Ráchel nebo Ester?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
144
18.7.23 15:28

Byl to hit koncem osmdesatek, jsem byla děcko, si to pamatuju a od te doby se mi to jmeno libi 😀 Nemyslím, že je nutný mit milion zdrobnelin, Rachel a Rachelka úplně stačí, plus třeba to, co se bude líbit tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.23 18:36

@Nikkiska Že joo😊 Moc děkuji za názor🌸

• Citovat
  • Upravit
8302
18.7.23 18:59
@Anonymní píše:
Vybíráme jméno pro třetí holčičku. Jaké se vám líbí více. Děkuji za odpovědi :)

Ester. A říkala bych ji Esterko, Terinko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
18.7.23 23:13

Líbí se mi obě, jako skalní fanynka Přátel bych upřednostnila Ráchel. Ani svátek před Vánoci není nic extra, tak bych to září neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3779
19.7.23 03:41

Jste žídi? Dej Ráchel, to je hezčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13199
19.7.23 06:23

Mně se z těch židovských víc líbí Sára anebo Rebecca…Beki…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.23 06:50

@Sadman @Magical-eyes Nejsme židi, jména se nám prostě líbí..Mám ještě dvě dcery a ani jedna nemá židovské jméno.

• Citovat
  • Upravit
1211
19.7.23 21:33
@Rachel_cz píše:
Mám jednoho z rodičů cizince, takže proto tohle jméno. Žijeme střídavě tady a v zahraničí. V ČR lidé moc jméno neznali, ted už je to lepší (je mi 36 :D ).
V ČR Ráchel, Rachel.
Doma Rey-rey :lol:
Zvažte příjmení holčičky k jménu To moje se moc nehodí k tomu českému, které mám od manžela, ale co… :lol:

Rey-rey je super! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17160
20.7.23 23:54
@Lucy75 píše: :kytka: jé, tak to gratuluji.. v tom případě bych asi volila jméno, které se hodí k ségrám..
moje dvojčata mají obě jméno na stejné začáteční písmeno, je to hezké..
akorát jsem až ve školce kvůli stejným iniciálům na věci pochopila, že krajně nepraktické 8) :mrgreen: :mrgreen: :lol:

Tak to my sice máme u sourozenců iniciály stejné, ale ve školce se nesešli, rozdíl 4 roky, takže mi to naopak ušetřilo práci u mladší (po bráchovi podědila povlečení, i 1 pyžamo asi, pak takové ty trvanlivé věci jako pláštěnka, nepromokavé kalhoty, některý boty, tepláky aj. co starší nestihl zničit a na zahradu stačily;))
Jinak z těch 2 jmen jednoznačně Ester, byla i v mém širším výběru. Ale moc nám to neladilo k příjmení ani jménu staršího. Máme Adama a Adélu. To jde k sobě taky hezky, bych řekla…a v práci teď máme stejné iniciály dokonce 3 :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17160
21.7.23 00:21

Mně ta Ráchel zní strašně tvrdě, skoro spíš jak mužské jméno. Ester je taková jemnější a víc jakoby ženská, ale přitom silný jméno. My taky nejsme Židi a pro hebrejská apod. jména oba s chlapem máme slabost. Mně se třeba líbí ta Sára, co tu už někdo psal a Miriam. Manželovi Josef a mně Daniel, David… Židovská jména jsou asi hezčí ty pro chlapy než ty ženské. Ale to je jen můj dojem, z doby kdy jsme vybírali jména pro naše děti (jsou teda i křtěné, tak mají každý ještě 1 jméno z výše uvedených).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
21.7.23 01:09

Já to mám zase naopak. Rachel je pro mě krásné silné jméno, Ester je pro mě chemická sloučenina :D ale tak u mě je to asi těžké postiženi studiem chemie :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
21.7.23 01:32

Ráchel :potlesk: bylo jedno ze jmen, které měli naši ve výběru pro mě, jmenovala se tak moje prabába. Děvčátku bych říkala normálně Ráchelko nebo Reji, Rejinko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.23 07:45

Děkuji všem za odpovědi🌸 Momentálně se víc přikláním k Ráchel😊 Je to věda vybrat třetí holčičí jméno😁

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence