Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Omálka Já bych řekla že ti stačí dvoje - mě teda ze začátku stačili dvoje PULky, když je malá pokadila tak jsem ten den dávala svrchní kalhotky třeba z nějakých AIO (pop in).
Teď mám teda svrchňáků nepočítaně - na maličkou mám dvoje PUL, dvoje vlňáky. A pak mám 2× jednovelikostní flísáky, 1× vlňáky jednovelikostní, 2× PUL větší na starší holku, a 3× pletené vlňáky. ![]()
Já mám svrchní dvoje PULky, které by měly vydržet až do nočníku - mají patentky na úpravu velikosti. Zatím stačí, balím jedno mimčo
Novorozenou jsem jí dávala do flessových svrchnáčků velikosti S.
@Omálka píše:
No já už mám hlavu jak škopek. Každý má něco jiného.
Nemá, zkus ty klasické čtvercové. Za sebe doporučuji bambusové, více sají. Ale ani libštátskýma nic nezkazíš. A dvoje svrchní katata. PULky jsou bezúdržbové, ty jsem na začátek zvolila já a k vlnákům jsem se zatím ani nedostala (ty se musí namáčet v lanolinu, aby nepropouštěli). A to do začátku stačí ![]()
No, PUL-ky nejsou bezúdržbové - musí se prát
vlňáky pokud se nepo… tak jen větráš
já mám troje PUL-ky na malou - ale jedny dávám vyjímečně, a dvoje vlňáky - krátké a dlouhé - těch dopletu víc, protože je beru jako oblečení, takže min ještě jedny dlouhé a jedny krátké.
a na staršího mám dvoje vlňáky, dvoje PUL-ky a v zimě jsem místo svrchňáků dávala i flízové tepláčky
a když je krize, tak nějaký AIO, pod malou když spí, tak dávám jen flízovou deku, pokud jsou třeba vlňáky nalanolínovaný a schnou. Když mám rozdělanej lanolín, tak nalanolínuju všechny, takže žádná velká práce.
No, tak jsme jí zase pomohli
Prostě zkus čtverce a na ně nějaké svrchní a je to ![]()
Tím bezúdržbové jsem myslela tu údržbu u vlnáčků, což u PUL odpadá. Samozřejmě se perou ![]()
@PetkaK kolik je potřeba těch svrchnáků?