Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ester. Rachel se špatně zdrobnuje. Setkala jsem se s jednou malou, které se říkalo Rášo, což mi přišlo dost hrozné.
@Anonymní píše:
Vybíráme jméno pro třetí holčičku. Jaké se vám líbí více. Děkuji za odpovědi
Ester.
Mně se víc líbí Ráchel a taky jich je míň. Esterky nějaké znám, Ráchel ani jednu.
Vybrala bych Esterku 😊, ale Ráchel je taky pěkné. Co se líbí ségrám?
Tyjo, holky, to oslovení Rášo je děsný ![]()
jak píšu, obě jména jsou krásná
já bych jí říkala Ráchelko, jo, je to dlouhý, no.. ale Esterko taky, i když jí se dá říkat Esti…
u Ráchel není moc volba kratšího oslovení - Rášo i Ráchy je otřesné… jedině fakt Ráchel, nebo Ráchelko… to si musí každý v puse zkusit, jak by mu to s dítkem šlo…
já si taky na jedno z jmen musela těžce zvykat (dala je bio-matka a my z úcty k ní a jejímu postoji a že na to holky už maličko slyšely jména nechali..) a hledat oslovení…
nakonec jí stejně nejčastěji říkám miláčku
![]()
@Lucy75 píše:
Tyjo, holky, to oslovení Rášo je děsný
jak píšu, obě jména jsou krásnájá bych jí říkala Ráchelko, jo, je to dlouhý, no.. ale Esterko taky, i když jí se dá říkat Esti…
u Ráchel není moc volba kratšího oslovení - Rášo i Ráchy je otřesné… jedině fakt Ráchel, nebo Ráchelko… to si musí každý v puse zkusit, jak by mu to s dítkem šlo…
já si taky na jedno z jmen musela těžce zvykat (dala je bio-matka a my z úcty k ní a jejímu postoji a že na to holky už maličko slyšely jména nechali..) a hledat oslovení…
nakonec jí stejně nejčastěji říkám miláčku![]()
Já jsem na Rášu zvyklá, takže mi to přijde úplně v pohodě oslovení
je to fakt jen o zvyku ![]()
@K92 Starší dceři se líbí obě jména, manžel je víc pro Ester a já asi spíš pro Ráchel😁
@Anonymní píše:
@Lucy75 Rášo ani Ráchy bych jí neříkala, mně se líbí Rájo😊
Rájo je hrozný, evokuje mi to rajdu.
Ester je moc fajn.
Za mě Rachel. Krásné, neohrané. Rájo i Rášo je cajk, lepší než Esterka hysterka ![]()
Obě jména se mi dost líbí. Lehce to převažuje k Ráchel. Tak za mě ta.
Mne se libi Rachel, ale dala bych Ester, protoze bych si na Rachel proste netroufla
![]()
Osloveni Raso me vubec nenapadlo a pujdu proti proudu - libi se mi!
Příspěvek upraven 16.07.23 v 20:57
@Anonymní píše:
Vybíráme jméno pro třetí holčičku. Jaké se vám líbí více. Děkuji za odpovědi
Ráchel je hrozné