"Rychlost" otěhotnění

11
22.11.04 15:42

"Rychlost" otěhotnění

Ahojda devcata,
zajimalo by mne, po jak dlouhe dobe od vysazeni antikoncepce jste otehotnela. Mam obcas tady pocit, ze to je hned po mesici. Slysela jsem, ze se ma nechat 3 mesice telo zvyknout na novy stav bez pilulek, ale koukam, ze nektere z vas na mimiskovi pracuji hned. Jak to tedy je idealni? Poradte mi. Diky.
 kl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
22.11.04 15:52

Co doktor, to názor na to, jak dělat pauzu po HA. Moje původní dr říkala, že to chce půl roku. Jenže dřív jsem přešla jinam, byla na operaci, hned po ní vynechala HA, první cyklus nebylo nic, to jsem se zotavovala a hned druhý jsem otěhotněla. Na kontrole po op. mi dr řekl, že bych měla počkat 3měsíce, ale hlavu neutrhnou. Někdo říká cyklus, někdo čtvrt roku, někdo půl roku. Moje dr říkala, že můžu ihned po vysazení, protože v HA je dnes minimum hormonů a navíc, pokud tělo není připraveno, tak neotěhotním.
Držím palce
Gabča s téměř 8týdenní Bárou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
22.11.04 15:59

Ahoj Klokanku,
v dnesni dobe jsou vetsinou antikoncepcni preparaty uz jenom s malym obsahem hormonu a ty se odbouraji ihned po vysazeni (do nekolika dnu), ptala jsem se na to lekare- farmakologa i gynekologa. Selsky rozum mne osobne ale velel nejaky ten mesic pockat nez se telo „vzpamatuje“, i kdyz z odborneho hlediska je to asi zbytecne a tak jsem radeji pockala asi pulroku. Nicmene kamaradka, ktera uverila odbornym radam, a otehotnela okamzite tak ma ted taky krasnyho chlapecka, takze asi maji pravdu. Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.11.04 16:20

U mě to bylo tak, že tělo si samo oddálilo otěhotnění pokaždé 3 měsíce po vynechání antikoncepce. Takže na té radě, počkat minimálně 3 měsíce, něcio bude. Ale nebránili bychom se ani kdybych otěhotněla dřív. Tělo si tak prostě řeklo samo.
 Kim

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
22.11.04 16:47

Ahoj klokánku,

já otěhotněla druhý měsíc po vynechání antikoncepce. S doktorem jsem nic nekonzultovala, neměla jsem potřebu :) Před vysazením prášků jsem brala Calibrum babyplan a střídala to s kyselinou listovou…

Brala jsem Mirelle, minimální dávka hormonů, a v příbalovém letáku psali, že není problém, pokud se otěhotní hned po vysazení, pouze doporučovali počkat na první přirozenou menstruaci. Kvůli délce cyklu a lepšího stanovení porodu po otěhotnění.

Takže žádné strachy a směle do toho :)

Mirri 12+0tt

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
22.11.04 20:31

Čauko Klokánku,

každý doktor říká opravdu něco jiného. Ale na těch slabších hormonech něco bude, protože v dnešní době hodně slyším, že se otěhotní i během HA a přijdou na svět zdravé dítka. :P Já jsem se chránila 3,5 roku a nic se nestalo. :roll: Letos, 9. dubna jsem ji vy:,–(ila, začala hned brát kyselinu listovou, zjistila, jak zareaguje mé tělo po takové době na ovulaci, jestli hned naskočí. A naskočila. Protože poslední můj cyklus byl 31. 5. Takže jak vidíš, otěhotněla jsem velice rychle a našemu chlapečkovi se daří do teď výborně.
Od června jsem přidala ke kyselině listové magnesium. S čím bych počkala je vápník a železo. Z krevních testů se dozvíš, jestli tyto 2 prvky ptřebuješ. Pokud totiž vezmeš hodně vápníku, můžeš dostat křeče. :? Tak aby sis to nespletla s nedostatkem magnesiem. U toho se také objevují křeče, řekla moje paní doktorka.
Snad jsem Ti to napsala srozumitelně a něco Ti tím pomůžu. Nezlob se na mě, ale jak člověk není doma a mluví jiným jazykem, hodně zblbne. :oops:
Přeju Ti pohodovou přípravu na mimiško a ať je brzo zdravoučké mezi náma!
Iva + Michael 26tt

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
22.11.04 20:44

Re:

Ahojky,
ja jsem otehotnela hned po vynechani antikoncepce. Dr mi rikal, ze mam anovulacni cykly a cysty na vajecnikach, takze to asi bez lecby nepujde. Takze jsme vy:,–(ili a rekli si, ze kdyz to treba dva roky nepujde, tak potom zacneme s lecbou. No a bylo to hned :-) Je to tak, telo si rekne samo :-) Dneska mam krasneho zdraveho kluka.
 Mata

• Citovat
  • Upravit
11
23.11.04 09:42

Diky vsem. Asi na to teda skocime hned a telo uvidi, jak se rozhodne. :-)
 kl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
23.11.04 10:53

ahoj Klokánku,
já jsem vy:,–(ila prášky a zkoušeli jsme to hned, ale podařilo se nám to až po 8 měsících. Teď jsem už v 17 tt a čekáme klučíka. Nemusíš vůbec čekat 3 měsíce po vysazení. Prý po vysazení je větší šance na otěhotnění, protože organismus se ještě nevyrovnal s hormony. Tak ti držím palečky, ať Vám to co nejdřív vyjde.

Peťa S. a mimi 17tt :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
23.11.04 11:13

Ahojda, já jsem vy:,–(ila HA v květnu a otěhotněla jsem koncem září, takže to trvalo taky něco kolem těch třech měsíců a to jsme se snažili hned od začátku. Tělo si prostě samo řekně jestli už nebo ještě ne:o))
Katkaa 9+6tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
23.11.04 13:44

Ahoj Klokánku,
já jsem vy:,–(ila HA v březnu, pak jsme měli chráněný styk do srpna a od srpna se snažíme o mimíska. Jesli je dobré chvíli počkat nebo záleží na tom jakou HA jsi brala a jak se zrovna cítíš. Názory lékařů jsou různé. Mě osobně jeden řekl počkat a druhý, že čekat nemusím. Kamárka otěhotněla 14 dní po vysazení a nyní je ve 4 měsíci bezproblémového těhotenství.
Přeji Ti abys měla brzy //.
Ahoj Dana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.11.04 13:18

Re: "Rychlost" otěhotnění

Já vy:,–(ila HA a otěhotněla až po 8 měsících.

Věruš 23tt

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
15.12.04 07:32

Ahoj,
ja som vy:,–(ila antikoncepciu hneď po svadbe (dobrala som posledné balenie), MS som dostala 15.11.2004. Teraz som čakala 13.12., ale neprišla - tak som si urobila 2 testy a oba boli pozitívne. V piatok sa chystám k lekárovi, tak dúfam, že to potvrdí.
Nijako extra sme sa s manželom nesnažili - dokonca mám pocit, že to ani nebolo v tú správnu dobu. Tulkali sme sa vtedy, kedy sme mali chuť - a telo asi najlepšie samo vedelo, kedy je vhodný čas :D.
Ked to vidím podľa seba, asi je fakt najplodnejšie obdobie hneď po vy:,–(ení HA . Želám príjemné snaženie

• Citovat
  • Upravit
2257
29.12.04 14:31

Ahoj, já jsem brala HA cca 8 let. Pan doktor mi žádnou pauzu nedoporučil, spíš mě naznačil, že to nemusí jít hned a abych byla v klidu 8) takže jsem si s tím moc hlavu nelámala. V červnu jsem vy:,–(ila a protože jsme se v září brali, tak jsme se dohodli, že do svatby si budeme dávat pozor, abych pak nebyla nevěsta s hlavou v záchodě :P a pak tomu necháme volný průběh. Tím jsem vlastně splnila tak trochu i ty 3 měsíce a protože jsem neměla žádné problémy, tak jsem v říjnu otěhotněla. Myslím, že je to na každé mamče-čekatelce, já jsem nebrala ani žádné vitamíny, prostě jsme si jenom užívali novomanželkého štěstí a ono to vyšlo. :wink: Je ale pravda, že v rodině máme taky pár, který se snaží od dubna a zatím nic. Asi je to hodně individuální a kromě hodně té fyzické lásky žádný jiný trik na mimčo neznám :lol: Všem přeju prima den a hodně úspěchů !!! Petra a mimčo 13tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí