Test oGTT - objednání Brno Bohunice

20
13.9.11 22:04

Rada ohledně cukrovky

Holky, které jste byli na cukrovce (test oGTT) v Bohunicích museli jste se objednávat? Nebo jste přišli na gynekologicko-porodnickou kliniku a hned Vás vzali???
Dnes jsem si tam volala a přepojovali mě z jedného odd. na druhé, tak na to jsem neměla nervy.
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
692
13.9.11 22:38

Ahojky, ještě jsem tam na oGTT nebyla, teprve se budu domlouvat, ale zavolala bych na tohle číslo 532232911

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
14.9.11 16:17

Tak jsem to dnes riskla a jela jsem do Bohunic do porodnice na gynekoligickou ambulanci a objednavat se nemusi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
15.9.11 09:19

a jak to tam probíhalo? Už máš po testu? Mě to čeká tak za dva, tři týdny. V prvním těhu mi dělali oGTT na Obilnáku, za hospitalizace a začínali jsme snad v pět nebo v šest ráno, takže to bylo dobrý. Ale ted se toho děsím. Kolik bylo toho sladkýho blivajzu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1720
15.9.11 09:27

Já jsem byla v Bohunicích na diabetologii. Objednávat se nemuselo, kdykoliv ve všední den ráno na lačno kromě úterý. Byl to čtvrtlitrový hrníček příšerně sladké vody, za kterou jsem ještě musela dvacku zaplatit. Před vypitím vzali krev, pak po hodině a pak po další hodině. Ze zkušenosti ale můžu říct, že větší problémy jsem měla vypít tu břečku na kontrolním OGTT po porodu než v těhotenství a to jsem v těhotenství nemohla sladké ani vidět (kontrolní OGTT proto, že jsem měla těhotenskou cukrovku - naštěstí mi nezůstala :lol: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
15.9.11 09:54

Už mám po testu, glukozy je asi 70g a rozpouští se v malé skleničce. Jako vypít se to dalo.
Akorát si tu glukozu musis koupit v lékarně(platila sem necelých 30kč), řekneš že chceš sáček glukozy na oGTT a oni už ví. A pak prijdes, řekneš že jdeš na cukrovku, vezme Ti krev a dáš si „drink“ :) A pro výsledky si jdu dneska. Žádná hrůza, tak se neděs ;)
At Ti to dobře dopadne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
15.9.11 10:04

díky za info :-) A dělají to normálně na gynekologicko-porodnické klinice, jo?
Já se děsím toho být hlady. Bez snídaně nedám ani ránu 8-o natož dojet do Brna a ještě si tam popíjet sladké :zed: No ale přežiju to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
15.9.11 10:07

A na kolikátou hodinu jsi tam vlastně šla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
15.9.11 10:09

Normálně gyn.-porod. klinika ve 3.patře na gynekologické ambulanci.
Jako trošku se mi motala hlava, z hladu a toho sladkýho, ale dá se to zvládnout. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
15.9.11 10:10

Byla sem tak před 9 :) Dřív se mi tam nechtělo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
15.9.11 10:13

Díky moc, to já tam půjdu dřív. Musím zjistit v kolik tam začínají sestry. V laboratoři jsou nonstop :mrgreen: Budu první nedočkavec na oGTT :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kole
19.2.12 13:54

Holky,ten test oGTT delas i na obilnaku nebo musim do Bohunic?

• Citovat
  • Upravit
Lllll
20.2.12 09:56

Ten test dělají i na Obilňáku. Přijdeš se žádankou na centrální příjem, kde už si tě navigují. Balíček glukózy je možné koupit přímo v lékárně na Obilňáku. Já lítala po celém Brně a uspěla jsem v podstatě až tam. Všude jinde nabízeli Glukopur, což je také glukóza, ale oni chtějí ten balíček :-)

• Citovat
  • Upravit
kole
22.2.12 14:13

:) dekuju,ja uz tam byla a vyslo nam to dobre zadna cukrovka :)

• Citovat
  • Upravit
6
21.1.15 11:31

Píšu jenom shrnutí pro ty z vás, které chtějí jít na test do Bohunic. Je to pavilon Z, 3.patro, nemusí se objednávat, je potřeba si předtím koupit glukozu, v průjezdu u pavilonu je lékárna, která je otevřená od 7:15. Dnes jsem to absolvovala, bylo to v pohodě, i to čekání mi docela ubíhalo. Přišla jsem tam kolem půl 8 a byla jsem tam sama. Výsledky ještě nevím, pokud mi dnes nebo zítra dopoledne zavolají, tak dopadly testy špatně, pokud volat nebudou, je to v pořádku a mám si jen přijít na recepci vyzvednout výsledky pro mou doktorku. Tak snad to bude dobré :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí