to antipsychotika, tak se ho bojím brát.
Ano, quetiapin jsou antipsychotika, ale v menší dávce se dává třeba na to spaní, nebo na zvýšení účinku AD, nebo pak quetiapin funguje i jako stabilizátor nálady. Takže se vůbec nemusíš bát. Kamarádka po něm spí snad docela dobře. Sanval je návykový, což quetiapin není. Tak se řiď doporučením Dr. a moc ti přeju, aby ti to ulevilo. Někoho tlumí i ta Pragiola, tak snad spát budeš.
Ahojky,
Beru Quentiapin na spaní. Beru 25 - 100 mg, dle potřeby. Jak dlouho po užití usínate? Mě to trvá třeba 1.5 - 2 hodiny, přijde mi to hrozně dlouhá doba.
@Anonymní píše:
Ahojky,
Beru Quentiapin na spaní. Beru 25 - 100 mg, dle potřeby. Jak dlouho po užití usínáte? Mě to trvá třeba 1.5 - 2 hodiny, přijde mi to hrozně dlouhá doba.
Beru 500mg a usnu taky tak po té hodině a půl až dvou. Beru ho pravidelně (20:00) takže už vím kdy zapadnout do postele (cca 22 hod.).
Ale když ho máš podle potřeby tak je fakt blbý čekat dvě hodiny jestli sis dala správnou dávku.
Já osobně bych to probrala s lékařem, kdy ideálně to brát a tak.
Ahoj všem, beru Quetiapin 200 mg v prolong formě už pár měsíců a je mi skvěle. Dlouho mě léčili antidepresivy, které mi ale vyvolávaly manické stavy. Teď beru tento lék na stabilizaci nálady při cyklotymii (lehčí forma BAP) a konečně je mi fajn, ikdyž to je celoživotní boj. V nižších dávkách do 100mg působí spíš sedativně a anxiolyticky, kolem 200-300mg hlavně antidepresivně a jako stabilizátor nálady a až vysoké dávky jsou antipsychotické. Každopádně se toho nebojte, přibírání je individuální, ale dá se to korigovat a hlavně lék funguje. Hodně štěstí. ![]()
Mám GAD a AD Velaxin. Včera jsem dostala od psychiatra nové prášky na příznaky OCD Quetiapin Mylan místo Fluanxolu, mám brát 50mg na noc. Vzala jsem si je v půl jedenácté a okamžitě jsem pocítila totální únavu, usnula jsem a prospala asi 9-10 hodin. A teď ráno se cítím docela utlumená. Je to normální? Sedne si to? Doktor říkal, že vedlejší účinky se nedostaví. Hodlám si to vzít ještě dnes a pak kdyžtak doktorovi zavolat.