Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,jsem ve 14tt a ještě jsme s přítelem neměli pohlavní styk,protože já jsem se bála aby se něco nestalo když je to brzy.Každý mi ale říká,že se můžeme milovat normálně,ale opatrněji.Chtěla jsem se vás zeptat,jestli by mi mohl někdo poradit,jestli musíme s přítelem používat kondom a nebo jestli si to můžeme užít na plno,protože k oplodnění už snad nedojde když už jsem těhotná,ale jde mi spíš o to aby nevznikla nějaká infekce.Je mi to trapný se tady takle ptát,ale nikde jsem to pořádně nevyčetla.Moc děkuju za rady ![]()
Pohlavní styk můžete provozovat naprosto bez obav, miminko je dobře chráněné a nic se mu nestane. Co se kondomu týče, tak je to na vás, samozřejmě není vůbec nutný, ale vím, že některé holky např. trpí na různé záněty, tak sexují radši preventivně s kondomem.
Příspěvek upraven 25.08.15 v 15:00
Jsem v 10tt a také jsme bez sexu a důvody jsou stejné, jako tvoje. Náš sex je prostě skvělý a živočišný. Proto nejde mluvit o opatrnosti, s prominutím do toho bušíme jak králíci, pomalý sex pro nás není. Takže radši žádnej! Manžel sice touží, já moc ne, dost mě chutě přešli, každopádně mu to umím vynahradit i jinak. A asi to dopadne, že sex bude po šetinedělí. Takže příští rok v červenci(no to z ní šíleně!!!) ![]()
Přítel je taky náruživější,ale teď bude muset prostě zpomalit
To se nedá nic dělat.Pak si to vynahradíme.Lepší něco než vůbec nic ![]()
my jsme sex v době těhu měli všehovšudy snad jen 3×.Ze začátku jsem hodně krvácela a musel 3měsíce jen ležet,pak jsem se pořád báli aby se něco nestalo a rodila jsem 36+3 takže jsme si sex nechali až po šestinedělí ![]()
Já mám taky strach aby se něco nestalo,ale koho jsem se ptala tak mi řekl,že se nemusim ničeho bát,ale jen být opatrný.Tak doufám,že neudělám něco špatně.
U nás teda vždy sex probíhá divoce
těhu netěhu a nic se nestalo ![]()
u nás taky normálně,ale chápu vaše obavy.. u nás má strach spíš partner než já..tak se snaží být opatrný,ale ono se to stejně rozjede ![]()
nicméně my kondom ne, já z něj mám pak kvasinky, takže my si užíváme, že je mimi zašpuntované zátkou v čípku a nic by se k němu nemělo dostat…a když se cítí maminka dobře, tak je i miminko spokojené..podle mě, když do toho nemlátíte 3 hodiny, tak to chvilku nevadí:)
Pokud nemáte problém typu vcestná placenta,či hematom,tak není důvod zrušit sex kvůli tomu,že jsi těhotná..to není nemoc
my ho tedy do mého skoro20tt taky neměli,ale jen proto,že jsem do té doby zvracela a bylo mi zle..pak nevolnosti ustaly a sexujeme doteď bez problémů,i v době,kdy už8dní přenáším ![]()
Pokud máš strach třeba z infekce,pořiď si třeba lubrikant s přídavkem tea tree oilu,je to lepší,než kondom,ale pokud dodržujete zákl.hyg.pravidla,což asi jo,tak riziko infekce pro mimčo je určitě minimální..je v děloze chráněné hlenovou zátkou..
Když je chuť, nic nebolí, není zakázaný od dr. tak není důvod proč ne
kondom mi přijde zbytečný (vyjímkou zdravotní důvody), jen více dbát na hygienu a taky si odpustit případné extrémní praktiky ![]()
Teda holky, tiše závidím
manža říkal, že mu to vůči mimi přijde blbý, takže si musím počkat po šestinedělí… ![]()
Pokud ti to doktoři nezakázali, tak s chutí do toho a ničeho se neboj. Kondom používat nemusíte. Já tedy trpěla o trošičku víc na záněty, ale nijak extrémně. Stejně my mohli sex provozovat až poslední dva měsíce, měla jsem to zakázáno od doktorky ![]()
Já bych se ničeho nebála. My jsme v pohodě a ten malej je v klidu
. Já si pořád říkám, že to je příroda. Pokud by mi to doktor zakázal, tak se nedá nic dělat, ale jinak proč ne.
My sexovali naplno ještě pár dní před porodem. A že by nějak opatrně, to se tedy moc říct nedá
Prostě sex se vším všudy.
Jen si myslím, že když budeš takhle strachy stažená, může tě to bolet, protože se neuvolníš.