Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj,
mám skoro 6-týdenní holčičku, kterou plně kojím. Zpočátku nebyly s kojením žádné problémy, hezky se přisávala, ale před cca 10 dny z ničeho nic začala při kojení děsně mlaskat (a tím pádem nasávat i víc vzduchu a pak bojujeme s prdíky). Nevím, čím to může být způsobeno, zdá se mi, že technika kojení je v pořádku (ale do pusinky jí samozřejmě nevidím:-). Kontaktovala jsem laktační poradkyni, ale i když se snažím řídit jejími radami - zkusit jiné polohy, dbát na správné přiložení a když mlaská, tak „odpojit“ a zkusit přiložit znovu (to dělám, ale když už je to třeba po desáté, mimčo je z toho celé nervózní) - tak to stejně nepomáhá.
Máte nebo měla jste některá taky takový problém? Co s tím?
Martina
Ahoj,
omouvám se, že reaguju, když vlastně nevím odpověď. Kluci mi taky někdy při kojení mlaskali, celkem nic na to moc nepomáhalo, ale časem to zase přešlo. Takže bych radila vydržet to nějak s prdíkama a snad bude brzo líp. Ty jiné polohy nevím, myslím, že nejlepší je normální poloha v sedě, tak se miminům nejlépe daří se přisát správně a nebo poloha v leže, to sice nebývá tak perfektně správné přisátí, ale zase si miminko může sání víc regulovat samo podle toho, jak potřebuje. Jiné polohy nám moc nevyhovovaly. Ještě bych možná zkusila před kojením odstříkat, zdálo se mi, že to mlaskání je někdy tím, že toho prostě bylo moc, ale syn se přesto snažil to všechno spolykat
.
Přeji brzké zlepšení
Eva a 3 kluci
Lukášek taky hodně mlaská a strašně hltá, prdí jak starej chlap.
Já bych jí nechala mlaskat, bude akorát nervózní, když jí nenecháš v klidu najíst. Po kojení holčičku nech pořádně odříhnout, polož si jí na rameno a jemně poplácávej mezi lopatkami, nebo stoč do klubíčka, to pomáhá jak na odříhnutí tak i na prdíky.
Lenka a Lukášek
Ahoj,
mně taky Lucinka mlaskala, teď už je to lepší. Taky si myslím, že mlaská hlavně, když jí to moc teče. Ale jak to vyřešit nevím. U nás to přestalo samo tak ve 3m. Nechával jsem v klidu najíst a pak pořádně odříhnout. Prdíky měla, ale myslím, že to nebylo tím mlaskáním, protože mi mlaskala jen u jednoho prsa, to se nějak víc spouštělo a prděla tak i tak.
Mně syn sice nemlaskal, ale asi od 6. dne (ještě v porodnici) při kojení vrněl a jakoby hekal. Přešlo ho to samo asi kolem 3. měsíce. U toho mlaskání taky předpokládám, že to přejde časem samo a nechala bych to tak, jak to je, až se to urovná. Ty prdíky nemusí být z toho, třeba by je měla, i kdyby nemlaskala.
Nevím, jestli by to mohlo být tím, že mléko teče rychle. Když mému synovi teklo mlého příliš rychle, tak se mi dávil (což mě při každém kojení dost děsilo - a raději jsem si trochu snížila tvorbu mléka tím, že jsem přestala odsávat).