Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja bych se neptala, proste bych oznamila ze je to vyjmecny stav a bude hlidat kdo je po ruce
zas tak stare nejsou aby zvladly nekolik dni samy. Pritel to muze uchopit jako prilezitost se s nima sblizit.
U nás o takto zásadních věcech rozhodují rodiče - nikoli sedmileté a dvanáctileté dítě. Tedy konkrétně, u nás by v nouzové situaci bez diskuse hlídal ten, kdo je spolehlivý a k hlídání ochotný.
Pokud u Tebe je to jinak a rozhodují děvčata, tak holt těžko radit ![]()
Rozhodně bych je nenechávala doma samotný. Dala bych jim na vybranou. Buď přítel nebo Klokánek… ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, prosim anonym nebo smazat. Za 14 dnu mam jit na operaci, mam dve holky (7,12) polezim si jednu, max dve noci, ale jde o to, kam holky dat? Ziji sama, rok mam pritele, ale holky ho znaji teprve kratce a dost, hlavne mladsi se ho stydi. On se nabidl ze je samozrejme u mne na ty dny pohlida ale starsi si umanula, ze to zvladne sama, at je pres den prijede na kontrolu, ale ze pres noc ho u nas nechce, takze mladsi se toho chytla a pritele u nas nechce taky.. jejich „otec“ zije v cizine, „babicky“ nefunguji, mam jen sestru co bydli pres 300km a ma male miminko tez bez opory. Tak mam nervy a nevim co mam delat, jestli najmout nejakou profi hlidacku? To si zas starsi naspuli papulu, zacina ji puberta tak to je krusny. Jsem bezradna
Pekne rozhodne maminka a ne dcery.
Si u vás diktuji děti kdo co bude? Neptala bych se jich. Prostě bych jim to oznámila. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, prosim anonym nebo smazat. Za 14 dnu mam jit na operaci, mam dve holky (7,12) polezim si jednu, max dve noci, ale jde o to, kam holky dat? Ziji sama, rok mam pritele, ale holky ho znaji teprve kratce a dost, hlavne mladsi se ho stydi. On se nabidl ze je samozrejme u mne na ty dny pohlida ale starsi si umanula, ze to zvladne sama, at je pres den prijede na kontrolu, ale ze pres noc ho u nas nechce, takze mladsi se toho chytla a pritele u nas nechce taky.. jejich „otec“ zije v cizine, „babicky“ nefunguji, mam jen sestru co bydli pres 300km a ma male miminko tez bez opory. Tak mam nervy a nevim co mam delat, jestli najmout nejakou profi hlidacku? To si zas starsi naspuli papulu, zacina ji puberta tak to je krusny. Jsem bezradna
Ségra má malé mimi, ať přijede a je týden u vás ![]()
Pokud je nechas samotné doma a něco se stane, jde to na Tvé triko. Tobě by to svědomí dovolilo?
Neptala bych se, oznámila bych. Pokud je přítel ochotný hlídat a spolehlivý, byl by to on.
@Janli píše:
Rozhodně bych je nenechávala doma samotný. Dala bych jim na vybranou. Buď přítel nebo Klokánek…
Nebo mohou taky do přechodné pěstounské péče
Kdysi byly stanice pečovatelské služby určeny právě pro tyto případy. Dnes už myslím nejsou. Problém je, že do všech institucí typu Klokánek i PP se děti umisťují na základě soudního rozhodnutí, nejčastěji předběžného opatření a matka by si je bez dalšího soudního rozhodnutí nemohla vzít zpět. Navíc v tom figuruje OSPOD a toto bych opravdu k vůli natazenemu rypáčku pubertální dcery nepodstupovala.
Však o co jde? ![]()
Přítel je ochotný pohlídat, tak pohlídá. Určitě bych se ptala děcka, zda s tím souhlasí… Prostě bych řekla a hotovo.
A ty ani deti nemate zadne kamarady, kteri (a nebo jejich rodice) by pomohli?
@Janli píše:
@Jana206 ale to dcera neví…![]()
No, nevím. Třeba by si dvanactileta holka vybrala ten Klokánek, při představě, že tam bude s dětmi a tetami, než s chlapem doma
Dnešní děti podobného věku dobře vědí, co to je. Navíc my jsme se byli podívat v SOS vesničce(spolupracuji s organizací, která jim pomáhá) a dětem se tam líbilo. Stejně staré dceři bych nenabizela variantu, kterou bych nemohla splnit
Prostě bych jí řekla, s kým bude po dobu mého pobytu v nemocnici a dal nediskutovala.