Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Murka Asi záleží na povaze dítěte, na jeho zájmech a jak je která knížka dělaná. Já jsem ji kupovala synovi v jeho necelých dvou letech, přišla mi skvělá, ale syna nijak zvlášť nechytla a ani toho mladšího ne. Ne že by si s ní nehráli vůbec, občas si ji vytáhli, ale moc dlouho u ní nevydrželi. Na to, jaké byly pořizovací náklady, bych ji už podruhé nekoupila, máme jiné hračky, které byly mnohem levnější a děti u nich vydrží déle, aktuálně (staršímu synovi je také 4,5) třeba puzzle, plastelínu, malování temperkama, kinetický písek. Kluci ale poslední měsíce nejvíc času tráví prohlížením si dětských encyklopedií a hraním si „na něco“, vymýšlení scénářů příběhových her a k tomu nepotřebují víceméně žádné hračky.
Měli jsme, ale jen pro batolata. Jsou krásné, ne že ne, ale 4,5 letému dítěti bych už koupila knihy, které rozvíjí jeho intelekt, znalosti či podporují ho v tom, co ho zajímá ![]()
@Murka uvažovala jsem o něm, nakonec jsem si to během dlouhé čekací lhůty rozmyslela. Cena byla kolem 4-5tis a to mně přišlo na tak jednostrannou věc moc.
Hmm, tak se asi porozhlédnu jinde. Ta cena je fajt vysoká a aby mi to tu pak jen leželo, to nechci.