Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ester ![]()
Rachel je pěkné, ale jen v tom základním tvaru. To „Rájo“ mi přijde hrozný, bez urážky. ![]()
Ale každý máme jiný vkus.
@Anonymní píše:
Vybíráme jméno pro třetí holčičku. Jaké se vám líbí více. Děkuji za odpovědi
Určitě Rachel ![]()
Líbí se mi obě, spíš bych dala Ester, ale těch je teď relativně hodně, Ráchel by byla neobvyklejší.
@Rachel_cz Jeee jste s jménem spokojená? 😊 Můžu se zeptat, jak vás lidi oslovují? Mně se líbí Ráchel, Ráchelko, Ráchelí a pro malou holčičku i Ráchelinko😊
Ráchel ❤️
Měla jsem ho na seznamu pro druhé dítko, nakonec to byl kluk.
Ale toto jméno bych dala. Navíc s Ester se teď roztrhl pytel, Ráchelek moc není 😊
@Anonymní píše:
@Rachel_cz Jeee jste s jménem spokojená? 😊 Můžu se zeptat, jak vás lidi oslovují? Mně se líbí Ráchel, Ráchelko, Ráchelí a pro malou holčičku i Ráchelinko😊
Mám jednoho z rodičů cizince, takže proto tohle jméno. Žijeme střídavě tady a v zahraničí. V ČR lidé moc jméno neznali, ted už je to lepší (je mi 36
).
V ČR Ráchel, Rachel.
Doma Rey-rey ![]()
Zvažte příjmení holčičky k jménu To moje se moc nehodí k tomu českému, které mám od manžela, ale co… ![]()
@Rachel_cz Příjmení se právě hodí, ale to se může budoucím manželem taky změnit😊
@Anonymní píše:
@Rachel_cz Příjmení se právě hodí, ale to se může budoucím manželem taky změnit😊
To je pravda ![]()
Obě jména se mi moc líbí. Na Ráchel bych já osobně asi neměla odvahu, Ester je běžnější. A přijde mi, že Ráchel je takové hodně noblesní a chce to opravdu dost ladit k příjmení, zato Ester půjde skoro ke všemu.
@Rachel_cz v CR lidi jméno moc neznali? Já právě myslela, ze ho skupina Ocean se svoji písničku Rachel proslavila😀 Zazněla tam mimochodem obě jména.
Mě se víc líbí Rachel a šla bych do ní.
@Nikkiska píše:
@Rachel_cz v CR lidi jméno moc neznali? Já právě myslela, ze ho skupina Ocean se svoji písničku Rachel proslavila😀 Zazněla tam mimochodem obě jména.
Mě se víc líbí Rachel a šla bych do ní.
No když jsem byla dítě, tak moc ne.
Ale jak kdo, samozřejmě.
Tu písničku taky neznám
Jdu poslechnout a doplnit znalosti
Často jsem pak slýchala „Jo, jako ta z Přátel“
![]()
@Nikkiska @Rachel_cz Tak jsem si jí taky poslechla😁 Já bych tu Ráchel dala, moc se mi líbí, trochu mě odrazuje, že není moc těch variant jména a že má svátek 30.9. a já mám termín porodu v pulce října.